Samuel Buanie inledde Indals målande. Samuel Buanie inledde Indals målande.

Indals 3-1 mot Torps-hammar räckte inte till avancemang från gruppen: "Inte alls ledsna"

Indal var tvungna att spotta in mål på Torpshammar för att ha chansen att snuva IFK Sundsvall om gruppsegern.
Och det blev också vinst, 3-1, efter en välspelad match där bägge lagen bemödade sig om att hålla bollen efter marken,
– Vi är inte alls ledsna över att att inte gått vidare. Vi har fått tre fina träningsmatcher under ordnade former, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.

Indal var tvungna att jaga mål för att passera IFK Sundsvall som gruppsegrare.
Men Torpshammar bjöd på bra motstånd och det blev en välspelad tillställning där båda lagen bemödade sig om att hålla bollen i spel efter marken. Detta trots att bägge lagen saknade många spelare på grund av skador, sjukdomar - och Vasaloppet.
Det började bra för Indal då Samuel Buani gav laget ledningen på frispark efter cirka tio minuters spel.
Efter kvarten spelad var Torpshammar ikapp efter ett fint underbyggt anfall där Anton Skarpsvärd-Olssson kunde sätta kvittering då han tog tillvara på en retur efter ett ihopslag.
Innan pausvilan återgav hockeyliraren Markus Persson Indal ledningen efter att ha nickat in ett långt diagonalinlägg från kanten.

Torpshammar jagade kvitteringsmål i den andra halvleken men även Indal hade embryon till ett tredje mål. Och ett mål ytterligare skulle falla i matchen. I slutminuterna drev Sergio Hinestroza från mittlinjen mot två Torpshammarförsvarare innan han från straffområdeslinjen avlossade ett dödligt skott och matchen var avgjord.
3-1-segern räckte dock inte till avancemang då IFK Sundsvall tog hem gruppsegern på bättre målskillnad.

– Idag gör vi vår klart bästa insats i DM och är rejäla både framåt och bakåt. Vi har några halvchanser till ett kvitteringsmål innan de kan avgöra på slutet med sitt tredje mål, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Det här var en bra match mellan två lag som ville spela boll. Vi är inte alls ledsna över att att inte gått vidare. Vi har fått tre fina träningsmatcher under ordnade former, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.

Bäst på plan
Fredrik Nyman var löpstark på topp i Torpshammar annars ska kollektivet lyftas denna dag,
Olle Kankainen jobbade på restaurangen fram till 03:00 i natt men var trots detta i full vigör och var dominant i sin fria roll på mittfältet. Hockeyliraren Markus Persson var företagsam ute på sin kant trots bara en fotbollsträning i benen så här långt.