5-0 Märta Zaboli Mehdiabadi 50
6-0 Beatrice Eriksson 54
Domare: David Lundgren, Kvissleby
Publik: 34
Sex mål och sex målskyttar noterades när IFK Timrå vann över jumbon Matfors 2 med tennissiffrorna 6-0.
Matchen mellan IFK Timrå och Matfors blev en tämligen bra och juste match där hemmalaget var det bättre laget totalt sätt.
Annars måste man berömma Matfors som började matchen piggt och som den första halvtimmen hade ett visst grepp om spelet.
Dock var det Timrå som gjorde målen. Redan i den nionde matchminuten kom Timrå i en kontring som Fanny Sellin Viksell avslutade i bortre burgaveln.
På ytterligare en kontring kunde Lisa Holm snyggt trycka upp lädret i krysset. Sista kvarten av första halvlek tog sedan Timrå över spelet och kunde göra två mål ytterligare innan pausvilan via Amanda Nilsson och Desirée Öberg (straff). Självklart var matchen mer eller mindre avgjord och Timrå valde att ta ut många av sina tongivande spelare i paus och lät hela bänken få speltid.
I andra halvlek fortsatte dominansen från hemmalaget när Märta Zaboli och Beatrice Erixon (båda födda 1998) kunde fastställa slutresultatet till 6-0.
- Vi studsar tillbaka på vinnarspåret efter den mindre bra insatsen i dubbelmötet med Söråker, vilket känns väldigt bra. Kul också att vi hade sex olika målskyttar och att vi kunde fördela speltiden på många. Vi har ju direkt i morgon DM-Final i F17 mot Alnö, så det var viktigt att vi kunde avgöra denna match tidigt och spara på vissa spelare, säger Timråtränaren Kent Thorn, och fortsätter:
- I mitt lag vill jag nämna backlinjen som gör det riktigt bra! De spelar med tålamod och hjälper varandra på ett mycket bra sätt. Det är inte för inte som vi släppt in minst antal mål i serien (9).
(väntar på tränarkommentarer från Matfors 2)

Publik: 47
Vilket raffel upp på Gumsekullen i afton. Njurunda vände 1-2 till 4-2.
Sund reducerade med knappa halvtimmen kvar och med två minuter kvar skickade Anna Sjöberg Åkerberg in kvitteringen.
Trots detta skulle Sund bli utan poäng. Precis innan slutsignalen gjorde Louise Rodin 5-4 till NIK och på det hann inte Sund svara.
- Det här var en riktigt rolig match att vinna, säger Njurundas tränare Örjan Rodin. Inte helt oförklarligt när man ser vem som satte segerbollen - "dotra".
(väntar på kommentar från Sund)

Selånger FK 2 - Torpshammars IF 2 13-0 (5-0)
Publik: 38
De senaste dagarnas väder med regn och rusk var utbytt till en strålande sensommarkväll. En jättefin gräsplan på Bergsåkers IP med ett uppställt tivoli inför Selånger marknad som bakgrundskuliss skapade bra förutsättningar för en trevlig kväll.
Torpshammar kom till spel med bara en avbytare och hon kom lagom till matchstart.
Selånger 2 ledde med 4-0 efter 26 minuter och 5-0 i paus.
- Och ändå var den första halvleken inte bra från vår sida. Vårt engagemang och passningsspel höll inte den kvalitet vi tränare önskar från tjejerna, säger SFK-tränaren Magnus Ohre.
I den andra orkade inte gästerna stå emot alls utan SFK hade ett ordentligt målkalas och matade in åtta bollar till bakom Torpmålvakten.
- Då visade våra tjejer upp ett bättre driv och go och därtill så blev spelet också mycket bättre, säger Ohre.
De flesta SFK-tjejerna var delaktiga på något hörn vid något av målen, inte ovantat.
- Om vi ska välja några som sticker så får vi väl säga Julia Wänglund som vid sina frilägen i matchen gjorde mål på fyra av fem chanser vilket är ett bra facit. Sedan så visade “Jossan” Jonsson extra pondus i lagets i övrigt lite trevande första halvlek, säger Ohre.
(väntar på kommentar från Torpshammar 2)

Sundsvalls DFF 2 - Söråkers FF 7-0 (1-0)
Publik: 38
SDFF 2 avgjorde under den sista halvtimmen hemma mot Söråker.
Frida Johansson gav SDFF ledningen i den 29:e minuten och sedan dröjde det till den 60:e minuten innan Josefine Dahlberg ökade på till 2-0. Därefter gick proppen ur och Julia Salomonsson x 2 och ett avslutande äkta hattrick av Cassandra Åström sista tio såg till att segern skrevs till hela 7-0.
Matchen började annars jämnt med många höga bollar fram och tillbaka mellan de båda lagen på den svårspelade planen (det borde inte få spelas matcher på Kubens konstgräs med tanke på skaderisken!).
SDFF kopplade emellertid grepp efter ett tag tack vare lite vassare passningspel.
Precis innan halvtimmen fick Frida Johansson en långboll att jobba med, vann sin duell och gjorde sedan en fin fint och avslutade därefter med ett lobbskott över Söråkers målvakt - 1-0.
SDFF skapade en rad halvchanser under den första halvleken men Söråker stack då och då upp i farliga kontringar. Gästerna hade dessutom några fasta situationer i bra lägen, som dock inte heller resulterade och SDFF:s 1-0-ledning stod sig halvleken ut.
I andra halvlek höjde SDFF tempot och började få ett allt bättre passningsspel och kom igenom oftare med passningar bakom Söråkers backlinje.
En kvart in i andra kom inte helt oväntat 2-0. Josefine Dahlberg bröt igenom från mittfältsposition och avslutade med att sätta nätet i dallring.
Julia Salomonsson började komma fram mer och mer på vänsterkanten och inom loppet av en dryg minut gjorde hon två mål, båda efter distinkta avslut.
SDFF fortsatte att trumma på och ytterligare ett flertal heta chanser skapades. Bl a kom Wilma Vågeteg och Emmy Blomgren fram i fina lägen men trots bra avslut lyckades man inte näta.
Efter en tids vila hoppade Cassandra Åsström in på planen igen när det återstod 20 minuter och visade då upp sig från sin bästa sida. Detta resulterade i att hon lyckades göra ett äkta hattrick mellan minut 79 och 90 där det avslutande 7-0-målet var en riktig delikatess. Mathilda Pahlin återerövrade bollen innan den gick över sidlinjen och lade ett smörpass till Cassandra som helt fri avslutade elegant.
- H
ela laget gör en gedigen insats där både försvars- och anfallsspel fungerade bra, speciellt i andra halvlek, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.
- SDFF var lite bättre i första halvlek men det hade lika gärna kunnat vara oavgjort med tanke på målchanser. I andra så fick SDFF upp passningsspelet bättre och samtidigt fick vi skada på mittback som gjorde ommöbleringar som inte var till fördel utan allt gick bara fel, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.

Skytteligan, omgång 12

Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean.