Essvik värvar rutin. Tllbaka är "legenden" Henri Sjödal som återvänder till "Vallen" och ny är även Jimmy Ilvonen, 34, senast i Lucksta.

"Finnen" ny i Essvik och legend tillbaka på "Vallen"


(2020-02-03)
Essvik har värvat hem en 40-årig legend, och en 34-årig allroundspelare inför den kommande säsongen.
— Ja, Henri Sjödal återvänder hem till "Vallen" och ny är också Jimmy Ilvonen som ifjol spelade i trean med Lucksta, säger tränaren Fredrik Martinsson.


Essvik fyller på sin trupp med två rutinerade pjäser. Dels får man in 34-årige allroundspelaren Jimmy Ilvonen, senast i Lucksta IF, och "legenden" Henri Sjödal återvänder till "Vallen" för nya utmaningar, 40 år ung.
— "Finnen" (Jimmy Ilvonen) har en härlig inställning ger alltid allt oavsett match eller träning och kommer bli väldigt nyttig då han kan spela på många olika positioner och är bra på det mesta, säger tränaren Fredrik "Snivan" Martinsson.
"Snuvan" fortsätter;
— Henri vet nog dom flesta i Medelpad vem det är , han kommer vara nyttig för vårt lag med sina snuskskämt och sen ger han alltid 110 procent på planen.

Fredrik Martinsson har även intervjuat sitt nyförvärv Jimmy Ilvonen på klubbens instagramsida och den återges här i sin helhet för de som inte är inne på de grönvitas konto:

Vilken position spelar du på?
— Allt på mittfältet eller back men helst på en kant.

Tidigare klubbar?
- Betsele IF, Lycksele IF, Lucksta IF, två sejourer, Alnö IF och IFK Sundsvall.

Moderklubb?
— Brämhults IK

Vilket är ditt första intryck av Essvik?
— Har känt mig välkommen sedan jag började och det känns som en bra mix på guppen lirare.

Vilken spelartyp kommer Essviks supportrar att få njuta av under 2020?
— En hårt arbetande mittfältare och kanske något drömmål.

Vad kommer du att bidra med i Essvik?
— Vinnarskalle och ställa höga krav på mig och medspelare, avslutar Jimmy Ilvonen alias "Finnen".

Essvik var även nere i Iggesund och deltog i sjumannaturneringen OilQuick Cup, men med blandat framgång.
— Vi vinner alla gruppspelsmatcher och spelar bra , sen i kvartsfinalen kommer vi inte alls upp i samma standard och föll med 0-2 mot Strands IF. Vet inte om vi fick lite hybris eller vad det var men överlag så gjorde vi det riktigt bra så är ganska nöjd ändå med vad jag fick se. säger tränaren Fredrik Martinsson.
Ävem Sund IF och FC Norr United deltog av våra lokala lag där de förstnämnda åkte ur redan i gruppspelet medan nykomlingarna i Medelpadsfemman tog sig ända till semifinal innan det tog stopp.

Till Silly season

Tillbaka till div 4 Medelpad