Matfors 2 nära bli första lag att besegra Nedansjö – men drog straff på övertid i ribban

(2016-06-12)

Matfors 2 var ytterst nära att bli första lag att betvinga Nedansjö i deras seriecomeback.
På övertid fick man en straff - som man drog i ribban och matchen förblev mållös.
– Helt otroligt. Vi hade minst tre straffsituationer som domaren blundar för och sedan får dom en horribelt dömd på övertid. Lite rättvisa skipades i alla fall när dom missade, säger Nedansjös normalt lugne tränare Christer Söder. Nu var det nära att blodtrycksmedicinen fick plockas fram...

Christer Söder, NIK:
- Vi skullr ha vunnit. Tre straffar och ett bortdömt mål för offside
- Vi ville spela men dom slog bara långt.
- Domaren blåste bara åt ett håll.
- MIF straff i sista sekunden. Deras spelare sprang över benet sedan han spelat bort bollen.
- Drog straffen (Byström?) i ribban och över.
- Tur att lite rättvisa skipades i alla fall
- MIF höll undan bra i försvaret
+ Anton Fandén i målet
+ Joakim Söder och David Engblom mb
- Jacob Hiltunen imf

Andreas Jonsson, MIF
- Tycker det är rent ut sagt löjligt att skylla detta poängrappet på domaren som Nedansjö väljer att göra,. Vi är tajta bakåt, gör en riktigt bra match & dom skapar inte tillräckligt med chanser för att vinna, så enkelt är det
Sedan vet jag inte vilken match Christer Söder har varit på om han har hittat tre straffsituationer? Dom har en situation i slutet när Staffan Söder faller, men han faller lite väl lätt för att det ska vara någon straff. Att han sedan tycker våran straff är horribelt dömd är det nog bara han av dom 156 st på Thulevallen som tycker. Kan ha varit årets mest solklara straff. Däremot ska dom vara glad att Staffan Söder klarar sig från rött kort i samband med våran straff Domaren tog några felbeslut under matchen, men det var åt båda håll & inget som avgjorde matchen. 3-3 i gula kort blä så nog blåste han åt båda håll. Dom står och skriker hela matchen från bänken på varenda domslut. Jag tycker man får köpa att domaren vinkar åt fel håll ibland på inkast/hörnor. Ja menar va fan det är div6 & han har inga linjemän , spelarna & vi ledare gör också fel varje match. Men det är ju tacksamt när Nedansjö lägger mer fokus på domaren än på matchen, konstant gnäll i 93 minuter, måste vara någon form av rekord. Första halvlek: Första fem inleder vi lovande & har en halvchans omgående men sedan tar Nedansjö över & tillåts ha mycket boll. Vi blir stressad & slår mest iväg bollen när vi vinner den, vågar inte riktigt hålla i bollen & spela oss fram. Ändå tycker jag inte dom skapar så jäkla mycket i själva spelet, det är tre fasta situationer där det blir väldigt rörigt framför mål men annars känns det som vi har bra koll på dom faktiskt.
Andra halvlek: Vi fortsätter att ligga jättebra med hela laget rent försvarsmässigt men framåt blir det bättre, vi vågar utmana, vi får fast bollen & vi ställer om bra några gånger. Nedansjö har kanske mer boll än oss men överlag tycker jag vi skapar farligare chanser än dom i andra halvlek. William Dalenius är ju igenom en gång men Fanden gör en fin räddning, sedan bryter sig Spjut igenom några gånger utan att
I slutet blir det dramatiskt när Nedansjö ropar på straff, vi kontrar och Albin Jonsson rivs ner i Straffområdet & vi får straff. Tyvärr bränner Dalenius straffen och matchen slutar 0-0. Jag är jättenöjd med hela laget och prestationen, dock inte nöjd med att vi bara får med oss en poäng. Tycker vi borde satt dit någon av chanserna & framförallt straffen då. Ett oavgjort resultat var väl dock helt rättvist. Riktigt rolig match med mycket känslor & det märktes att det var derby. Otroligt kul att det kom så mycket publik. När drog en div 6 match senast 156 st åskådare? Bättre siffra än vad många div 4 matcher drar.
Hyller laginsatsen återigen där alla följer matchplanen på ett bra vis och vet vad dom ska göra.