NYHETER

Div. 3 Medelpad/Häl. (d)

Deltagande 10 lag i Damtrean för Medelpad/Hälsingland 2019: Bergsjö IF, Fränsta IK, , IF Team Hudik 2, Matfors IF, Njurunda IK, Näsvikens IK, Stöde IF 2, Sundsvalls DFF 2, Sundsvalls FF och Söråkers FF.

Söråkers fem nyförvärv så här långt inför division 2-debuten 2020. Josefine Jonsson (övre vänster: ), Mica Löfgren (nedre vänster), Emma Häggquist (mitten), Tess Larsson-Eriksson (övre höger) och Anna Barsch (nedre höger).

Handfull nyförvärv klara för division 2-nykomlingarna Söråker: "Jättenöjda"


(2019-12-10)

Söråker har gjort klart med tre nya spelare inför debuten i division 2 kommande säsong.
Med de två som Lokalfotbollen redan berättat om är det nu r
totalt fem nya i truppen
–  Vi är jättenöjda med våra nyförvärv, säger lagledaren och assisterande tränaren Sven Lagerqvist.


Söråkers FF ser verkligen om sitt hus efter avancemanget till division 2.
Lokalfotbollen har redan skrivit om högerbacken Josefin Jonsson från Selånger och mittfältaren Anna Barsch från Järvsö, båda 20 år (scrolla ner på sidan för artikel).
Nu är ytterligare en trio klara för årets segrare i Damtrean.
• Mica Löfgren, 22-årig yttermittfältare, från IFK Timrå.
• Emma Häggquist, 16-år. Även hon yttermittfältare från IFK Timrå.
• Tess Larsson-Eriksson, 18 år och högerback från Heffnersklubban.
– Vi är jättenöjda med våra nyförvärv! Kul att tjejer söker sig till oss! Fem nya som breddar vår trupp på ett bra sätt! Mycket kamp om platserna på träningarna gör laget bättre! Inte bara duktiga på fotboll och fina tjejer på sidan av planen, härligt stämning i truppen, säger lagledaren och assisterande tränaren Sven Lagerqvist.
Redan till helgen kommer flera av dem att luftas i Lucia cupen.
Roligt att IFK Timrå ordnar med cup i NCC-hallen, hoppas på spännande och välspelade matcher, säger Lagerqvist.

Söråkers  ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.
Söråkers ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.

Söråkers ledartrojka följer med upp i division 2 – och två nyförvärv redan klara


(2019-11-27)

Söråkers damer spelar för första gången i division 2 den kommande säsongen.
Och med upp från Damtrean följer ledartrojkan Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg

– Det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan, säger den assisterande tränaren och lagledaren Sven Lagerqvist.


Söråkers damer gjorde sin bästa insats någonsin i år och tog hem division 3 Medelpad/Hälsingland och kvalificerade sig för spel i division 2 Mellersta Norrland 2020 för allra första gången.
Ledarstaben med huvudtränaren Alejandro Ahumada och de assisterande tränarna/lagledarna Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp.
– Vi har hela tiden sagt att framgångarna beror på att vi fungerar tillsammans, men utan Alejandros kunskaper i fotboll så hade det inte blivit så mycket, säger Sven Lagerqvist och fortsätter:
– Men Alejandro förtjänar ett extra omnämnande efter många års arbete med olika damlag. I Söråker har han jobbat mycket med att låta bollen göra jobbet, positionen på plan och att våga ta för sig!
Man ska komma ihåg vilken nivå vi hade när Alejandro kom till föreningen till vad vi har idag. Såklart har vi andra ledare lika stor del i det, med allt som skall fungera, men själva fotbollskunnandet har Alejandro förmedlat och därför är det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan.

Hur ser det ut i truppen i dagsläget? Några nyförvärv?
– Ja, Josefine Jonsson, högerback från Selånger, och Anna Barsch, mittfältare från Järvsö, är klara. Sedan har vi fem-sex spelare  som provtränar, säger Sven Lagerqvist.

Några som lämnar eller slutar?
– Ingen som lämnat föreningen men målvakten Wilma Ålund lägger handskarna på hyllan, Tuvali Andersson satsar helhjärtat på bandyn medan Ellinor Tellebo gör det på studier. Dessutom är Anna Eriksson gravid, berättar Svens Lagerqvist.
Anna Eriksson är gravid, Ellinor Tellebo studier!

Det blir en andra säsong i Njurunda IK för tränaren Sara Magnusson. Det blir en andra säsong i Njurunda IK för tränaren Sara Magnusson.

Sara Magnusson fortsätter som tränare i Njurunda efter succésäsongen


(2019-11-25)
Efter Njurunda IK:s fina säsong blir det glädjande en fortsättning i klubben för tränaren Sara Magnusson.
– Ja, jag kör vidare, säger hon.


Njurunda IK gjorde en kanonsäsong i år i Damtrean och belade bronsplatsen. Bara seriesegrarna Söråker FF och Hälsingelaget Näsvikens IK kom före.
Njurundabygdens enda damlag på seniorsidan förlänger nu med tränaren Sara Magnusson.
– Ja, jag kör vidare. Vi kommer att ha en stor träningsgrupp i år då vi flyttar upp F04-tjejerna och deras tränare till seniorerna. Av dessa kommer vi att ta ut division 3-laget, säger Sara Magnusson.
Några nya spelare utifrån är ännu inte klara men man har heller inte tappat någon och förhoppningsvis får man behålla sin skyttedrottning Selina Stolt.

Dags att presentera Damtreans All Star Team 2019


(2019-10-14)
Hur ser "drömelvan" ut för årets lokala Damtrea?
Lokalfotbollen har i vanlig ordning utsett ett All Star Team och precis som tidigare år, sedan 2007, är det tuff konkurrens om platserna, inte minst när det gäller anfallare.


Det har nu gått ett par veckor sedan division 3 Medelpad/Hälsingland slutspelades och det är nu hög tid att presentera seriens All Star Team med presentation från målvakt till vänsterytter, årets tränare samt domare. 
I år togs det nya grepp i och med samarbetet med Hälsingland och en kombinerad serie. Något som varit utvecklande för båda parter om jag förstått klubbarna rätt.
Men Lokalfotbollens All Star Team består bara av spelare från de Medelpadska lagen även om det givetvis finns spelare från vårt södra grannlandskap som varit aktuella.
Som vanligt har det varit klurigt att ta ut en "drömelva" då serien innehåller många duktiga spelare, inte minst på anfallssidan där konkurrensen varit knivskarp. Märk väl att det är ni läsare som nominerat spelarna och om ni tycker att det saknas någon kan bero på att vederbörande inte blivit nominerad. Och ja, nog saknas det ett par "givna" namn...
Laget kommer att under måndagen presenteras här nedan, spelare för spelare. Mycket nöje!

Målvakt:
Tindra Sjödal
Njurunda IK


15 år. Det hon saknar i längd kompenseras med djärvhet och spelsinne. Är kvickt ute och täcker av frilägen och skott. Tvekar aldrig att kasta sig framför motståndarnas fötter för att avvärja ett mål. Uppträder moget mellan stolparna trots sin ungdom.
 

