Div 3 Mellersta Norrland
26 april 2019

Hakim Rouass väntar på att få göra bort en Söderhamnsspelare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu,
Tre bilder på raken där Oliver Widahl visar upp sina färdigheter. Undrar om inte fotograf Pia har en fabless för just Oliver då han ofta hamnar på hennes bilder? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Joakim Edström satte 1-0 i mitten av den första halvleken. Dennis Moberg ökade på j slutet av matchen sedan han tryckt in returen efter Mohamadou Sumarehs nick som tagit i undersidan av ribban och ner på mållinjen. Foto: Martin Ålind, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
LUCKSTA IF - SÖDERHAMNS FF

Lucksta IF på "papperet" – första målen och poängen kom i kväll: "Vinner rättvist"

(2019-04-26)
Tredje gången gillt för Lucksta.
Efter två matcher utan både poäng och gjorda mål spräckte LIF båda nollorna efter kvällens 2-0-seger mot Söderhamn.
– Vi vinner välförtjänt, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Söderhamn tog ett tidigt initiativ och lade beslag på bollen och hade den i gott förvar på Luckstas planhalva. Men skapade "nada" när det gäller målchanser.
Efter dryga kvarten hade LIF jobbat in sig i matchen och hade ett par farliga omställningar, bland annat brände Oliver Widahl ett friläge.
I den 27:e minuten bjöd Lucksta på ett prima anfall, bollen till Martin Drugge Eriksson som vidarebifiordrade den till Joakim Edström som avslutade kliniskt i sin första seriematch för klubben.
Hemmalaget, nåja, matchen spelades på Westhagen, var sedan närmare 2-0 innan paus än gästerna från Hälsingland en kvittering.

Den andra halvleken hade ett liknande scenario, Söderhamn hade mycket boll men skapade inget, Lucksta kontrade och hade chanser att stänga matchen.
Med kvarten kvar fyllde Söderhamn på med ännu mer folk framåt. Dock utan någon vass spets. I den sista matchminuten lyfte Jimmie Nordberg in en frispark från långt håll in i Söderhamns straffområde där inhopparen Mohamadou Sumareh nådde högst och nickade i ribbans underkant och ner på mållinjen. Dennis Moberg var emellertid vaken och forcerade in returen in till 2-0. Både första målen och första poängen säkrade för nykomlingarna Lucksta.

Trots segern var inte spelande tränaren Jimmie Nordberg helt nöjd.
– Vi fick inte i gång något riktigt spel, hade önskat fler kombinationer. Men det kändes ändå som att vi hade full koll på Söderhamn med en riktigt bra defensiv, säger spelande tränaren Jimmie Nordberg.
Kollektivet ska hyllas i Lucksta men "Timråtrion" Joakim Edström och mittbacksbröderna Linus och Fredrik Ljuslinders insatser vägde extra tungt.

Lucksta IF - Söderhamns FF 2-0
2019-04-26 - 19:30 - Westhagen
1-0 Joakim Edström (27)
2-0 Dennis Moberg (90).
Domare: Anton Sjöberg