Höstsexan

Omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Hassel sämst tvåa efter seger på Alnön
Hassels fotbollsgrabbar vägrar lägga sig på rygg.
Idag tog man ännu en meriterande seger då man åkte till Släda IP och vann med 3-1 över Alnö 2.
I och med segern står det klart att Hassel nu blir sämsta tvåa i Höstsexan.
(väntar på matchinfo och kommentarer från både Alnö 2 och Hassel)

Selånger 2 tog en gruvlig revansch
När lagen möttes i grundserien i våras vann Kuben 3 mot Selånger 2 i en jämn match.
Idag kom Selånger rejält förstärkt vilket också gick att tyda på slutsiffrorna - 17-0!
- Visst är man lite stolt att de har sån respekt för oss samtidigt som man tycker lite synd om "tigerungarna". I dag hade vi sju P17-spelare med och det säger sig själv att det inte håller på ett "halvt div. I-lag", säger lagledaren Roger Norrman.
Redan i den första matchminuten satte Hakim Rouass 1-0 för SFK och man tog inte helt oväntat redan från start initiativet i matchen.
I den 17:e minuten stack dock Kuben upp och Johan Skog spelade snett inåt bakåt till Bletuart Salluka men skottet gick över ribban.
Minuten efter satte Fredrik Olofsson 2-0...
I paus stod det 5-0 till hemmalaget.
- Tycker ändå att vi gjorde så gott vi kunde och vi bestämde att aldrig ge upp utan ta vara på chansen att få möta ett så duktigt lag med många duktiga spelare. Den möjligheten kanske inte kommer tillbaka att få möta spelare med div 1 status. Tyvärr orkade vi bara stå emot en halvlek men vackert så, säger Norrman.
Den andra halvleken blev en ren målkavalkad, hela 12 mål. Kanske hade det blivit några färre om inte målvakten Anton Svedin blivit målchansutvisad efter 68 minuter. Johan Skog hoppade in i målet och visade att han är betydligt bättre som målspottare. Fem "ryggkrökningar" blev det för den gode Johan under den tid han vaktade kassen men han tog även några bollar så han skall ha godkänt som burväktare.
Christoffer Nerkman, Faton Buzuku och Fredrik Olofsson gjorde precis vad dom ville. Martin Drugge på mitten var strålande bollfördelare och visade att det skiljer en del i klass mellan divisionerna.
- Vi kom idag till spel med en målvakt och fyra utespelare från div. I-aget. Det blev lite för stor skillnad mot ett ungt Kuben. Vi hade många fina anfall men även många missade chanser trots 17 fullträffar. Stor eloge till Kuben som ändå körde på och offrade sig i defensiven trots vår överlägsenhet, säger dagens tränarpar i SFK 2, Peter Koch och Mikael Lindqvist, som även hävdade att detta var en ren och klar coachseger.
- Vi var helt chanslösa och det är bara att gratulera Selånger som kunde göra 17 mål på oss. Våra unga spelare hade det jobbigt mot ett så spelskickligt lag med så många tekniskt duktiga spelare, säger Norrman, som ändå inte var helt besviken.
- När jag pratade med killarna efter matchen var det många som ändå kunde glädjas åt sina egna prestationer. Kan vara brytningen, dribblingen, skottet etc. Att det rann i väg målmässigt beror inte på att vi gav upp utan att Selånger helt enkelt var för bra. Vi skapade trots allt några målchanser. Johan Skog låg bakom de flesta. Utvöer chansen i första halvleken hade vi även ett par i slutet av andra. Mahmoud Elassir fick då tre chanser att spräcka Christoffer Göranssons nolla men det ville sig inte, säger Norrman.
Bäst i Kuben 3 var Johan Skog. Skyttekungen inledde som toppforward, blev mittback i andra för att avsluta matchen som målvakt. Plus också till Miguel Osorio Hernandez som gjorde det bra på vänsterbacken.
Värt att nämna är att Christoffer Nerkman antagligen är för bra för div. VI. På två matcher har Nerkman nu gjort tolv mål.