Högerback:
Nathalie Larsson
Fränsta IK


20 år. Svårpasserad efter marken och duktig i huvudspelet. Läser spelet föredömligt och hamnar sällan i tidsnöd och krånglar inte till det för sig. Positionssäker.

Mittback:
Anna Torstensson
Sundsvalls FF


18 år. Mittbackslås med pondus som sällan eller aldrig förlorar en duell. Bra tillslag på bollen och snabb att sätta igång anfallen, såväl med korta som långa pass. Ett hot i anfallsspelet med sin styrka i luftrummet och sin fina stöt på bollen. Gör inte bort sig i division 1!

Mittback:
Tilde Andersson
Sundsvalls FF


15 år. Kompletterar lagkompisen Anna Torstensson och kliver sällan eller aldrig undan i en närkamp. Gör ont att möta då hon spelar kompromisslöst. En nyttig städgumma i försvarsspelet.

Vänsterback:
Viktoria Henriksson
Söråkers FF


25 år. Stenhård i kroppen och i närkampsspelet plus har en mycket vass vänsterfot, snabb och går alltid ut till träning och match med rätt inställning! Helt enkelt en klippa i försvaret.

Höger mittfält:
Lisa Hansen
Sundsvalls DFF 2


16 år. Mångsidig och snabb både med boll och i tanken. Bra blick för spelet och är duktig på att hitta ytorna i spelet. Tillhör den kategorin av spelare som märks mest då hon inte är med.

Centralt mittfält:
Joanna Fuenzalida
Söråkers FF


26 år. Sliter och kämpar i 90 minuter. Gör allt för sitt lag, både på planen och på sidan om! Bollvinnare av rang med bra skott och säker straffskytt. Nyttig även för sammanhållningen i ett lag.

Vänster mittfält:
Ida Skarpsvärd Olsson
Fränsta IK


22 år. Rivig kantspelare som ger järnet hela matchen. Lägger under sig många löpkilometer och är både stark och snabb. Kan spela även på det centrala mittfältet, i anfallet eller backlinjen. Oerhört nyttig lagspelare.

Högerforward:
Alva Byström
Söråkers FF


20 år. Duktig på att nosa upp målchanser och sedan sätta dit dem. Kan även löpa sig fri och bränner då sällan ett friläge. Har en förmåga att göra sina mål i "stim". 15 mål på 16 matcher i år och en stor anledning till Söråkers serieseger.

Center:
Selina Stolt
Njurunda IK


18 år. Lever mycket på sin snabbhet men besitter också en smartness som gör att hon ofta hamnar i mållägen, och då blir det nätrassel. Tog hem skytteligan i Damtrean med aderton fullträffar, och det på blott elva matcher! Duktig innebandyspelare som nu fått sitt genombrott även inom fotbollen! Kan nå långt om hon själv vill.

Vänsterforward:
Ida Åkerlund
Matfors IF


14 år. Kom tvåa i skytteligan med sjutton mål trots spel med nästjumbon och där bara deltog i tolv av matcherna. Bra skott, kvick, rapp och vågar utmana, oftast med framgång, innan hon tar raka spåret mot mål. Även användbar på det centrala mittfältet.

Årets stjärnskott:
Carine Rugumaho
Fränsta IK


14 år. Spelade inte så många matcher i Fränstas seniorlag men när hon medverkade gjorde hon verkligen avtryck. En anfallare/kantspelare med redan stort register och gör allt för att förkovra sig vidare. Ännu en oslipad diamant men här finns det talang i överskott! Snabb, smidig, teknisk, duktig skytt och målfarlig. Ska bli intressant att följa Carine i framtiden! Har redan nu drömmen om att få representera Svenska Landslaget en dag.

Årets tränare:
Alejandro Ahumada
Söråkers FF


53 år. Leder laget tillsammans med lagledarna/ tränarna Sven Lagerqvist och Stefan Öberg. Kom till Söråker när laget var ett notoriskt bottenlag och har inympat mycket fotboll i tjejerna som de tagit till sig och blivit bättre med bollen, i positionsspelet och konditionen plus att tjejerna numera vågar ta för sig mer på planen. Ledartrojkan har fungerat till punkt & pricka och utmärkelsen ska hela trion ta till sig. Men utan Alejandros fotbollskunskaper hade man knappast nått division 2.

Årets domare:
Robert Lundqvist
Sundsvall


52 år. Rutinerad pipblåsare som gjort en stabil insats i de matcher han dömt i Damtrean. Vågar tillåta kamp om bollen även i damfotboll och brukar ha ett bra "flow" i sina matcher. Går även som assisterande på herrmatcher där han även där löser sin uppgift på bästa sätt. Fungerar även som huvuddomare i division 2 damer.

Omgång 18 (sista):

Resultat & Matchfakta

2019-09-29:
14:00 Bergsjö IF - Sundsvalls FF 2-2
14:00 Matfors IF - Njurunda IK 2-5
14:00 Näsvikens IK - Fränsta IK 4-1
14:00 Stöde IF 2 - Sundsvalls DFF 2 1-2
14:00 Söråkers FF - IF Team Hudik 2 3-1

Klicka på resultaten för matchfakta med mera och scrolla ner för referat

Resultat, matchfakta & tabell 
Kommande matcher      
• Skytteligan

Guldhattar på! Söråker FF:s historiska damer som tagit hem Damtrean för första gången i klubbens historia! Stående fr v: Sven Lagerqvist (ass. tränare och lagledare), Anna Eriksson, Linda Nordin, Moa Danielsson, Jenny Olofsson, Emma Lindahl, Simone Weckenberg, Emma Lagerqvist, Tuvali Andersson, Alva Byström, Maria Häggkvist, Alice Lundman, Amanda Vainio, Maja Westberg, Nora Rodling, Alejandro Ahumada Arenas (tränare) och Stefan Öberg (ass. tränare). Knästående fr v: Ina Danielsson, Wilma Åhlund, Viktoria Henriksson, Emmy Blomgren, Joanna Fuezalida, Triin Veskioja och Linnea Lundman.
Joanna Fuenzalida visade inga nerver när hon utjämnade på straff. Joanna Fuenzalida visade inga nerver när hon utjämnade på straff.

Söråker säkrade serie-segern efter nervkittlande vändning


(2019-09-29)
Söråker vände underläge till vinst hemma mot Team Hudik efter en match som innehöll massor av nerver.
Segern innebar klubbens första serieseger i Damtrean.
– Laget förtjänar verkligen seriesegern efter allt slit de lagt ner, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.


