Det krävdes en fast situation för att Alnö skulle få hål på en defensivt kämpande Granlo. Med 20 minuter kvar nickade Joakim Axelsson in 1-0 på Philip Lundqvists vänsterhörna. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
...och Granlokeepern Peter Allen kan bara konstatera faktum att hans nolla är sprucken. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Säkrade Alnö seriesegerna redan ikväll?
(2014-08-08)
Granlo parkerade bussen framför sitt eget mål och det var inte så långt ifrån att man lyckades få med sig en pinne från Släda IP.
Det krävdes en fast situation, en hörna inknoppad av Joakim Axelsson med 20 minuter kvar, för att få hål på gästerna.
När Granlo flyttade upp för en kvittering kontrade snabbe Robin Nordin in två mål på slutet.
– Efter en en bra inledning första 25 tappade vi tålamodet när vi inte skapade några vassa lägen blev spelet energifattigt. Men efter 1–0–målet så spred det sig ett lugn i laget, säger tränaren Pontus Melander.
Samtidigt förlorade närmaste rivalerna Kovland och Stöde sina kamper.

Ribbskott i den andra minuten

Alnö tog hand om såväl spel som boll direkt och redan i den andra minuten rammade Joakim Axelsson ribban med en frispark från 25 meter.
Hemmalaget drev sedan spelet från kant till kant och kom ofta runt men då Granlo parkerat bussen inne i eget straffområde blev det trångt värre därinne och inspelen renades undan.
Alnö provade även på att ta några skott utifrån men då vare inte siktet rätt inställt.
GBK slog mest ifrån sig och hade inte mycket framåt men i den 25: e minuten fick målvakten i anfallet, Andreas Selin, ett kanonläge sedan hemmamålvakten Joakim Grannas missbedömt en långboll och släppt den förbi sig. Grannas hann dock störa Selin som tappade balansen och inte fick ordning på den studsande bollen när han fick tomt mål. Straff? Njae, tveksamt.
Efter det tappade Alnö tålamodet i sitt anfallsspel och det blev bara bollar i sidled och inga löpningar på djupet. Ett rättvänt Granloförsvar hade inga problem att håll tätt resten av halvleken.
EN chans skapade emellertid Alnö och det var sedan "Jone" Åhlin kommit runt och spelat in bollen men Per Axelsson fick inte ordning på sina ben och bollen slank förbi.

Alnö kontrade!

Den andra inledde som den första slutade. Möjligen då med att Granlo kom upp en bit i planen och fick spela lite fotboll på Alnös planhalva. Det var också nära ett par gånger att man kommit igenom men spetsen saknades.
Med tjugo minuter kvar på klockan straffade det sig Granlos "anfallslusta". Alnö vann boll på egen planhalva och kom i en snabb omställning, som dock hindrades av en Granlobrytning till hörna i sista stund.
Philip Lundqvist perfekta hörna nådde Joakim Axelssons kaluffs och i duell med Edin Muratovic kunde han nicka in 1–0.
Granlo tvingades nu byta ut bussen mot personbilar i jakten på en kvittering men blev då straffade två gånger om av Alnös snabbe konringsspelare Robin Nordin.
I den 76:e minuten sprintade han ifrån allt och alla på Anton Andersson-Vidéns öppnande passning från egen planhalva och fri med Peter Allen chippade Robin läckert bollen över honom.
I slutminuten lyfte Jonathan Ålin en ny boll på djupet där Johan Pettersson och Peter Allen missade i kommunikationen och "JP" nickade bollen över sin egen målman som var på väg ut. På mållinjen hann Robin Nordin upp bollen och gav den en extra skjuts in i nätmaskorna.

Energifattigt

Alnö vann alltså med 3-0 till slut men det satt alltså länge hårt åt. Granlo saknade många ordinarie spelare och gjorde det enda rätta – man parkerade bussen framför sitt eget mål och det var inte så långt ifrån att man lyckades få med sig en pinne från Släda IP.
– Efter en en bra inledning första 25 tappade vi tålamodet när vi inte skapade några vassa lägen blev spelet energifattigt. Men efter 1–0–målet så spred det sig ett lugn i laget, säger tränaren Pontus Melander, som var mest nöjd men sina innermittfältare Philip Lundqvist och Anders Boman.
– Vi gjorde en jävligt bra första halvlek och med maxflyt hade vi kunnat gå till pausvila i ledningen. Men Alnö är ett bättre lag än oss och och trots att vi kämpade och slet kan jag inte säga annat än att Alnö vann rättvist, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
Det röda ö–laget har nu ett försprång mot hela sju poäng ner till tvåan Kovland och nio till trean Stöde. Vet att tränaren Pontus kommer att hata det här...men grattis till seriesegern och kvalplatsen till div. III Alnö IF.
Avslutningvis. Kanonväder men ändå drar serieledarna bara drygt 40 åskådare till Släda IP. Skäms, alnöbor!!!