Johan Eklund tråcklar liggande in viktiga 2-1 för GIF Sundsvall när Hammarby besegrades med 3-1 på valborgsmässoaftonen. Foto: Anders Thorsell, sundsvallsbilder.com

Skön valborgsmässoseger för GIF mot Bajen
- alla målen efter fasta situationer

(2014-04-30)
-
Inför drygt 5 200 åskådare vann Franzéns och Cedergrens GIF Sundsvall över Nanne Bergstrands Hammarby med 3-1 sedan man visat stryrka på fasta situationer.
- Tre mål på fasta får man vara nöjd med, säger tränaren Roger Franzén.
Tack vare segern ligger GIF tvåa nu i tabellen.

Strålande första GIF-halvtimme

GIF inledde förtroendeingivande och redan i den åttonde minuten satte Johan Eklund 1-0. Detta efter ett snabbt inkast av Simon Helg till Adam Chennoufi som efter en fin vändning spelade in i boxen där en omarkerad Eklund stötte bollen förbi Bajenkeepern.
Strax därpå hade Dennis Olsson en bra vänsterfrispark förbi muren som dock Bajenkeepern Johannes Hopf höll utan att släppa retur.
Första halvtimmen var det i stort sett bara GIF och två-nollan hängde i luften. NorrLandslaget vann i stort sett varje bollduell och närkamp.
- Sedan föll vi tillbaka av någon anledning sista kvarten. Tyvärr har jag inget svar på varför, säger tränare Franzén.

Felaktigt bortdömt

Kennedy Bakircioglu missade bollen i jätteläge när han bara hade att raka in den, Johan Perssons stenhårda volleyskott tippades över ribban av Tommy Naurin och sedan fick även Bajen ett till synes givet mål bortdömt för offside. Dessutom fick Naurin ta hjälp av sin mittback Marcus Danielson sedan han varit på väg att boxa in en inåtskruvad hörna i eget mål.
Kändes som om Hammarby satt i förarsätet inför den andra halvleken och gästerna fick också en tidig utdelning. Efter tio minuter drev Kennedy Bakircioglu in i GIF:s straffområde och kände Kevin Walkers arm och föll som en fura, men först efter att ha löpt vidare ett par meter...
Domaren fick då chansen att kompensera sitt misstag från offsidesituationen tidigare i matchen och blåste straff. Kennedy tog själv hand om "stramaren" på bästa sätt. Naurin till höger och bollen till vänster. Kvitterat.

Snabb GIF-replik

I förra matchen mot Ängelholm släppte Hammarby in mål direkt efter att man kvitterat.
Idag upprepade sig händelsen.
Efter en hörna från Kevin Walker blev det en hel del flipper inne i boxen, räddning på mållinjen bl a, innan en liggande (!) Johan Eklund slog in bollen i nätet med sin vänsterfot. Det hann inte gå två minuter mellan målen.
Det tog sedan bara fyra minuter innan det åter rasslade till bakom Hopf.
Simon Helgs långa inkast skarvades vidare av Runar Sigurjonsson med huvudet till en annas huvud, Marcus Danielson - och in i mål.
Giffarnas tredje mål efter fast situation, två inkast och en hörna.

Usel filmning av Pablo Pinsam

Hammarby försökte mobilisera likt slutet av den första halvleken och man fick också ett visst tryck mot GIF-målet.
Offsidemål igen, korrekt bortdömt denna gång och ett skott från distans av Kennedy Bakircioglu, som tog på en GIF-arm inne i straffområdet. Men där sökte bollen armen och inte tvärtom, rätt att fria enligt mitt sätt att se det.
GIF fick inrikta sig på kontringar och hade Pa Dibba varit mer vaken på en kontring hade han sett att mv-Hopf kommit helt fel på en utrusning och lobbat in bollen i öppet mål.
Sista möjligheten fick Pablo Pinsam Arce när han försökte filma till sig en straff i kamp med Kevin Walker. Walker gjorde en perfekt brytning i höjd med straffpunkten.
- Efter deras kvittering rättade vi till spelet igen och tog tag i initiativet. Vi hade bra organisation i laget och jobbar gediget, säger Franzén.

Tätt på given

Efter ett uppehåll på tio dagar blir det nu tätt på given för Giffarna.
- Vi spelar fyra matcher på tio dagar. Blir lite fel belastning men det är ingenting att göra åt. TV-tiderna ligger som dom ligger, säger Franzén.
I och med segern klättade GIF Sundsvall upp till plats 2 i tabellen efter fyra omgångar, en poäng efter överraskningen Huskvarna FF.
På söndag väntar Assyriska i Södertälje i nästa match. Ny seger då?