Granlos Edin Muratovic vinner luftduellen mot Pontus Serrander-Eriksson men IFK-keepern Charlie Merchant gjorde en kanonräddning och tippade bort bollen via ribban. Minuten senare fick emellerid Granlo hål på Merchant sedan Semir Salia vallat in en hård markfrispark från kanten via ett IFK-ben. Detta i 90:e minuten, 1-1. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo kvitterade på ett självmål i slutminuten mot IFK Sundsvall – rättvist!
-
IFK Sundsvall ledde länge på Balders men Granlo fick en rättmätig kvittering på slutet även om det kom till på ett självmål.
– Jag är stolt över grabbarna som visade stort hjärta sista tio och krigade in en kvittering. Framförallt att vi kunde komma tillbaka efter att vi fått ett helt korrekt mål bortdömt, säger GBK-tränaren Nermin Zulovic.

Bra målvaktsspel

IFK Sundsvall hade första kvarten men det vara Granlo som vaskade fram den vassaste chansen då Charlie Merchant i målet fick tänja sig på Brehon Berishas skott.
Men det var ändå IFK som skulle ta ledningen i matchen. Tim Rydell bröt ett slarvigt Granlouppspel och serverade en djupledslöpande Dennis Marzouki, som rundade målvakten Peter Allen innan han rullade in 1-0.
Granlo var emellertid farliga i sina omställningar och Semir Salia testade Merchant med ett långskott.
Pontus Serrander Eriksson provade i sin tur Peter Allen med ett distansskott men han var lika bra med som Merchant tidigare och avvärjde alert.
I slutet av halvleken var "Lapi" Berisha farligt framme två gånger om. Men duktige Merchant nekade "Lapi" både högt och lågt.
En kort summering av den första halvleken var att IFK hade mest av boll och spel men Granlo hade inte varit oförtjänt av ett kryss när man gick till pausvila. Spelmässigt kanske ingen lysande tillställning men planen var svårspelad och det bjöds på en hel del närkamper.

IFK lät Granlo ta över

Den andra halvleken inleddes som den första med mycket bollinnhav från hemmalaget men Granlo försvarade sig bra. Johan Hallström hade en tåfjutt ur dålig vinkel och Kevin Berg hade ett skott över i bra läge första halvan men ju längre matchen led tilläts gästerna ta över allt mer och med kvarten kvar kom även kvitteringsmålet. Trodde alla. Charlie Merchant räddade en Granlonick men tappade sedan den hala bollen, hans enda misstag i matchen, och Andreas Selin hann först på returen och tåade in kulan, bara för att bli avblåst för att han slagit den ur händerna på målvakten. Men så var INTE fallet. Bollen var lös och där blev Granlo rånat på ett mål. Särskilt synd för Andreas Selin, som normalt är målvakt men fick hoppa in som utespelare när GBK jagade kvittering (se bilder nedan).
Mer lök på laxen. I kvitteringsjakten gick både viktiga Alen Zulovic och Brima Bassie sönder. Det hindrade emellertid inte gästerna från en slutforcering. Man jobbade till sig flera fasta situationer som frisparkar och hörnor men IFK lyckades freda sig även om det var på jäsken emellanåt.
Med två minuter kvar nådde Edin Muratovic högst på Semir Salias högerhörna (se bilden) men Charlie Merchant svarade för kvällens bedrift när han lyckades tippa bollen i ribban, och ut.

Vart tog muren vägen?

I slutminuten gick en IFK-försvare på för ivrigt i ryggen på en Granlospelare strax utanför straffområdet ute till höger ner mot hörnflaggan.
Semir Salia tog hand om frisparken. IFK valde märkligt nog att inte ställa dit någon mur. Semir tackade för det och gjorde precis som man skall vid en sånt tillfälle. D v s dra en stenhårt markboll in i boxen med förhoppningen att det alltid kan studsa in via någon spelare. Och det var precis vad det gjorde och den här gången var t o m Charlie Merchant maktlös då bollen gick in via ett IFK–ben. Smart av Semir Salia men klantigt av IFK att ens ge honom chansen.
Nåja, sett till hela matchen var det rättvisa som skipades även om det kändes lite som om IFK gav bort matchen. Har aldrig förstått det här man att backa hem och lämna över initiativet till motståndaren. Nu fick IFK press mot sitt eget mål och drar man på sig så många fasta situationer som man gjorde sista tjugo så är det inte ovanligt att det "ringer".

"Kotten" inte glad

IFK-tränaren Mikael Kotermajer var inte heller Balders gladaste när Lokalfotbollen pratade med honom efteråt.
– Det är som det är. Vi spelade bra första halvtimmen och sedan började vi lunka vilket gjorde det enkelt för Granlo. Vi borde ha stängt matchen med kvarten kvar men istället drog vi på oss för många fasta situationer och på baklängesmålet hade vi inte marginalerna med oss, suckar "Kotten".
Desto gladare var av naturliga orsaker kollegan Nermin Zulovic i Granlo.
– Vi hade svårt att hitta rätt i matchen första tjugo och då syntes det att IFK är ett bra lag men vi lyckades jobba oss in. Efter haveriet mot Kovland med nio insläppta tycker jag vi har spelat ett imponerande försvarsspel efter det och jag tror vi hittat rätt med vår spelidé, säger tränarduon Nermin Zulovic och Bosse Hägg.

Hämmad av varning?

Planens bästa spelare var nämnda IFK-keepern Charlie Merchant. Bra i laget vär även lille playmakern på mitten Kevin Berg och tunge Johan Hallström. Dennis Marzouki inledde i VM-klass men blev sedan tydligen hämmad av sin varning efter knappa halvtimmen och försvann till stora delar ur matchen.
Även Granlo hade en bra målvakt i Peter Allen. Nyförvärvet från Holm, Jonny Nutt, visade att han blir en tillgång på mittfältet. Bäst i laget var emellertid Semir Salia som verkade trivas på det hala underlaget. "Lapi" Berisha skall också ha ett omnämnande för sitt irrationella anfallsspel. Borde dock satt någon av sina chanser.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 10

IFK Sundsvall – Granlo BK 1–1
2014-06-24 - 19:00 - Baldershov
1-0 Dennis Marzouki 20
1-1 självmål 90
Domare: Hans Grönlund, Sundsvall (bra, trots det felaktigt bortdömda målet)
Publik: 58

IFK:s målvakt Charlie Merchant var lysande i matchen men här fumlar han till det för sig och tappar den hala bollen efter en bortanick...
...och Granlos Andreas Selin håller sig framme och stöter in 1-1, tror alla. Tyvärr missbedömde domaren situationen och troddde sig se att IFK-keepern redan lagt vantarna på bollen. Som tur var så kvitterade Granlo matchen ändå i slutsekunderna - på ett självmål.