Kuben 2:s målgörare i 4-3-vinsten på Thulevallen mot Matfors 2. Fr v Albin Bång, Alexander Nordin, Senay Haile och Hussein Aljada. Foto: Jesper Hellström.

Kuben 2 klättrade upp till andraplatsen efter Senays sena segermål: "Jävla krigarseger"

(2020-08-)
I en match där ledningen växlade avgjorde Kuben 2:s Senay Haile Gaim i den 87:e minuten då han slog in segermålet 4-3 mot Matfors 2 på Thulevallen.
– Idag gör vi ingen bra match men tar hem en jävla krigarseger, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Matfors 2 fick en bra start då Oliver Andersson, mål igen alltså, satte 1-0 direkt i matchöppningen. I den 36:e minuten utjämnade grabben med det tungvrickande namnet Hussein Haider Qasim Al-Jaddah, eller "Husse" kort och gott vilket stod sig till pausvilan.
I den andra halvleken var det gästerna som fick en smakstart då skytteligaledaren Alexander Nordin vräkte upp bollen stenhårt i krysset med "fel fot", vänstern.

Målandet upprepades efter det med ungerfär tio minuters mellanrum.
Först kvitterade hemmalagets alfred Boman innan Albin Bång återgav de gulsvarta ledningen.
Bara för att se Jonatan Sundin sätta 3-3 med tio minuter kvar innan då Senay Haile Gaim kunde skicka in Kuben 2:s segermål med bara tre minuter kvar.

Målet betyder att "Tigerungarna" klättrar upp på andraplatsen i tabellen medan "Brukets Bilaga" nu får svårt att ta sig till Uppflyttningsserien i höst där de sex översta lagen i Grundserien deltar. En omgång återstår.

Tränarsnack:
– Idag gör vi ingen bra match, en av de sämre från vår sida hittills rent spelmässigt faktiskt. Dock blir det en jävla krigarseger. Vi ger oss inte fast dom lyckas komma tillbaka och kvittera två gånger om. Idag roterade vi mycket och alla fick spela, de är jag nöjd med. Vi har många matcher nu på kort tid då vi använder samma trupp som P19 och där har vi match igen på lördag, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Bäst på plan:
Kuben 2:s skytteligaledare Alexander Nordin var förträfflig även denna dag och gör utöver sitt mål även två ass.

Matfors IF 2 - Kubikenborgs IF 2 3-4
2020-08-12 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson (3)
1-1 Hussein Haider Qasim Al-Jaddah (36)
1-2 Alexander Nordin (47)
2-2  Alfred Boman (56)
2-3 Albin Bång (68)
3-3 Jonatan Sundin (80)