Stående fr v: Sven Lagerqvist (ass. tränare och lagledare), Anna Eriksson, Linda Nordin, Moa Danielsson, Jenny Olofsson, Emma Lindahl, Simone Weckenberg, Emma Lagerqvist, Tuvali Andersson, Alva Byström, Maria Häggkvist, Alice Lundman, Amanda Vainio, Maja Westberg, Nora Rodling, Alejandro Ahumada Arenas (tränare) och Stefan Öberg (ass. tränare). Knästående fr v: Ina Danielsson,  Wilma Åhlund,  Viktoria Henriksson, Emmy Blomgren,  Joanna Fuezalida, Triin Veskioja och Linnea Lundman.

Redan för två veckor sedan säkrade Söråker uppflyttning till division 2 för första gången i föreningens historia.
Men seriesegern säkrades inte förrän idag. Och det satt hårt inne!
Men det började bra och Söråker pressade tillbaka Team Hudik men i den sjuttonde minuten snappar gästernas Saga Boström upp ett hemmamisstag, löper sig fri rundar hemmamålisen innan hon rullar in 0-1 i tom bur. Söråker har efter det svårt att resa sig efter kallduschen och spelar med nerverna utanpå tröjorna.

I den andra halvleken börjar det se allt bättre ut och i den 66:e minuten tilldöms man en straff som iskalla Joanna Fuenzalida sätter utan pardon i vanlig ordning. En stor sten verkar falla från Söråkertjejernas bröst och bara någon dryg minut senare tråcklar Tuvali Andersson in 2-1.
Därefter är det inget snack och i minut 79 spelar Emma Lagerqvist fram Emma Blomgren till 3-1 och guldhattarna börjas så smått plockas fram. Elva minuter senare bryter det stora jublet ut uppe på Löta som ett bevis att klubben för första gången vunnit Damtrean!

Tränarsnack:
– Vi började matchen fint och tog tag i det mesta och Team Hudik fick mest slå ifrån sig men tar ändå ledningen sedan de utnyttjat ett misstag på egen planhalva. Såklart chockade över detta och nervositeten gjorde att vi fick det svårt att få till några riktiga farligheter. I paus pratade vi om möjligheten att ändra på detta och lyckas också vända det hotande underläget till seger. Tycker vi vinner rättvist och laget förtjänar verkligen seriesegern efter allt slit de lagt ner! Fantastiskt kul för föreningen och för tjejerna, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.

Bäst på plan:
En för alla, alla för en, var parollen i Söråker och starkt att få ordning på nerverna och vända till seger.
Överbetyg även till dagens domare Gebremeskel Elias.


Söråkers FF - IF Team Hudik 2 3-1
2019-09-29 - 14:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 Saga Boström (17), 1-1 Joanna Fuenzalida (66, straff), 2-1 Tuvali Andersson (68), 3-1 Emmy Blomgren (79).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Anna Törnblom målade för Sundsvalls FF. Anna Törnblom målade för Sundsvalls FF.

Sundsvalls FF avslutade seriespelandet med ett kryss i Bergsjö


(2019-09-29)
Seriesjuan och åttan, Bergsjö respektive Sundsvalls FF, kryssade föga överraskande i slutomgångens möte på Råsjövallen där lagen hade ledningen varsin gång innan det hela slutade 2-2.

Sundsvalls FF hamnade i underläge efter knappa halvtimmen borta mot Bergsjö då Malin Björk hittade rätt. Det tog emellertid bara fem minuter för Anna Törnblom att kvittera och i inledningen av den andra halvleken såg Ida Kindlund till att gästerna var i ledningen på Råsjövallen.
Ledningen blev dock kortvarig och den här gången var det hemmalagets tur att utjämna i stort sett omgående genom Emma Flodin och fler mål blev det inte för något av lagen resten av säsongen. Att krysset lagen emellan inte var överraskande förstår man då man ser slutplaceringen av lagen, Bergsjö sjua och Sundsvalls FF åtta.

Tränarsnack:


Bäst på plan:


Bergsjö IF - Sundsvalls FF 2-2
2019-09-29 - 14:00 - Råsjövallen
Mål: 1-0 Malin Björk (27), 1-1 Anna Törnblom (32), 1-2 Ida Kindlund (47), 2-2 Emma Flodin (50).
Domare: Thomas Wiberg
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Lova Sundman målfrossade i avslutningen när Njurunda 5-2
vann på Thulevallen


(2019-09-29)
Lova Sundman var på rejält målhumör på Thulevallen i Matfors.
Vid ställningen 1-1 prickade hon in fyra mål på raken och Njurunda kunde till slut vinna avslutningsmatchen med 5-2.
– Vi fick en dipp i andra halvlek och då rullade det in en del bollar i det egna målet, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.


Wilma Mattsson satte Njurunda direkt i förarsätet i avslutningsmatchen på Thulevallen mot Matfors men Lina Lundgren utjämnade i mitten av halvleken. Gästerna återtog ledningen i minut 39 genom Lova Sundman.
Lova var het även direkt efter pausvilan då hon först satte 1-3 och spädde sedan på med ett äkta hattrick till 1-5. Inte illa av en 15-åring att göra fyra mål i en seniormatch!
Ida Åkerlund reducerade till 2-5 med kvarten kvar och hade bud på att komma ännu närmare men brände en straff.
Njurunda belade en fin tredjeplats i tabellen, den bästa på många år, medan Matfors hamnade nästjumbo efter en säsong där man "tvingats" använda många yngre spelare från flicklaget för att få ihop fullt lag. Inte helt optimalt men det finns många blivande talanger som kommer att bli bra bara de får tid att växa på sig.

Tränarsnack:
– Återigen kändes det i halvtidsvilan som att vi var på gång och skulle kunna vinna. Men vi har förmågan att komma in i en dipp i andra där vi tappar helt och det rullar in bollar i det egna målet. Vi hämtar oss mot slutet och får ny energi, men då har uppförsbacken blivit för brant. Vi hade även svårt att få ihop lag den här gången också, och fick låna in flera spelare från flicklaget. Dessutom var ordinarie målvakt borta på skidläger och vi hade en utespelare i målet, Jennifer Gradin. Men ingen skugga ska falla över henne då hon gjorde en jättebra match, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Bäst på plan:
Utespelaren Jennifer Gradin fick hoppa in mellan stolparna och svarade för många fina räddningar och var Matfors främste.
I Njurunda prickade 15-åriga Lova Sundman in fyra fullträffar på raken vilket var en imponerande bedrift.


Matfors IF - Njurunda IK 2-5
2019-09-29 - 14:00 - Thulevallen
Mål: 0-1 Wilma Mattsson (2), 1-1 Lina Lundgren (21), 1-2 Lova Sundman (39), 1-3 Lova Sundman (49), 1-4 Lova Sundman (52), 1-5 Lova Sundman (70), 2-5 Ida Åkerlund (75).
Straffmiss Matfors: Sandra Wiig (90).
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Fränstas 14-åriga talang Carine Rugumaho nätade igen. Fränstas 14-åriga talang Carine Rugumaho nätade igen.

Näsviken följer Söråker upp i tvåan – seger över Fränsta i avslutningen


(2019-09-29)
Fränsta avslutade säsongen med en 1-4-förlust mot ett seriesegerjagande Näsviken på bortagräs.
14-åriga talangen Carine Rugumaho nätade igen för västralaget.


