Marcus Sawert svarade för ett mål och ett ass. Marcus Sawert svarade för ett mål och ett ass.

Tre mål och tre poäng för Essvik i dålig match

(2016-06-04)

Fyra riktiga målchanser gav fyra mål när Essvik tog emot Ljunga i en riktigt dålig fotbollsmatch.
Publiken på Essviksvallen var nöjd ändå då hemmafavoriterna svarade för tre av målen
– Vi hade full koll på den här matchen trots att underlaget gjorde att det knappt gick att passa bollen efter marken, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

På den ojämna Essviksvallen gick det inte att bedriva mycket till konstuktivt spel. Essvik försökte knacka boll efter marken men fick ge upp den föresatsen medan Ljunga insåg problemet direkt och slog långt hela matchen. Dessvärre hade man ingen att slå dessa bollar till då Oskar Nordlund är knäskadad och troligen borta till efter sommaruppehållet. Nordlund fick istället ta och coacha laget då ordinarie tränarduon Tommy Göransson och Janne Berglund saknades av olika anledningar.
Det blev en match med få målchanser men där emellertid lagen utnyttjade dem till fullo.
Hemmalaget tog ledningen efter en kvart. Marcus Sawert fick en genomskärare, passade sedan till Philip Hagblom som i sin tur via en överlappning lämnade bollen över till. Ahmed Abdelwahab – och mååål!
2-0 kom lite drygt tio minuter senare. Peter Mackin spelade snett-inåt-bakåt från kortlinjen till Marcus Sawert. Bollen studsade till när Sawert skulle skjuta och det blev en skevspark – som helt friställde Philip Hagblom...

20 minuter in i den andra halvleken lyfte Jesper Hellström in en frispark och på den använde Marcus Sawert huvudet och då gick det bättre. Bollen landade snyggt i nätmaskorna till 3-0.
Ljunga då? Man hade inte mycke mer än ett par fasta situationer och det var även på en sådan man kunde spräcka nollan. Med kvarten kvar skruvade David Danielian en frispark runt muren. Snyggt!
– Tycker nog 3-1 var lite för stora siffror men Essvik var det minst dåliga laget i en dålig fotbollsmatch, säger Ljungas sportchef Roy B. Olsson.
Mittbacksparet André Moberg och Linus Olsson tog udden ur Ljungas långbollande och anfallsförsök. Annars var det inte mycket att yvas för i Essvik. I Ljunga var det slätstruket överlag.