Pigg Ferdi bakom Stödes vändning
-
Stöde åkte på en tidig kalldusch i regnet men lyckades tack vare en spelsugen Ferdi Ismaili vända till en 3–1-seger.
– Bra spel i första och i andra tycker jag vi kontrollerade ledningen bra, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.

Jack fick öppet mål

Essvik inledde storstilat på Stöde IP och redan i den tredje minuten visade man upp några fina kombinationer ute på högerkanten som avslutades med ett inspel där Jack Granholm fick i stort sett öppet mål.
Granholm hade även ett läge till 0–2 men blev för ivrig i avslutningsögonblicket.
– Essvik chockade oss i inledningen och då var vi inte alls med i matchen, säger Stödes lagledare Mikael Backlund.
Stödes tunga spel tog sedan över händelserna och i den 24:e minuten kom kvitteringen. En essvikare hade bollen under kontroll när han passade den rakt i gapet på Filip Astby. Ett pass man kan bli landslagsspelare på...

Tränaren på Metallica

Inhopparen Ferdi Ismaili var spelsugen värre när tränaren Anders Strandlund var på Metallica och drev upp bollen efter kanten i den 37:e minuten innan han vek inåt och drog upp den i krysset och Essviks målman Niklas Pedro kunde bara titta långt efter bollen.
Fyra minuter senare var Ferdi framme igen och spelade fram Adam Kerfstedt
till öppet mål.
– Vi hade bud på fler mål under den andra delen av den första halvleken då vi spelade riktigt bra. När vi väl kom igång alltså, säger Backlund.
– Vi har ledningen i matchen men släpper in alldeles för enkla mål, suckar Essviks tränare Tony Lundberg.

Hampus-lägen till reducering

Den andra halvleken bjöd inte direkt på något skönspel. Stöde bevakade mest resultatet. Essvik vaskade fram några chanser, Hampus Andersson nickade utanför och halkade senare i leran framför det öppna Stödemålet, men några fler fullträffar bjöd inte matchen på.
– Vi hade ett stolpskott också, påminner Lundberg.
– Sammanfattningsvis. Bra spel i första och i andra tycker jag vi kontrollerade ledningen bra, säger Backlund.

Wiskanlån imponerade

Mittbacken Nicklas Bengtsson gjorde sin bästa match i Stödetröjan och höll ihop försvaret med pondus.
Wiskanlånet Patrik "Putte" Nilsson imponerade på vänsterbacken och på mitten styrde Håkan Helsing. Framåt var Ferdi Ismaili pigg värre. En mål och ett assist.
Essvik svarade trots förlusten för en helt okey insats och Hampus Andersson och Jack Granholm var duon som stack ut lite extra.
Måste även berömma dagens rättskipare, Janne Boström, som svarade för en toppinsats och är värd en äkta sörburgare.

3-1 Adam Kerfstedt 41
Domare: Jan Boström, Sörberge (riktigt bra!)
Publik: 69

Ferdi Isamili har haft det lite tufft i Stöde men idag var han pigg värre och gjorde ett mål och ett assist. Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokal-fotbollen.nu.