Förra helgen besegrade Fränsta serieledarna Söråker hemma på Myggvallen.
I avslutningsmatchen väntade serietvåan Näsviken på bortagräs. Ett NIK fortfarande med chans till serieseger!
Fränsta stod emot bra och det var först i slutet av den första halvleken som hemmalaget kunde ta kommandot i målprotokollet då Katrine Rönnquist bröt dödläget.
Nio minuter in i andra ökade samma tjej på till 2-0 och bara två minuter senare satte Elin Vallin även 3-0.
Fränsta behövde inte åka hem helt tomhänta för Carine Rugumaho fick till en reducering i den 78:e minuten. Näsviken avslutade sedan med att i säsongens sista minut hänga 4-1 via Klara Kring.
Då Söråker vände och vann sin match mot Team Hudik 2 landade Näsviken på andra plats i tabellen men följer med medelpadslaget upp i division 2. Fränsta taxade in på sjätteplats efter en säsong som lovar mer nästa år. Om man får behålla spelartruppen någorlunda intakt vill säga.

Tränarsnack:
– 

Bäst på plan:


Näsvikens IK - Fränsta IK 4-1
2019-09-29 - 14:00 - Tunet
Mål: 1-0 Katrine Rönnquist (41), 2-0 Katrine Rönnquist (54), 3-0 Elin Vallin (56), 3-1 Carine Rugumaho (78), 4-1 Klara Kring (90).
Domare: Hans-Olov Jonsson
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Nenneh Näslund Sandström målade igen för sitt SDFF 2. Nenneh Näslund Sandström målade igen för sitt SDFF 2.

Stöde 2 föll igen trots bra lag på papperet – SDFF 2 vann med uddamålet


(2019-09-29)
Trots ett starkt lag på papperet blev det ännu en förlust för Stöde 2 då SDFF 2 kom på besök till IP i den sista omgången.
Nenneh Näslund Sandström och Eira Lundqvist gav gästerna  en tvåmålsledning innan Anna Edin reducerade.
Närmare kom inte hemmalaget utan SDFF 2 åkte hem med säsongens sist utdelade trea.


Stöde 2 kom till spel med flera A-lagsspelare i den avslutande matchen hemma mot SDFF 2 i hopp om att dubblera antalet vinster från en till två.
Spelare som Line Sperring, Emilia Johansson och Anna Edin hindrade emellertid inte gästerna från att ta ledningen efter tjugo minuters spel genom Nenneh Näslund Sandström. Tidigt i andra halvlek kom även 0-2, målskytt Eira Lundqvist.
Tio minuter in reducerade Anna Edin men trots en kvitteringsjakt höll SDFF-tjejerna undan och kunde klättra förbi Team Hudik 2 och ta fjärdeplatsen i tabellen. Stöde 2 kom jumbo med en seger och ett kryss på de aderton matcherna men kämpade ändå på bra hela säsongen med sitt unga lag.

Tränarsnack:
– 
– 

Bäst på plan:


Stöde IF 2 - Sundsvalls DFF 2 1-2
2019-09-29 - 14:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Nenneh Näslund Sandström (20), 0-2 Eira Lundqvist (49), 1-2 Anna Edin (55).
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Omgång 17:

Resultat & Matchfakta

2019-09-22:
12:00 IF Team Hudik 2 - Bergsjö IF 1-1
14:00 Näsvikens IK - Matfors IF 9-0
14:00 Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 1-3
14:00 Sundsvalls FF - Stöde IF 2 3-0
16:00 Fränsta IK - Söråkers FF 2-1

Klicka på resultaten för matchfakta med mera och scrolla ner för referat

Resultat, matchfakta & tabell 
Kommande matcher      
• Skytteligan

Fränstas matchvinnare Carine Rugumaho i aktion i en match mot SDFF 2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Fränstas matchvinnare Carine Rugumaho i aktion i en match mot SDFF 2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Fränsta skrällde när Söråker skulle säkra seriesegern – 14-åring match-hjälte!


(2019-09-22)
Seger på Myggvallen och Söråker hade säkrat seriesegern.
Men en 14-åring ville annat.
Med sina två mål grundlade Carine Rugumaho Fränstas skräll tillsammans med Emma Österbergs storspel mellan stolparna.
– Nu laddar vi för sista veckan och hoppas vi kan studsa tillbaka nästa helg och säkra seriesegern då istället, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.


Söråker är redan klara för division 2-spel nästa år och idag var det tänkt att man även skulle säkra seriesegern. Det som krävdes var en trepoängare på Myggvallen i Fränsta.
Men av det blev intet. 
Efter en mållös första halva mötte 14-åriga löftet Carine Rugumaho ett inspel direkt på halvvolley och 1-0 i hemmafavör efter 51 minuter.
Klockan hann bara ticka fem minuter till innan Carine löpte sig fri och placerade bollen utom räckhåll för bortamålvakten och publiken kring Myggvallen började vädra en skräll.

Söråker insåg faran att efter elva raka utan förlust låg en nollpoängare inom räckhåll och började trycka på rejält och med tio minuter kvar gjorde duktiga hemmamålvakten Emma Österberg sitt enda misstag i matchen då hon brast i sin kommunikation med sitt uteförsvar och Alva Byström kunde enkelt reducera i tom bur.
Emma Österberg revanscherade sig i slutminuten då hon gjorde en närparad och i momentet efter fick hon hjälpa av en försvarare som städade undan på mållinjen och segern kunde bärgas.
Nu avgörs inte kampen om seriesegern mot Näsviken förrän i den sista omgången nästa helg. Team Hudik väntar för Söråker hemma på "Löta" medan Fränsta siktar på en ny skräll på Tunet i Näsviken.
Det står emellertid redan klart att både Söråker och Näsviken är klara för division 2-spel nästa år. Men det är alltid någonting extra att vinna en serie!

Tränarsnack:
– Vi vinner välförtjänt denna jämna match Vi tar ledningen i den andra halvleken med 2-0 innan de sätter in en rejäl press på slutet då de höjer sig och får dit en kvittering. Efter det hade de två chanser men den ena räddade vår målvakt och den andra rensade vi på mållinjen. Innan det hade vi lägen att sätta 3-1 så vi ber inte om ursäkt för segern, säger Fränstas tränare Helena Larsson.
– Fränsta gjorde som vanligt det svårt för oss på Myggvallen! Ganska jämnt spel i första där vi skapar 3-4 frilägen som skulle ha räckt till att få ett grepp om matchen, även Fränsta skapade en del. I andra gjorde deras inhoppare (Carine Rugumaho, reds anm) lite som hon ville och gjorde snabbt två fina mål! Efter det backade Fränsta hem och gick på kontringar, ville såklart försvara sin ledning! Vi gjorde så gott vi kunde och lyckades lyfta in mycket boll, som till slut gav utdelning genom Alva Byström! Vi hade även en del andra klara lägen att kvittera men Fränsta gav sig inte och vinner rättvist och på grund av mer vilja idag! Vårt lag kan betydligt mer, men idag ville det sig inte! Laget ska ha en eloge som ändå försökte ända till slutsignalen! Nu laddar vi för sista veckan och hoppas vi kan studsa tillbaka nästa helg och säkra seriesegern då istället, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.

