Höstfemman

Omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Är det det här målet som för Granlo till div. IV-spel nästa år? Alen Zulovic bredsidar säkert in 1-0 från elvameterspunkten. Fredrik Hultman, som förövrigt orsakade straffen, är maktlös. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Marginalerna på Granlos sida - nu nära div. IV
Granlo och Sidsjö-Böle bjöd på en riktigt fartfylld match där gästerna imponerade den första halvleken med ett varierat passningsspel som slet upp stora revor i Granlos försvar. Men det var den där pricken över i:et som saknades. Närmast att måla för SBIF var faktiskt en Granlospelare. I den 31:a minuten sköt Daniel Valderrama ett skott som GBK-keepern Jimmy Bergendahl enhandsräddade. Returen rensade Oskar de Vahl högt upp i den egna stolpen efter en riktig snedträff!
Kanske skulle även SBIF haft en straff när samme Valderama fick stödjebenet kapat inne i straffområdet. Domare Frisk valde att fria.
Då kändes Granlo giftigare på sina kontringar och de Vahl fick ett bra läge men även den här gången blev sparken skev och bollen rann utanför Fredrik Hultmans borte stolpe.
Hultman fick också göra en bra räddning lågt vid sin främre stolpe på en Alen Zulovic-frispark.
Sista chansen i halvleken hade Granlos Semir Salia men hans skott gick via en försvarare tätt över.
1-1 i paus med fördel Sidsjö-Böle rent spelmässigt.
Tidigt i andra fick Fredrik Hultman i SBIF-målet ett mindre hjärnsläpp. En bra bit från sitt mål ute vid kortlinjen tog han emot bollen med fötterna men spelade inte ifrån sig bollen direkt utan blev attackerad. Då satte han handflatorna i bröstet på attackerare de Vahl, som föll som en fura och domare Frisk hade inte så mycket mer att göra än att blåsa straff till gästernas högljudda besvikelse.
Alen Zulovic klev fram, kollade vilket ben Hultman hade tyngden på och bredsidade in bollen i det andra hörnet (se bilden ovan).
Därefter började SBIF-spelarna hänga med huvudena och Granlo skapade ytterligare chanser för ett utökning, målkungen Ferdi Ismaili sköt t ex en kanon mitt i bröstet på Hultman.
2-0 kom därför inte som en blixt från klar himmel i den 61:a minuten. Ett hopslag i blötan hamnade framför fötterna på Semir Salia som drog till direkt från strafflinjen och markskottet smet in till vänster om Hultman.
Sidsjö-Böle gick sedan all in framåt. Flyttade upp mittbacken Hans Fagerström i kedjan och gick ner på trebackslinje och man fick fem minuter senare en gyllene reduringschans men Artagan Keskin slog hål i luften från fem meter på det fina snett-inåt-bakåt passet.
Granlo kontrade snabbt och precis utanför SBIF:s straffområde skottfintade Alen Zulovic inte bare en gång utan två gånger, vred och vände innan han bände in 3-0 med ett skruvat högerskott och återigen stod Hultman på fel ben och var chanslös.
Ferdi Ismaili hade sedan flera chanser att öka på ledningen men siktet var inte rätt inställt denna eftermiddag.
Alen Zulovic fick i den 70:e minuten sitt andra gula kort efter en sen glidtackling och blev utvisad. Hårt med tanke på att han fick det första för att han drog i väg bollen utöver sidlinjen i samma veva som domaren blåste frispark till hans fördel. Signalen för frisparken kom sent och det är inte ofta någon fått varning för att spela inkast...
På övertid var SBIF ytterst nära ett tröstmål men Jimmy Bergendahl nekade Hans Fagerström med en riktig publikräddning där han låg som en rem åt vänster och tippade skottet till hörna.
- Det var lite krampaktigt första 20-25. Vi låg för långt ifrån våra motståndare och blev överspelade och gav dom ytor att spela sitt fina passningsspel. I andra tätade vi till det bättre, satte våra chanser och visade att vi är stans bästa div. V-lag, säger Granlos tränarduo Nermin Zulovic och Bosse Hägg.
- Tycker trots förlusten att vi genomförde matchen bra och enlig planen och försökte styra av deras långa spel på djupet. Men det är dom där berömda marginalerna som vi har emot oss. Vi skulle haft en straff i första, fick ingen. Dom fick en tveksam i andra. Efter det började vi hänga med huvudena samtidigt som Granlo satte sina chanser, säger Sidsjö-Böles tränare Adam Bergholm.

Granlo BK - Sidsjö-Böle IF 3-0 (0-0)
2013-09-22 - 13:00 - Härevallen, Indal
1-0 Alen Zulovic (straff) 48
2-0 Semir Salia 61
3-0 Alen Zulovic 66
Utvisning Granlo: Alen Zulovic 70
Domare: Christer Frisk, Liden (bra, trots ett par tveksamma domslut)
Publik: 27

Äkta hattrick av "Jocke" Sjödin säkrade Ånge 2:s seger
Ånge 2 ledde med 1-0 borta mot Fränsta i västraderbyt när det återstod drygt tjugo minuter av matchen.
Då klev Joakim Sjödin in i handlingarna och med ett äkta hattrick såg han till att säkra gästernas seger på Myggvallen.
(väntar på info om matchen och kommentarer från Fränsta och Ånge 2)

