Lika tre i toppmötet på Sörforsvallen
-
LuMa borde ha avgjort toppmötet med Essvik redan under den första halvleken, ja kanske redan första kvarten.
Istället kunde Essvik 2, efter en darrig inledning, göra matchen jämn och 3–3 var i stort sett rättvist då gästerna låg närmast segern på slutet.
– Sjukt besviken att vi inte vinner sett till vår första halvlek. I den andra sprang vi också mycket men fick inte ut ett skit. Det blev mest ostrukturerad hawaiifotboll och halvgrinigt, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.

Hemmalaget inledde i tempo furioso

Det var toppmöte i Medelpadssexan mellan LuMa och Essvik på Sörforsvallen, tvåan mot trean.
Och det verkade som om hemmalaget skött uppvärmningen bäst för man inledde i tempo furioso och kom i den ena anfallsvågen efter den andra. Dock utan att det utmynnade i något mål.
Essvik hade inte mycket att erbjuda men i den 14:e minuten stack man upp och Eric Björk fick en fin passning mellan inner– och ytterback i LuMa och avslutade perfekt.
LuMa fortsatte att föra spelet, om än inte lika dominant, och i den 23:e minuten var det kvitterat. Mittbacken Thom Arnesen slog en lång boll från eget försvar som den ena mittbacken i EAIF missbedömde bollbanan och Per Hulinder fick fritt fram. "Lill-Hulan" som tyvärr tvingades utgå ryggskadad strax därpå efter att han spelat fram till Emil Nilssons 2–1–mål tre minuter senare. Han löpte ifatt en boll på djupet. Vände upp och passade in till Nilsson som satte bollen nära krysset.

Essvik effektiva i första halvlek

Essvik hade inte speciellt mycket av spelet under den första halvleken men man var hela tiden farliga med sina omställningar.
Fem minuter efter LuMas ledningsmål kom man runt på kanten i ett anfall och på centringen in i mitten höll sig Erik Martinsson framme och satte 2–2. Siffror som höll sig halvleken ut.
– Vi var överlägsna första kvarten och borde nästan kunnat avgjort matchen där. Essvik hade två avslut på hela halvleken – och gjorde mål på båda, säger LuMa–coachen Christian Nyberg.
– Vi inledde darrigt första kvarten men sedan spelade vi upp oss, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Straffmål

Den andra halvleken var helt olik den första. LuMa fortsatte att löpa men gästerna satte in en stenhård press på bollhållaren vilket gjorde att LuMa hade svårt att få till något konstruktivt spel.
Ett undantag kom dock i den 57:e minuten. I ett anfall fick Alex Berggren sig en rejäl tryckare i ryggen inne i Essviks straffområde och domaren hade bara att blåsa i sin pipa och peka på elvameterspunkten. Emil Nilsson tog sedan hand om straffen på bästa sätt.
Därefter jagade Essvik febrilt kvittering och man hade flera lägen att utjämna och med tolv minuter kvar av matchen kom man ännu en gång runt på kanten och på en passning snett-inåt-bakåt sköt Erik Martinsson in kvitteringen. Nen det var ytterst nära att Simon Möller i hemmamålet räddade. Han fick handskarna på bollen men inte tillräckligt för att hålla bollen på rätt sida mållinjen.

Gick för ett segermål

Gästerna gick sedan för ett segermål men målandet var över för aftonen. Något som gällde bägge lagen.
– Sjukt besviken att vi inte vinner sett till vår första halvlek. I den andra sprang vi också mycket men fick inte ut ett skit. Det blev mest ostrukturerad hawaiifotboll och halvgrinigt, säger Nyberg.
– Vi gör en jättebra match efter inledningskvarten och det är rättvist att vi får med oss någonting från matchen, säger Wallberg.
Emil Nilsson gjorde hattrick mot Indal för ett par veckor sedan. Idag satte han två mål till och är inne i ett litet stim. I hemmalaget fastnade vi även för säkre mittbacken Tom Arnesson.
Essvik hade också en tvåmålsskytt i form av Erik Martinsson och duktiga var också mittfältaren Eric Björk och 15-åriga målvaktslöftet Kasper Pedro. Första halvlek var det han som till mångt och mycket höll kvar Essvik i matchen.

Publik:  37

Emil Nilsson följde upp sitt hattrick mot Indal med ytterligare två mål i dagens match mot Essvik 2.