Bäst på plan:
Ingen stack ut något extra i Söråker.
Domartrion med Robert Lundqvist skötte sig utan anmärkning. "Robban" som även tillät tuffa men schysta närkamper utan några onödiga avblåsningar.


Fränsta IK - Söråkers FF 2-1
2019-09-22 - 16:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Carine Rugumaho (51), 2-0 Carine Rugumaho (56), 2-1 Alva Byström (80).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Det blev en tunga andra halvlek i Näsviken för Elisabeth Gradins Matfors.. Det blev en tunga andra halvlek i Näsviken för Elisabeth Gradins Matfors..

Kollaps i andra halvlek för Matfors efter spelmässigt fin första


(2019-09-22)
Matfors låg under med 0-1 efter en spelmässigt jämn första halvlek.
I den andra rasade man ihop efter fyra snabba mål och föll till slut med 0-9.
– Det kändes som vi skulle vända 0-1-underläget i andra bara vi började få utdelning, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.


Matfors hade drabbats av rejält manfall inför bortamatchen mot serietvåan Näsviken men bjöd ändå upp till dans och hemmalagets ledning efter den första halvleken var inte helt rättvis.
Direkt i den andra halvleken satte dock Julia Ekvall sitt andra mål fram till 2-0 och vips, fem minuter senare stod det 5-0! 
Innan matchen var över hade Näsviken utökat till hela 9-0 efter en rejäl kollaps för Matforstjejerna efter paus. Inget som man såg komma när lagen gick in till pausvilan.
Julia Ekvall prickade in fyra av hemmamålen och lagkompisen Katrine Rönnquist för tre.

Tränarsnack:
– Vi hade svårt att få ihop fullt lag idag men de som åkte med spelade en fantastisk fotboll i den första halvleken och det kändes som vi skulle vända 0-1-underläget i andra bara vi började få utdelning. Men efter deras tidiga 2-0-mål direkt i andra tappade vi allt samtidigt som de fick en stor dos energi och de bara matade på. Lite beklämmande att se och höra deras ifrågasättande av varenda domslut som gick dem emot, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm för sin första halvlek.


Näsvikens IK - Matfors IF 9-0
2019-09-22 - 14:00 - Tunet
Mål: 1-0 Julia Ekvall (11), 2-0 Julia Ekvall (46), 3-0 Katrine Rönnquist (47), 4-0 Maja Westberg (49), 5-0 Julia Ekvall (51), 6-0 Katrine Rönnquist (57), 7-0 Julia Ekvall (62), 8-0 Josefin Stark (79), 9-0 Katrine Rönnquist (84).
Domare: Hans-Olov Jonsson
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Njurundas 15-åriga målvaktstalang Tindra Sjödal var bäst på plan. Njurundas 15-åriga målvaktstalang Tindra Sjödal var bäst på plan.

Tindra Sjödals storspel vägde över till Njurunda-seger mot SDFF 2


(2019-09-22)
Njurundas 15-åriga målvaktstalang Tindra Sjödal blev tungan på vågen i en jämn match när NIK besegrade SDFF 2 på bortaplan med 3-1.
– Deras målvakt var verkligen duktig i närspelet, säger SDFF:s tränare Mats Hansen.


SDFF 2 spelade jämnt mot serietrean Njurunda hemma på Kubikenborgs IP men hamnade tidigt i underläge sedan Tova Stolt hittat nätet.
Efter dryga halvtimmen ökade skytteligaledaren Selina Stolt på gästernas ledning med sitt adertonde mål för säsongen.
Det var ett moloket hemmalag som gick till halvtidspausen då man trots bra spel låg under med 0-2.
SDFF 2 höjde sig ännu ett snäpp spelmässigt i andra men strandade på NIK:s duktiga målvakt Tindra Sjödals som var matchens lysande stjärna.
Med tio minuter kvar stängde Alva Brännström matchen med att göra 0-3 men bara ett par minuter senare lyckades Nenneh Näslund Sandström spräcka Tindras nolla efter ett fint kombinationsspel.

Tränarsnack:
– En ganska jämn match där Njurunda visade mer skärpa i avsluten. Vi hängde lite med huvudena efter den första halvleken men gick ut och gjorde en bra andra men deras målvakt var verkligen duktig i närspelet och vi fick vänta ända till slutet innan vi fick hål på henne, säger SDFF:s tränare Mats Hansen.
– En förhållandevis jämn match men där vi tar vara på några av våra målchanser, säger Njurundas tränare Sara Magnusson. 

Bäst på plan:
SDFF 2:s bästa för dagen var Nenneh Näslund Sandström som slet på hårt framåt och fick till slut även utdelning.
Överbetyg i Njurunda till lagkaptenen Moa Göransson och som sagt även målvakten Tindra Sjöberg som var bäst på plan.


Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 1-3
2019-09-21 - 14:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 1-0 Tova Stolt (5), 2-0 Selina Stolt (32), 3-0 Alva Brännström (80), 3-1 Nenneh Näslund Sandström (83).
Domare: Seyedmohammad Hosseini
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Elin Nordin svarade för ett mål och ett assist. Elin Nordin svarade för ett mål och ett assist.

Sundsvalls FF tog hem en "komfortabel" seger över jumbon Stöde 2


(2019-09-22)
Sundsvalls FF tog hem en 3-0-victoria när jumbon Stöde 2 kom på besök till Balders konstgräs.
– En komfortabel seger. Vi hade kunnat gjort ett par till om skärpan varit bättre, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.


Trean från slutet, Sundsvalls FF, tog emot jumbon Stöde 2 på Balders konstgräs och det bjöds på ganska fin fotboll trots lagens placering i tabellen.
Hemmalaget tog ledningen efter dryga tio minuters spel sedan Elin Nordin frispelat Sofie Axelborn vars skott gick över bortamålvakten.
Det blåskrudade laget fortsatte att föra matchen men det tog till fem minuter före pausvilan innan tvåan kom. Tilde Andersson spelade Elin Nordin som var på väg framåt och drev bollen vidare innan hon satte 2-0 med ett välriktat skott.
Med timmen spelad kom även 3-0. Alice Sterner fick ett fint pass och kom fri men avslutet tog i stolpen men Ida Kindlund följde upp anfallet med att rulla in bollen i mål trots snäv vinkel.
Stöde 2 var inte helt ofarliga och var bara en ribbträff från en reducering i en match där man trots förlusten ska vara nöjd med sitt försvarsspel.

Tränarsnack:
– En komfortabel seger. Vi hade kunnat gjort ett par till om skärpan varit bättre, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Bäst på plan:
Sundsvalls FF:s anfallare Alice Sterner kom ner och hämtade boll och fördelade den sedan vidare. Sofie Axelborn på högerkanten visade löpstyrka och var också den som öppnade målskyttet. Elin Nordin på det centrala mittfältet svarade för ett mål och ett målpass och visade god konstruktivitet.


