Bild 1. .Söråkers Emil Sjögren jagar ikapp Alnös Måns Lind. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 2. Ovanstående duell fortsätter. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 3. Måns Lind 3.0. Här passerar han en liggande Victor Selander. Alexander Hellberg iaktar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 4. Söråkers lagkapten Oscar Fors och Alnös Philip Pallin visar upp sina ryggar för fotografen medan Victor Selander t v visar upp sin bättre sida. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 5. Alnös tvåmålsskytt Adam Johansson utmanar Söråkers Kuchi West (Kyaw Soe Kyaw Soe). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 6. Alnös duo Måns Lind och Albin Röström kampar om bollen med allena Söråkersspelaren Alexander Hellberg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 7. Gästernas Anton Fellbrink försöker ta sig förbi hemmalagets Oscar Fors. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 8. Alnös Tesfalidet Elias med bollen i besittning under överinseende av lagkamraten Jacob Larsson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 9. Oscar Fors kliver dock in i handlingarna och stoppar "Tess" framfart. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 10. Philip Pallin driver in i straffområdet och avslutar distinkt till 4-0 för sitt Alnö borta mot Söråker. Till slut blev det hela 6-1 i bortafavör. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 11. Söråkers målman Khaldoon Raid Hazim Shaia, eller "Kalle" kort och gott, tittar långt efter bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 12. Stilstudie på Alnös 2-0-skytt Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 13. Alnös glada målskyttar efter 6-1-krossen i Söråker. Fr v: Robin Nymo, Philip Pallin, Oliwer Lindgren, Adam Johansson (två mål) och Tobias Lodén. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:

Alnö till serieledning efter krossen i toppmatchen: "Fem rena spelmål"

(2019-06-11)
Alnö sprang Söråkers försvar sönder och samman och tog en övertygande 6-1-vinst uppe på "Löta".
Ett rejält övertag i första gav "bara" ett mål medan det lossnade rejält i målskyttet efter pausvilan.
– Vi gör två bra halvlekar och fem av målen är rena spelmål, säger Alnös tränare Tomas Berglund, som nu kan titulera sig serieledare.
Inte illa av en nykomling!

Det blev aldrig någon riktig kamp när serietrean Söråker tog emot tvåan Alnö uppe på Löta i kallblåsten. Gästerna hade turbon påkopplad medan Söråker knappt hade några pedaler till cykeln. Tobias Lodén satte 0-1 redan i minut fem efter en snyggt anfall. Alnö hade sedan bud på ett andra mål och hittade även nätet men Adam Johansson fick fullträffen bortdömd för offside. Alnös 1-0 i paus var i underkant.
Direkt i andra utökade Robin Nymo till 0-2 och strax därpå rann sinnet över för hemmalagets Jesper Andersson sedan domaren släppt en klar hands och först kapat en Alnöspelare och därefter haft åsikter om herr domares kompetens. Sånt beteende brukar ovillkorligt utmynna i ett rött kort och så även denna gång. Som lök på laxen gjorde Adam Johansson 0-3 på den efterföljande frisparken. Ridå!
Philip Pallin får några minuter senare fritt fram inne i straffområdet och distinkt sätter gästernas fjärde mål (se bilden ovan).
En liten hemmauppryckning gör att Kuchi West kan reducera minuterna därpå men nästan omgående sätter Adam Johansson ett vinkelskott fram till 1-5. Då visar uret på 62 minuter, fyra mål på tio minuter.
Alnö jagar därefter mera mål medan hemmaspelarna bara vill att domaren ska blåsa av matchen. Hade inte Alnöspelarna blivit så ivriga i sina jakt på mål hade man säkert kunna stänka in fler bollar än "bara" Oliver Lindgrens 1-6.
I och med segern och att Matfors klådde Kuben är nykomlingarna Alnö nu högst upp i Medelpadsallsvenskans tabell.

Tränarsnack:
– En dålig match från vår sida, efter 0-1 i paus gick vi ut och sov i andra och släpper in fem mål. Vi var knappt tvåa på bollen och när vi fick tag i den lyckades vi inte i passningsspelet, tappade bollar på mittplan och fick omställningar emot oss, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi gör två bra halvlekar och fem av målen är rena spelmål. Vi var lite väl ivriga i första och löpte offside onödigt ofta. I andra visade vi ett bättre tålamod och då var det inget snack om vart segern skulle gå, säger Alnös tränare Tomas Berglund.