Måns Lind gjorde två drömmål när Alnö vann derbyt mot Sund. Måns Lind gjorde två drömmål när Alnö vann derbyt mot Sund.

Sund gick på grund i regnet och dimman i derbyt på Släda IP

(2016-08-19)

Sund gick på grund i derbyt mot Almö på Släda IP.
Dom röda hemmagrabbarna vann i regnet och dimman med 4-2 och Sund tappade inte bara på serieledarna Svartvik utan fick se sig passerade av Östavalll.
– Vill inte ta ifrån Alnö något men det känns lite som att vi slarvar bort segern efter det att vi tagit ledningen med 2-1, säger assisterande tränaren Christian Saastamoinen.

Alnösundsderbyt bjöd på regn, dimma, tufft spel och det våta underlaget inbjöd inte heller direkt till skönspel utan det blev mest ett långbollande framåt i planen utan någon större konstruktivitet.
Redan i den första minuten var det nära att ringa då gästernas Janne Sölvestål kom helt fri men Alnökeepern Joakim Grannas visade att han är en mästare på att råna anfallare på frilägen.
Istället kunde Khalil Masri ge hemmalaget ledningen efter tio minuter.
Ali Kanso Mahmoud kvitterade emellertid efter en halvtimme sedan han huggit på en retur och lagen tog med sig 1-1 in i omklädningsrummet efter 45 kämpande minuter i svåra förhållanden.

Nio minuter in i den andra halvleken tajmade Michael Ankarmark en hörna perfekt och nickade in 1-2.
Då klev ö-gossarnas unge Måns Lind in i handlingarna. Minuten efter drog han från stillastående ute i krysset av straffområdet till och bollen skruvade sig stenhårt in i borte krysset. Kanske årets mål i Medelpadsallsvenskan?
Den gode Måns var långt ifrån klar för aftonen. Men knappt 20 minuter kvar löpte han förbi några "sundare" på kanten innan han nästan nere vid kortlinjen vek in mot mål, drev bollen och lyfte den sedan ur dålig vinkel över bortamålvakten. Och "årets mål" fick revideras. Målet påminde inte så lite om Kurre Hamrins klassiska dribblingsmål i VM-semifinalen mot Västtryskland 1958 (googla).
Sund jagade därefter kvittering men närmare än en fläkning av Patrik Eriksson Olsson på Zakkaria Bel-Mekkis inspel framför mål kom man inte.
I stället kunde Adrian Yman säkra Alnösegern i slutminuten med ett distinkt skott på en andraboll efter hörna.
– Det var bättre inställning hos grabbarna idag än i matchen mot Lucksta men vi tappade bollar i fel lägen så dom fick kontra på oss och det gjorde dom bra. Vill inte ta ifrån Alnö något men det känns lite som att vi slarvar bort segern efter det att vi tagit ledningen med 2-1, säger assisterande tränaren Christian Saastamoinen.
– Tänker inte be om ursäkt för segern. Kanske ingen kanonmatch av oss rent spelmässigt men vi kämpade hela tiden på och är starka framåt. Sund hade nån chans till kvittering på slutet men även vi hade flera lägen till att göra vårt 4-2-mål tidigare och stänga matchen, säger spelande ass. tränaren Magnus Svensson.

Mest framträdande i Alnö var naturligtvis tvåmålsskytten Måns Lind, vilka mål", och unge spelskicklige Adrian Yman på det centrala mittfältet tillsammans med blott 16-årige Elias Friberg som kompletterade perfekt och visade upp ett överraskande mogenhet i sitt spel. Talnangfabriken ute på ön fortsätter producera.
Rutinerade vänsterbacken Michael Ankarmark var den som visade bästa takterna i Sund.
Det här var Sunds första förlust på dom nio senaste matcherna och det betyder att man tappar tre viktiga poäng i streiden om seriesegern med Svartvik. Man fick även lämna över kvalplatsen till Östaqvall. En olycka kommer sällan ensam heter det.