Alnö vann med hela 7-0 mot Söråker och då Stöde förlorade med 2-3 mot IFK Sundsvall samtidigt så ryckte dom helröda ö-borna i tabelltoppen. På bilden ovan nickar Joakim Axelsson in 3-0 på hörna. Foto: Fredrik Lundgren.

Alnö ryckte i tabelltoppen efter egen storseger och Stödeförlust
-
Alnö gjorde ett litet ryck i tabelltoppen efter en 7–0-överkörningen av Söråker, fyra mål av Jonathan Åhlin, samtidigt som Stöde förlorade mot IFK Sundsvall på Balders med uddamålet av fem.
– Idag var vi närmare tvåsiffrigt än Söråker ett reduceringsmål, säger Alnös tränare Pontus Melander.

Självmål och skadad keeper

Det syntes att det var topp mot botten som ställdes mot varandra på Släda IP, något som även kom att spegla av sig på resultattavlan.
Alnö tog ett stadigt grepp om taktpinnen och ledningsmålet kom redan innan kvarten spelad, om än lite turligt, efter en hörna när Söråkers målvakt Joakim Jönsson landade snett. Samtidigt som bollen ramlade in i målet bakom honom skadade han ryggen. "Jocke" kämpade vidare fram till paus men var sedan tvungen att bryta och in med utespelaren Jonas Nordström mellan stolparna.
Alnö fortsatte att trycka ner Söråker men det tog till i slutet av halvleken innan nästa mål kom – och då razzlade det till tre gånger på kort tid.
2–0 kom i den 37:e minuten då Robin Nordins avslut blev ett hopslag som gick i en båge över en olycklig Jönsson.
3–0, två minuter senare, var däremot stiligt när Joakim Axelsson gick till väders och med kraft nickade in en hörna (se bilden ovan).
4–0 var matchens fullträff! Jonathan Åhlin skruvade nämligen in den högt i borte hörnet, stolpe in. Grant värre! Det skottet hade nog ingen målvakt av kvinna född parerat.
– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi värderade våra lägen bra i anfallsspelet och var snabba att återerövra bollen när vi tappade den, säger Alnös tränare Pontus Melander.

Äkta hattrick av "Jonte"

"Jontes" mål verkade fungerade som ett katalysator för i den andra halvleken spädde han, med god hjälp av sina lagkamraters fina framspelningar, på med ett äkta hattrick. Inte ofta någon spelare göra fyra mål under en dryg halvlek i Medelpadsfemman!
– Det är svårt att gå ut och motivera sig till en andra halvlek när vi leder med 4–0 men "Jonte" visade att det går. Idag var vi närmare tvåsiffrigt än Söråker en reducering, säger Melander.
– Vi har noll flyt. Konstiga baklängesmål och skador. Vi försökte i alla fall kriga på så gott det gick men det är tråkigt när det rinner iväg, säger Söråkers tränare Stefan Hellberg.
Jonathan Åhlins fyra mål är naturligtvis svåra att bortse i från när det gäller att plocka ut matchens lirare. Bra var också Marcus Vestin i sin "# 10-roll". Mittbacksduon André Grim och Erik Boman drev på sina styrkor bakifrån både verbalt och via pondus i spelet.
I Söråker var Patrik Lundgren tillbaka efter skada och "PK" visade fina takter ute på sin vänsterkant med sitt riv och slit. Plus även till krigaren Joar Steen på innermitt och Anton Jonsson i anfallet som i alla fall försökte.