Sundsvalls FF - Stöde IF 2 3-0
2019-09-21 - 14:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Sofie Axelborn (12), 2-0 Elin Nordin (40), 3-0 Ida Kindlund (61).
Utvisning Sundsvalls DFF: Tilde Andersson (87)
Domare: Zia Nourozi
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Omgång 16:

Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
11:00 Stöde IF 2 - IF Team Hudik 2 1-4
2019-09-15:
14:00 Bergsjö IF - Fränsta IK  4-1
14:00 Matfors IF- Sundsvalls DFF 2 1-6
14:00 Njurunda IK - Sundsvalls FF 0-0
14:00 Söråkers FF - Näsvikens IK 3-2

Klicka på resultaten för matchfakta med mera och scrolla ner för referat

Resultat, matchfakta & tabell 
Kommande matcher      
• Skytteligan

Alva Byström sköt upp Söråker i tvåan med sitt segermål mot Näsviken i slutminuterna. Alva Byström sköt upp Söråker i tvåan med sitt segermål mot Näsviken i slutminuterna.

Söråker säkrade uppflytt-ning till division 2 – vände och avgjorde sent mot Näsviken


(2019-09-15)
Söråker tog ledningen i seriefinalen men Näsviken vände innan det var hemmalagets tur att vände tillbaka och säkra uppflyttning till division 2.
Alva Byströms 3-2-mål i 89:e minuten efter Emma Lagerqvists förarbete gjorde susen.
– Hoppas vi nu kan hålla i ända in i kaklet och vinna serien, säger Söråkers ledare Sven Lagerqvist.


Söråker började bra men skapade inte så många lägen i seriefinalen uppe på Löta. Näsviken inledde lite avvaktande man vaskade fram den första riktiga målchansen, dock utan nätkänning. Istället kunde hemmalaget ta leedningen i mitten av halvleken då gästernas målvakt missbedömde Emmy Blomgrens skott slank in och 1-0 var ett faktum.
I den andra halvleken tog Näsviken, med hjälp av medvinden, över och kunde tidigt i andra kvittera sedan Julia Ekvall vunnit en duell. Tio minuter senare hittade samma tjej krysset och Näsviken hade vänt.
Men Söråker replikerade ganska omgående. Alva Byström tryckte in boll som retligt stannat på mållinjen efter Emma Lagerqvists förarbete.

Andra halvan av andra bestod till stora delar av nervöst spel, speciellt från hemmalaget, och när klockan tickade upp mot full tid knöt hemmaledarna sina tummar och hoppades på ett kryss. Men i minut 89 samarbetade firma Lagerqvist/Byström då Byström kämpade in en retur efter skott från Lagerqvist och fullt jubel uppe på "Löta". Och inte blev decibellen lägre sedan man fått reda på att Njurunda bara fått kryss mot Sundsvalls FF och därmed var avancemanget till division 2 klart trots att två omgångar återstår.

Tränarsnack:
– Vi började bra och tog ledningen innan vi tappade den och det kändes som att fint spelande Näsviken skulle gå ifrån. Men vi fick en snabb kvittering och på slutet var jag nöjd med ett X då Emma Lagerqvist och Alva Byström avgjorde alldeles på slutet. Lider med Näsviken som kämpade och slet sig igenom hela matchen, jämna närkamper och många duktiga spelare, sist vi mötte dom i näsviken lyckades vi oxå göra mål i slutet av matchen så historien upprepade sig. Är såklart jätteglada över att vinna seriefinalen, hoppas vi nu kan hålla i ända in i kaklet och vinna serien, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.

Bäst på plan:
Idag ska kollektivet hyllas i Söråker, en för alla, alla för en.
Domaren Ahmed Haysow Mohamud är också värt ett omnämnande för en stabil insats tillsammans med sina assistenter.

Fotnot:
Då årets division 3 var kombinerat med lag från både Medelpad och Hälsingland går varje distrikts bäst placerade lag upp i division 2.
 

Söråkers FF - Näsvikens IK 3-2
2019-09-15 - 14:00 - Söråkers IP
Mål: 1-0 Emmy Blomgren (22), 1-1 Julia Ekvall (51), 1-2 Julia Ekvall (61), 2-2 Alva Byström (64), 3-2 Alva Byström (89).
Domare: Ahmed Haysow Mohamud
Publik: 70
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Terese Johansson fortsätter att göra mål för Fränsta. Dock gav det inga poäng idag. Terese Johansson fortsätter att göra mål för Fränsta. Dock gav det inga poäng idag.

Effektivt Bergsjö vann över ett trubbigt Fränsta: "Borde lett med 15-0 i paus"


(2019-09-15)
Fränsta spelade jättefin fotboll i den första halvleken och dominerade totalt.
Hemmalaget Bergsjö hade bara tre anfall före paus – och gjorde mål på samtliga!

Terese Johansson (ve, annars?) spräckte nollan för FIK i den 72:a minuten men närmare kom man aldrig utan hemmalaget kunde fastställa segern till 4-1 med fem minuter kvar.

Tränarsnack:

– Vi dominerar den första halvleken totalt men de har tre anfall och gör tre mål. Kändes som om vi borde lett i paus med "15-0" men det var lögn att få in bollen. Det var stolpar, ribbor, ben i vägen, ja allt utom nätet. Den andra halvleken blev spelmässigt jämn och vi gjorde också varsitt mål. Vi fick bara ihop tolv spelare idag, inklusive de från flicklaget men de gjorde spelmässigt en jättebra match, säger Fränstas tränare Helena Larsson.

Bäst på plan:
Bäst i Fränsta var Rebecca Strand.


Bergsjö IF - Fränsta IK  4-1
2019-09-15 - 14:00 - Råsjövllen
Mål: 1-0 Caroline Andersson (22), 2-0 Malin Björk (24), 3-0 Felicia Ekvall (41), 3-1 Terese Johansson (72), 4-1 Caroline Andersson (85).
Domare: Thomas Wiberg
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Nenneh Näslund Sandström gjorde ett hattrick första tretton minuterna när SDFF 2 vann med 6-1 borta mot Matfors. Nenneh Näslund Sandström gjorde ett hattrick första tretton minuterna när SDFF 2 vann med 6-1 borta mot Matfors.

SDFF 2 fixade "bingo" på en kvart – hattrick av Nenneh Näslund Sandström


(2019-09-15)
Spänningen försvann snabbt på Thulevallen när SDFF 2 tog sig an Matfors.
Redan efter en dryg kvart ledde gästerna med hela 5-0.
Resterande 74 minuter blev en jämn historia, 1-1.
Nenneh Näslund Sandström var på hugger ordentligt i inledningen och skickade in tre bollar i nät de första tretton minuterna.

