Robert Lagergren var matchens enda tvåmålsskytt. Robert Lagergren var matchens enda tvåmålsskytt.

Bra och publikvänligt spel trots två bottenlag: "2-2 rättvist"

(2016-06-03)

Essvik 2 spelade sin sjunde match i rad utan seger.
Trots 2-2 mot Söråker 2 var tränare Glenn Uppling nöjd:
– Måste ha varit en kul match för publiken. Vi spelade något bättre med vårt unga lag men Söråker var farliga med sitt mer raka spel. Slutresultatet var nog helt i sin ordning.

Andralagen Essvik och Söråker håller till i kön på Medelpadssexan.
Trots deta blev det en riktigt bra match med fint spel och tuffa närkamper uppe på "Vallen".
Första målet kom i den 21:a minuten då gästernas Robert Lagergren nickade in en frispark.
Det tog bara fyra minuter för Essvik att kvittera. Peter Mackin fick på ett tungt skott som Söråkers målvakt inte kunde hålla utan Joakim Leman var snabbt framme och slog in returen.

1-1 stod sig fram till minut 79 då en uppmärksam Ludvig Uppling såg att gästernas målvakt stod långt ut och lyfte bollen över honom från mittlinjen.
Men det skulle bli ett mål till i matchen. Hemmalaget tappade bort markeringen på Robert Lagergren som från nära håll kunde peta in sitt och Söråkers andra mål.
Utöver dom fyra målen fick vi även tre utvisningar. Först åkte Essviks Max Eriksson och Söråkers Oliver Lindgren ut efter en intern uppgörelse som pyrt ett tag. I den 84:e fick hemmalagets Jesper Stidsberg syna det röda efter en råkapning.
Essvik vann även stolpträffarna med 2-1 men Söråker stod för matchens brändning.
– Måste ha varit en kul match för publiken. Vi spelade något bättre med vårt unga lag men Söråker var farliga med sitt mer raka spel. 2-2 var nog helt i sin ordning, säger Essviksledaren Glenn Uppling.

I Essvikslaget plussar vi för inhopparen Filip Åberg, anfallaren "Jocke" Leman och mittbacken Daniel Lindberg, som höll ihop ungtupparna bra.