Selånger FK 2 - Kubikenborgs IF 3 17-0 (5-0)

Ljunga förlorade mot nästjumbon - riskerar div. VI-spel nästa år
Ljunga hade idag mer eller mindre kunnat säkra div. V-spel nästa år om man vunnit mot Stöde 2/Nedansjö.
Nu blev det en 4-5-förlust mot nästjumbon och kniven på strupen sista två omgångarna.
- Nu har vi hamnat i den situationen att vi måste vinna nästa match mot Kubikenborg 3 för att
inte riskera att hamna i div.VI nästa år. Det står mellan oss, Alnö 2 och Kuben 3, säger Ljungas lagledare Roy B. Olsson.
Redan efter två minuter låg Ljunga under med 0-2.
- Hur kunde det gå så? Ja, det undrar jag med. Men om
jag uppfattade situationerna rätt så var det tjong, skarvnick och snabb löpning förbi ett försvar som inte riktigt hängde med, säger Olsson.
Hemmalaget jagade sedan mer och hade ett par liknande chanser, dock utan få utdelning.

- Vi fick jaga och jaga första kvarten, säger Olsson.
I den tionde minuten fick emellertid Stefan Gustavsson till ett perfekt inlägg som Peter Aho satte pannan till och det var reducerat.
Av bara farten kom också en kvittering genom Ali Reza Heidari efter fint förarbete av Aho.
- Nu hade vi fått upp ångan och gick
för ett ledningsmål, men så händer det som hände i inledningen av matchen. Långboll, skarvnick och tjong i mål, 3-2, suckar Olsson.
Målskytt Tomas Eriksson som i minut 27 gjorde sitt andra mål för dagen.
Ljunga fick återigen jaga för att komma ikapp men uppförsbacken blev ännu brantare efter dryga timmen spelad då Eriksson fullbordade sitt hattrick och när Emanuel Granlund i den 69:e minuten satte 5-2 kändes det som om segern av bärgad för Stöde 2/Nedansjö.
- Men så var det inte. Sista tjugo ökade vi trycket och radade upp chans på chans med massor av hörnor, säger Olsson.
I den 77:e minuten reducerade Peter Aho till 5-3 men sedan dröjde det till matchens näst sista minut innan även Aho blev hattrickskytt.
- Men som alltid i gärdsgårdsserierna lade inte domaren till tid för spelavbrott. Om så hade varit
fallet vete tusan om vi inte hunnit kvitterat, säger Olsson.
(väntar på info och kommentarer från Stöde 2/Nedansjö)

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Ljunga IF 5-4 (3-2)

Hattrick av Amaro
Matchen mellan Sund 2 och Torpshammar fick flyttas från Flodbergs IP till Norrporten Arena p g a våt plan.
En som verkade gilla bytet det lite extra var Sund 2:s 15-årige Amaro Bahtijar som svarade för ett hattrick när jumbon vann med 5-2.
Torpshammars förlust innebär div. VI-spel igen nästa år, utifall det blir någon vill säga.
Sund 2 kom till spel med en meriterad startelva denna gång och inledde bra och spelade en fin anfallsfotboll med läckert kortpassningsspel på offensiv planhalva.
- Tror faktiskt att alla våra fem mål kom till genom kortpassningar, instick och snett-inåt-bakåt, säger Sund 2:s tränare Tommy Ankarmark.
Hemmalaget ledde redan efter 20 minuter med 3-0 men Torpshammar var aldrig helt ofarliga i sina kontringar. Tre frilägen gav dock "bara" ett mål, Rasmus Södermans 3-1, under den första halvleken.
I början av andra halvlek dödade Amaro Bahtijar matchen med sitt 4-1 mål.
- Därefter bytte vi sju gubbar. Jo, du läste rätt! Vi hade full bänk, säger Ankarmark imponerat.
Av förklarlig anledning blev spelet något hackigt men dom som kom in gjorde det bra.
Amaro Bahtijar fullbordade sitt hattrick i den 70:e minuten och matchen avslutades med att Joakim Jonsson satte ett friläge när han fastställde slutresultatet till 5-2 i slutminuterna.
- Stora plus till dom fem offensiva spelarna, Amaro Bahtijar, Anton Ågebrandt, Dennis Bergström, Niclas Jonsson och David lundqvirst, berömmer Ankarmark.
(väntar på matchinfo och kommentarer från Torpshammar)

Publik: 30

Aktuell tabell, omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort sex mål i Höstsexan, totalt 23. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort sex mål i Höstsexan, totalt 23. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.