Tränarsnack:

– Vi har rena sjukstugan. Fick ihop tretton spelare i dag tack vare att vi kunde låna upp tre spelare från F14. När matchen sparkades igång var vinte alls med på planen och låg under med 0-5 efter bara sexton minuters spel. Vi lyckades stoppa blödningen och i paus tog vi ett rejält snack och det såg mycket bättre ut i andra halvlek, ett helt annat spel, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Bäst på plan:
Hela Matforslaget ryckte upp sig i andra halvlek och extra plus till vänsterforwarden Sabine Ädel och Ida Åkerlund som svarade för ett hästjobb på mitten.
Nenneh Näslund Sandström nätade tre gånger första dryga kvarten för SDFF 2 vilket naturligtvis ger en stjärna i boken.
 

Matfors IF- Sundsvalls DFF 2 1-6
2019-09-15 - 14:00 - Thulevllen
Mål: 0-1 Nenneh Näslund Sandström (3), 0-2 Irma Hübenette (7), 0-3 Nenneh Näslund Sandström (10), 0-4 Nenneh Näslund Sandström (14),  0-5 Dahabo Muhudin Ali (16), 1-5 Lina Lundgren (52), 1-6 Vasa Ramadani (62).
Domare: Mohammad Rasul Aminullah
Publik: 1 311 (hmmm...tror att någon inte räknat helt rätt här...)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Njurunda fick aldrig hål på Sundsvalls FF – och där försvann chansen till serie-segern


(2019-09-15)
Njurunda tappade idag chansen att ta hem Damtrean då man "bara" nådde 0-0 hemma mot ett försvarsstarkt Sundsvalls FF.
Kanske var det avsaknaden av målkanonen Selina Stolt som gjorde att det markanta övertaget i den andra halvleken aldrig resulterade i några mål?

Tränarsnack:

– En jämn tuff match som vi skulle ha vunnit. Men SFF var duktiga defensivt, säger Njurundas tränare Sara Magnusson.
– Vi och Njurunda delade på halvlekarna. Vi hade det mesta av bollinnehavet under den första ganska jämna halvleken, dock utan att skapa några riktiga farligheter. I den andra förlade Njurunda det mesta av spelet på vår planhalva. Tyvärr valde vi att lägga mer fokus på domaren än på spelet samtidigt som vi inte har tillräckligt med ork för 90 minuter. De hade 10-1 i hörnor men vi kanske borde haft en straff efter en fällning. 0-0 ändå rättvist trots att vi var tillbakapressade mest i andra halvlek, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Bäst på plan:
I Njurunda jobbade Hanna Rönngren på och slet förtjänstfullt, men utan att lyckas sätta pricken över i:et.
Sundsvalls FF:s målvakt Jennifer Thunfors höll sin andra raka nolla efter comebacken och i mittförsvaret täppte mittbacken Tilde Amdersson igen med tufft och resolut spel.
 

Njurunda IK - Sundsvalls FF 0-0
2019-09-15 - 13:00 - Gumsekullen
Domare: Zia Nourozi
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Amelia Viklund satte Stöde 2:s kvittering. Amelia Viklund satte Stöde 2:s kvittering.

Jumbon Stöde 2 hade 1-1 i paus men tappade i andra halvlek mot Team Hudik 2


(2019-09-14)
Amelia Viklund kvitterade Team Hudik 2:s ledning med halvtimmen spelad och kunde gå till pausvila med ett kryss.
Men Stöde 2 skulle trots det få inkassera ännu en förlust.
Denna gång med 1-4 sedan både Moa Westberg och Saga Boström målat dubbelt för gästerna.


Stöde IF 2 - IF Team Hudik 2 1-4
2019-09-14 - 11:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Moa Westberg (19), 1-1 Amelia Viklund (30), 1-2 Moa Westberg (47), 1-4 Saga Boström  (74).
Domare: Nils Borgström
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Omgång 15:

Resultat & Matchfakta

2019-09-04:
18:00 Njurunda IK - IF Team Hudik 2 7-1
2019-09-08:
11:00 Näsvikens IK - Bergsjö IF 1-0
14:00 Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2 1-3
14:00 Söråkers FF - Matfors IF 7-0
17:00 Fränsta IK - Stöde IF 2 5-2

Klicka på resultaten för matchfakta med mera och scrolla ner för referat

Resultat, matchfakta & tabell 
Kommande matcher      
• Skytteligan

Terese Johansson gjorde Fränstas 1-0-mål redan i första minuten och det andra efter dryga kvarten i 5-2-segern mot Stöde 2. Terese Johansson gjorde Fränstas 1-0-mål redan i första minuten och det andra efter dryga kvarten i 5-2-segern mot Stöde 2.

Fränstas damer avslutade "Fotbollens Dag" på Mygg-vallen med en seger mot Stöde 2


(2019-09-08)
Fotbollens Dag på Myggvallen avslutades med att Fränsta IK besegrade Stöde 2.
Terese Johansson var kvick värre och målade redan första minuten innan hon ökade på efter en dryg kvart.
Amelia Viklund reducerade för gästerna men därefter var det Annica Olssons tur att bli dubbel målskytt med halvtidsvilan emellan.
Tilda Sundberg  utökade ledningen till 5-1 innan även Amelia Viklund kunde titulera sig tvåmålsskytt när hon gjorde 2-5.


Tränarsnack:

– Vi fick inte till spelet, det hackade rejält stundtals. Det var också en sån där dag då vi drog på oss flera skavanker och skador. Men det viktigaste var att det ändå ledde till vinst för vi var det bättre laget. Annica Olsson gjorde ett snyggt mål när hon styrde in Ida Skarpvärd Olssons inlägg på halvvolley, säger Fränstas tränare Helena Larsson.

Bäst på plan:
Nora Persson var duktig i Fränsta ända fram till sin skada. Tvåmålsskytten Terese Johansson ska också ha beröm tillsammans med unga högeryttermittfältaren Ella Johansson som flyttats upp från flicklaget och tog för sig rejält.

Fränsta IK - Stöde IF 2 5-2
2019-09-08 - 17:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Terese Johansson (1), 2-0 Terese Johansson (16),  2-1 Amelia Viklund (38), 3-1 Annica Olsson (45), 4-1 Annica Olsson (50), 5-1 Tilda Sundberg (63), 5-2 Amelia Viklund (88).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: ca 60
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Thilda Karlsson svarade för ett gott dagsverke på SDFF:s defensiva mittfält. Thilda Karlsson svarade för ett gott dagsverke på SDFF:s defensiva mittfält.

SDFF 2 avgjorde redan före paus mot Sundsvalls FF på Baldershovs konstgräs


(2019-09-08)
Adina Kreij öppnade målskyttet för SDFF 2 redan i minut tre. 
Efter dryga halvtimmen ökade samma tjej på innan Nenneh Näslund Sandström satte dit trean före paus.
Sundsvalls FF:s Josefin Lönngren reducerade tio minuter in i andra med en fantastisk nick i krysset efter hörna.
Men närmare än så kom inte hemmalaget utan de tre poängen till SDFF 2.


