Omgång 15
Division 5 Medelpad

Christian Wilhs-sons två mål i slutet av första halvlek tog död på derbynerven. Christian Wilhs-sons två mål i slutet av första halvlek tog död på derbynerven.

• Fränsta tog snabbt död på derbyspänningen

Niklas Wikholm är i gång igen efter en tids måltorka. Niklas Wikholm är i gång igen efter en tids måltorka.

Publik: 27
• Wikholm har hittat nätet igen (scrolla ner)

Fyra mål av Olle Nordberg. Fyra mål av Olle Nordberg.

Publik: 21
• Tvåsiffrigt för Sidsjö-Böle och ett äkta hattrick av Olle Nordberg (scrolla ner)

Martin Luthman satte tionde och sista fullträffen på Ljustorps IP. Martin Luthman satte tionde och sista fullträffen på Ljustorps IP.

Publik: 32
• Makalös upphämtning av Alnö 2 (scrolla ner)

Ted Carlsson, ett mål själv och låg bakom Ljungas två övriga. Ted Carlsson, ett mål själv och låg bakom Ljungas två övriga.

Publik: 80
• Ett helhjärtat kämpande Ljunga bröt seriesuveränens segersvit! (scrolla ner)

Skytteligan

Andreas Modén satte fyra baljor i omgång 13 och tog över skytteligaledningen. Andreas Modén satte fyra baljor i omgång 13 och tog över skytteligaledningen.

Wikholm har hittat nätet igen
Hasselbacken är inget lätt ställe att hämta poäng från. Det har Holm fått erfara många gånger. Men idag var det inget snack, gästerna var ett nummer för stort för Hassel. Men det ska nämnas att hemmalaget hade starkt reducerat mannskap att tillgå och startade matchen med bara elva man. Det utnyttjade gästerna och rullade runt bollen riktigt bra stundtals och vaskade fram en hel del möjligheter redan i inledningen.
I den åttonde minuten kunde Holm spräcka nollan genom ett konstmål av Niklas Wikholm.
Henrik Lindholm ökade sedan på i den 20:e minuten genom att lyfta en boll mot mål som slank in precis under ribban och efter en halvtimme hölla sig åter Niklas Wikholm framme och målade för gästerna.
Den andra halvleken fortsatte likt den första med en kompakt press från Holm och 0–4 kom också strax innan timmen spelad och det genom ett självmål. Därefter slog gästerna av på takten och verkade vara nöjda med resultatet men under matchens fyra sista minuter kunde Holm avsluta matchen med att göra två mål ytterligare genom Niklas Wikholm och Jesper Eliasson på straff. För övrigt Jespers första mål för Holm i seniorsammanhang. Kul också för Wikholm att återigen hitta nätet efter en tids måltorka.
– Det gick lättare än jag trodde idag men det verkade som Hassel hade svårt att få ihop fullt manskap. Det måste vara tungt för dom, säger Holms tränare Thomas Åslin, och fortsätter:
– Vår insats var helt okey idag. Vi gjorde det vi kom överens om och det funkade till fullo och hela laget ska ha med beröm godkänt. Nu laddar vi för onsdagsmatchen hemma mot Fränsta, säger Thomas.
(väntar på återkoppling från Hassels ledare)

Publik: 27

Tvåsiffrigt för Sidsjö-Böle och ett äkta hattrick av Olle Nordberg
I en målrik omgång var det tillfälliga (?) serieledarna Sidsjö-Böle som målfrossade värst.
På grund av Selånger Marknad fick SBIF spela sin bortamatch hemma på Sidsjövallen istället för Selångerfältet.
"Hemmalaget" tog dock ledningen nästan direkt på avspark genom Albin Stenström efter en hörna men sedan tog det roliga slut och dom grön-svart-randiga "Makrillarna" kunde vända, mycket tack vare en genomstekt Olle Nordberg. Först kvitteade han till 1-1 efter en kvart, därefter stack Erik Senestad emellan med ett straffmål innan Olle prickade in ett äkta hattrick på åtta minuter i mitten av halvleken.
A-lagsspelaren reducerade till 2-5 innan paus men det hjälpte föga då Sidsjö-Böle fördubblade sitt målskytte i den andra halvleken till 2-10.
Målchanstvisningen av Dennis Andersson i den 19:e minuten i samband med 2–1–straffen bidrog naturligtvis till dom stora siffrorna.
– Jag vill ändå berömma Selånger som trots en man mindre och dom stora siffrorna aldrig gav upp men det märktes att dom blev rejält trötta på slutet, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.