Viktig Matforsseger mot Holm
Matfors IF jagar uppflyttning till div. IV och tog idag emot Holm på ett långhårigt Thulevallen då de har inte hunnit klippa efter allt regnande.
Man märkte också att flera spelare halkade och hade svårt att få grepp med dobbarna.
Holm kom till spel utan avbytare och med mittbacken och lagkaptenen Patrik Mattsson mellan stolparna och givetvis försökte gästerna hålla nere tempot.
Det blev också en lugn start på matchen men i den sjätte minuten dök det upp en jättechans för hemmalaget. Daniel Boström slog ett  perfekt inlägg från höger till en helt fristående Jesper Nilsson Böös, som trots öppen kasse satte bollen i burgaveln
Allt eftersom matchen led tog Matfors över och lät inte Holm sticka upp allt för mycket. Matfors satsade för dagen mycket på skott men Patrik Mattsson stod välplacerade eller så smet bollarna utanför målet.
I slutminuten av den första halvleken hittade bollen Holmnätet men den assisterande domaren höjde flaggan - offside.
Den andra halvleken fortsatte i ungefär samma fotspår. Matfors förde, Holm backade hem och tätade till.
I mitten av halvleken fintade sig Johan Bergström förbi ett par motståndare men det avslutande skott gick precis över ribban och strax därpå kom MIF:s andra offsidemål.
I den 77:e minuten visade Mattsson att han även är vass i målet. Först hade han gjort en fin räddning på Adam Förströms skott några minuter tidigare och nu räddade han Max Källströms skott mot krysset och sedan även en benparad på ett nytt skott från Källström. I  tumultet efter hamnar bollen på en Holm spelares hand och MIF får straff. Adam Forsström sätter straffen snyggt vid högra stolpen, Mattsson  åt fel håll.
Holm fick en kvitteringschans men Matfors målvakt Jonas Dunberg tippade långskottet till en resultatlös hörna.
- Vi skapade mycket chanser och borde kunnat göra nåt mål under första halvlek men vi var inte tillräcklig vassa i sista momentet. Endera så avslutade vi utanför eller mitt på målvakten. Men det känns som rättvisa skipades till slut även om det är en tillfällighet (hands) som gör att vi får straff. Återigen starkt av laget att ha tålamod och jobba på vilket också gav resultat, säger Matfors tränarduo Lars "Laban" Arnesson och Ulrik Norberg.
Matfors testade William Östman som mittback idag, ett lyckat drag, och spelade riktigt bra tillsammans med Kevin Larsson.
/ Jörgen Fandén och Lokalfotbollen.nu

Förlust trots kämpainsats för Holm
Med elva man på laguppställningen och mittbacken Patrik Mattsson i målet kom Holm till Thulevallen för match mot div. IV-jagande Matfors.
Det är ingen lek att vara tränare för Holmarna just nu. Trots en stor trupp vid säsongens början har man nu fullt upp att få ihop fullt lag till matcherna.
- Skador och annan frånvaro är ett ständigt återkommande problem men också att det verkar som motivationen inte finns där hos en del. När vi inte har häng på toppen så väljer en del annat än fotboll, det är synd, säger Thomas Åslin efter matchen.
Matchen då?
Ja, sett till förutsättningarna så gör Holm en riktigt bra insats. Höll uppe spelet mycket bra mot hemmalaget.
- Men i och med att vi valde att spela med bara en forward så tappar vi en del framåt, säger Åslin d y.
Matfors hade väl det mesta av spelet men kom inte fram till några klara målchanser. Laget var inte alls lika bra som när man möttes på Holmvallen i våras.
Och det skulle dröja till den 81:a min innan hemmalaget kunde få hål på målvakten för dagen, Patrik Mattsson, som för övrigt gjorde en helgjuten insats. Detta skedde sedan en Holmspelare fått bollen på handen och domaren signalerat för straff.
- En exakt likadan situation som vi inte fick straff på när vi mötte Ljustorp hemma. Det känns riktigt surt.
Men gästerna ska ha all heder av sin insats för dagen. Patrik Mattsson i målet, hela fyrbackslinjen, unge Dennis Frisk som verkligen håller på att blomma ut, ja i princip hela laget ska ha en eloge för dagens insats.
/ Kenth Åslin

Matfors IF - Holms SK 1-0 (0-0)
2013-09-22 - 16:00 - Thulevallen
1-0 Adam Forsström (straff) 81
Domare: Oscar Carlsvärd, Kvissleby (skötte sig bra)
Publik: 50

Ljustorp vann uppskjuten match
Den omdebatterade matchen i Höstfemman mellan Ljustorp och IFK Sundsvall 2 har nu spelats.
"Hemmalaget" LjIF vann med 3-0 på Norrporten Arena efter två mål av Robin Nordin och ett av Juan Francisco Yévenes Araos.
Samtliga mål gjorda under den andra halvleken.
- En jämn och välspelad match med två lag som hela tiden försöker spela och rulla mycket boll. IFK hade några bra chanser men vår målvakt Fredrik Enqvist svarade för några fina räddningar, säger Ljustorps ordförande Mats Moberg, som ville berömma laginsatsen.
Därmed är den femte spelomgången nu genomförd och den sjunde och sista avgörs nu på lördag den 5 oktober.

Ljustorps IF - IFK Sundsvall 3 3-0 (0-0)
2013-10-03 - 19:30 - Norrporten
1-0 Robin Nordin 60
2-0 Juan Francisco Yévenes Araos 63
3-0 Robin Nordin 87
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 19

Aktuell tabell, omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 5 (20 totalt inkl. Grundserien)

Granlos Ferdi Ismaili leder skytte-ligan hela åtta mål före närmaste konkurrent. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu Granlos Ferdi Ismaili leder skytte-ligan hela åtta mål före närmaste konkurrent. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu