Nyförvärvet från härnösand, Linnea Strand, målade dubbelt i premiären. Nyförvärvet från härnösand, Linnea Strand, målade dubbelt i premiären.

Komfortabel premiärseger för SDFF: "Måste vara nöjda"

(2020-06-
SDFF städade mer eller mindre av Ljusdal hemma på NP3 Arena i seriepremiären.
Till slut blev det hela 5-0 efter 3-0 innan pausvilan.
– Vi måste vara nöjda, men vi har en bit kvar till vår toppnivå, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy till ST-sporten.


Ifjol åkte SDFF ur Elitettan som jumbo.
Men ser man till dagens premiär mot Ljusdal i division 1 Norra Svealand kan man vara tillbaka i finrummet redan nästa år.
Man tog tag i taktpinnen direkt från avspark  och redan efter sju minuter satte tränarens fru Julia Melin Bhy 1-0 på ett vinkelskott.
Hemmalaget fortsatte sedan dominera men det dröjde till den 38:e minuten innan tvåan kom. Och det efter en jättemiss av bortamålvakten som tappade ett inlägg rakt på Linnea Strands fötter och hon hade bara att förpassa bollen i tomt mål.
Strax därpå satte Odeta "Sara" Nimani 3-0 med ett distinkt avslut på ett snett inåt bakåt pass. Spiken!

I andra fortsatte SDFF kontrollera matchen efter behag och Linnea Strand och Sara Nimani (straff) spädde på ledningen med sina andra mål i matchen.
Frågan är hur stora växlar man ska dra på den här segern då hälsingarna tappat många spelare från fjolåret och dras dessutom med sjukdomar och skador? Men det såg i alla fall riktigt hyfsat ut för att vara så pass ringrostigt och att man har ett i stort helt nytt lag. Det var mycket spring i benen och spelglädje. Ska bli intressant att se hur långt det här unga SDFF-laget kan nå den här säsongen.

Tränarsnack:
– Vi har många unga tjejer som var sjukt nervösa. Många har inte spelat seniorfotboll förut, här handlar det om att ta poäng. Vi måste vara nöjda, men det är klart att det finns situationer där passningarna sitter bakom eller för långt framför. Vi har en bit kvar till vår toppnivå, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy till ST-sporten.

Bäst på plan:
Dubbla målskyttarna Sara Nimanii och Linnea Strand visade att djupledsspelet kan bli ett bra vapen i år medan Julia Melin Bhy kommer att bli oerhört nyttig om hon får vara skadefri. Viktigt med rutin i det här unga laget. På det hela taget var det ingen som föll ur ramen denna premiärdag.

Sundsvalls DFF - Ljusdals IF 5-0
2020-06-15 - 19:15 - NP3 Arena

1-0 Julia Melin Bhy (7)
2-0 Linnea Strand (38)
3-0 Odeta Nimani (39)
4-0 Linnea Strand (62)
5-0 Odeta Nimani (75, straff)
Domare: Katrin De Boer
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till div.