Publik: 21

Makalös upphämtning av Alnö 2
Eftermiddagens största rysare utspelade sig på Ljustorp IP där hemmalaget slet åt sig en 4–0-ledning redan efter knappa halvtimmen.
– Katastrofinledning för vår del. 0–2 efter fem minuter och sedan fick dom två tuppmål till, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund.
Alnö 2 kom emellertid tillbaka två gånger om innan paus men när Fitim Ugzmailji fullbordade sitt hattrick i den 53:e minuten verkade segern klar – men Ljustorp glömde att låsa in dom tre säkra poängen i kassaskåpet.
Det unga Alnögänget lade sig nämligen inte på rygg utan fortsatte kriga. Först reducerade Måns Lind på straff och sedan fick man sin belöning i den 84:e minuten då Martin Luthman öppnade LjIF:s kassaskåp och kvitterade till 5–5!
– Vi fick en chans på övertid att göra ett segermål också men blev lite för omständliga. Istället för en skjuta valde vår spelare att göra en vändning för mycket. Men det hade nog varit för bra för att vara sant om vi satt den, säger Tomas Berglund i en match som dömdes av Thomas Berglund.

Publik: 32

Ett helhjärtat kämpande Ljunga bröt seriesuveränens segersvit!
Kastande Ljunganer, stridande Ljunganer, fläkande Ljunganer, täckande Ljunganer, vilt kämpande Ljunganer, Ljunganer som gjorde allt att för att spela hem segern till dom svarta...
Men någon seger blev det aldrig för jumbon Ljunga mot serieledarna Ånge 2 – men gudarna skall veta att det var nära.
Gästerna tog ledningen i den 24:e minuten genom Jordan Forrester efter fint förarbete av Aaron Brown som drev upp bollen från egen planhalva.
Fem minuter senare slog Ted Carlsson en hörna som hittade in i nätet via en bortaspelare. Ett mål som kanske borde krediterats den gode Ted.
Nåja, Ted Carlsson satte 2–1 kliniskt innan paus efter att han förvaltat Tomas Aderstens perfekta genomskärare. DET målet kan i alla fall ingen ta ifrån honom...
En bra avslutning på den första halvleken följdes upp med en bra start på den andra. Anders Boman blev fälld efter fem minuters spel och tog själv hand om stramaren på bästa sätt. 3–1 och en jätteskräll på gång på Ljungalid?
Men tvåmålsledningen hann emellertid ätas upp men man lyckades i alla fall bryta ÅIF 2:s svit på tolv raka segrar.
Bara tre minuter efter straffmålet serverade Alex Reid Mehdi Jan öppet mål och i den 81:a minuten kom kvitteringen. Återigen var det Alex Reid som stod för målpasset till Rani Majed Amir som vid den borte stolpen fläkte sig och styde in 3–3.
– Det ville sig inte riktigt men jag är nöjd med en pinne. I ärlighetens namn var Ånge det spelförande laget men vi höll oss till vår matchplan i 90 minuter och tog en riktig kämpapoäng, säger Ljungas spelande tränare Peter Larsson.
– All cred till Ljungaspelarna. Dom fick oss dit dom ville och kämpade helhjärtat men vi brände alldeles för många klara lägen, framförallt i den första halvleken. Tyvärr var det några spelare i vårt lag som inte nådde upp till normal standard, säger Ångecoachen Janne Berglund, som själv hade ett stolpskott i den första matchminuten.
Anders Boman var ypperlig spelfördelare på mitten i Ljunga och på vänsterkanten svarade Ted Carlsson för ett uppoffrande spel och "ett och ett halvt mål" plus ett ass.
Mittbacken Aaron Brown stabil i Ånge 2, anfallaren Elias Wennerberg startade bra men försvann sedan ut matchbilden något. Ett pigg inhopp sista tjugo av
Rani Majed Amir som kom in och rörde om och även var den som "räddade äran" med sitt kvitteringsmål.

Domare: Michael Lie, Sundsvall (syntes inte, d v s bra!)