Tränarsnack:

– Hyfsat jämn match där vi släpper in ett par enkla mål. De hade lite mer spets på sina anfall. Men vi tar med oss vårt reduceringsmål till 1-3 som nog är årets mål i Damtrean. Alice Sterner slog en hörna som Josefin Lönngren kom med fart och fick på en stenhård träff med pannan och bollen ven rakt upp i krysset, säger sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.
– Vi avgjorde under en bra period i första halvlek en och kunde gå till halvtidsvila med 3-0. I den andra blev det ett mer böljande spel dock utan att det skapades så många chanser utöver deras vackra nickmål. Det var fler fasta situationer som det hade kunnat blivit någonting på, säger Sundsvalls DFF:s tränare Mats Hansen.

Bäst på plan:
Jämnt överlag i Sundsvalls FF där ingen stack ut något extra, om vi bortser från Josefin Lönngrens fantastiska nickamål.
Munira Idris och Mira Giritli Nygren var stabila i SDFF 2:s mittförsvar och lagkaptenen Thilda Karlsson imponerade som defensiv mittfältare.

Sundsvalls FF - Sundsvalls DFF 2 1-3
2019-09-08 - 14:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Adina Kreij (3), 0-2 Adina Kreij (31), 0-3 Nenneh Näslund Sandström (39), 1-3 Josefin Lönngren (56).
Domare: Jan Öberg
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Alva Byström gjorde hattrick och både inledde och avslutade målandet i Söråkers 7-0-seger över Matfors. Alva Byström gjorde hattrick och både inledde och avslutade målandet i Söråkers 7-0-seger över Matfors.

"Årets bästa match" gav Söråker 7-0 mot ett väl kämpande Matfors


(2019-09-08)
Söråker tog en rask 3-0-ledning hemma mot Matfors innan halvtimmen spelad.
Alva Byström prickade in två av dem och avslutade sedan även målskyttet med att fastställa serieledarnas seger till 7-0.
En mycket bra genomförd match, även av Matfors som hela tiden kämpade på och försökte spela boll och inte bara backa hem och slå ifrån sig.


Tränarsnack:

– Mycket väl genomförd match av oss, fantastiska uppspel och många fina avslut! Bästa matchen av oss i år! Matfors ska ha all heder för att dom trots vårt övertag ändå kämpade och försökte spela bollen, backade verkligen inte bara hem och slog ifrån som vi råkat ut för tidigare. De lyckades även skapa fram något fint avslut mot slutet av matchen, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.
– Förutsättningarna att möta serieledarna var inte de bästa då vi hade många borta på grund av skador, sjukdomar och utlandsresor. Jag själv och Linda Bertilsson fick vara med och röra på oss. Vi var några nummer mindre än Söråker men vi kämpade på och skapade några målchanser. Tyvärr fortsätter vi att ha problem med att sätta pricken över i:et i avsluten, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Bäst på plan:
I Söråker var Jenny Olofsson på mitten, som även gjorde ett fint mål på nick efter en väl slagen hörna av Linnea Lundman, bäst. Alva Byström förtjänar också en klapp på axeln med sin hattrick. Överlag en gedigen laginsats.
Jämnt överlag i Matfors men ett extra plus för unga anfallaren Agnes Sundlöf, född -05.
Domargänget med Linda Söderberg som huvuddomare skötte sig alla tiders, kanske den bästa domarinsatsen i år på Söråkers IP?

Söråkers FF - Matfors IF 7-0
2019-09-08 - 14:00 - Söråkers IP
Mål: 1-0 Alva Byström (13), 2-0 Alva Byström (25), 3-0 Tuvali Andersson (29), 4-0 Jenny Olofsson (43), 5-0 Tuvali Andersson (48), 6-0 Emmy Blomgren (66), 7-0 Alva Byström (76).
Domare: Linda Söderberg
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Hanna Rönngren svarade för ett äkta hattrick mellan minut 59 och 76. Hanna Rönngren svarade för ett äkta hattrick mellan minut 59 och 76.

Äkta hattrick av Hanna Rönngren när Njurunda vände 0-1 till mäktiga 7-1


(2019-09-04)
Gästerna Team Hudik 2 tog ledningen på Gumsekullen i den 25:e minuten.
Tio minuter senare skruvade Maja Blom in en hörna i mål och nästan omgående satte hon äve Njurundas andra mål.
Greta Halvarsson ökade tidigt i andra på till 3-1 innan Hanna Rönngren kring timmen spelad snickrade till ett äkta hattrick.
Selina Stolt rundade sedan av Njurundas klang & jubelföreställning med att fastställa segersiffrorna till modiga  7-1!


Tränarsnack:

– En av de bästa matcherna vi gjort i år där hela laget ska ha ett stort beröm. De flesta av de sju fullträffarna var riktigt fina spelmål, säger Njurundatränaren Sara Magnusson lyriskt..

Bäst på plan:
Av många duktiga i Njurunda denna afton stack ytterbacken Frida Ingerhed ut det där lilla extra tack vare sitt enorma slit.

Njurunda IK - IF Team Hudik 2 7-1
2019-09-04 - 18:00 - Gumsekullen
Mål: 0-1 Moa Westman (25), 1-1 Maja Blom Hörnmål (35, hörna), 2-1 Maja Blom (37), 3-1 Grete Halvarsson (49), 4-1 Hanna Rönngren (59), 5-1 Hanna Rönngren (64), 6-1 Hanna Rönngren (76), 7-1 Selina Stolt  (82).
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Omgång 14:

Resultat & Matchfakta

2019-08-29:
18:00 Njurunda IK - Stöde IF 2 10-1
2019-08-30:
19:00 IF Team Hudik 2 - Näsvikens IK 2-2
2019-09-01:
 14:00 Sundsvalls DFF 2 - Bergsjö IF 1-4
14:00 Sundsvalls FF - Söråkers FF 0-0
18:00 Fränsta IK - Matfors IF 6-2

Klicka på resultaten för matchfakta med mera

Klicka här för att komma till matchreferaten

Resultat, matchfakta & tabell 
Kommande matcher      
• Skytteligan

Stilstudie på Söråkers mittfältare Joanna Fuenzalida. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
SDFF:s Merwa Idris Ahmed var hela matchen en oroshärd för Fränsta och tillhörde matchens huvudfigurer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
SDFF:s Merwa Idris Ahmed var hela matchen en oroshärd för Fränsta och tillhörde matchens huvudfigurer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fler bilder från matchen SDFF 2-Fränsta. Någon som har möjlighet att identifiera några av spelarna på bilderna? SDFF:spelaren på bilderna är Klaudija Asanovic och Fränstaspelaren på de två nedre bilderna till vänster är Carine Rugumaho. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fler bilder från matchen SDFF 2-Fränsta. Någon som har möjlighet att identifiera några av spelarna på bilderna? SDFF:spelaren på bilderna är Klaudija Asanovic och Fränstaspelaren på de två nedre bilderna till vänster är Carine Rugumaho. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.