Daniel Boström satte 1-0 och pass till tvåan. Daniel Boström satte 1-0 och pass till tvåan.

Matfors avgjorde sista kvarten men Alnö värda poäng

(2017-08-01)
"Oavgjorda" Matfors inledde hösten med en seger – 2-0 mot Alnö hemma på Thulevallen.
Men det satt hårt åt och krävdes bl a en suverän benparad av målvakten Jonas Dunberg vid ställningen 0-0.
– Men efter vårt förlösande ledningsmål hade vi greppet om matchen, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Matfors har kryssat i hälften av sina matcher senaste två säsongerna i Medelpadsallsvenskan.
Men i dagens höstpremiär lyckades man faktiskt vinna då nästjumbon Alnö gästade Thulevallen. Men det satt verkligen hårt åt.
Under den första halvleken var det två lag som tog ut varandra och den ende på planen som bröt mönstret var Alnös anfallare Robin Nymo som ständigt var på språng i djupled och ställde ofta frågor till hemmalagets försvarare. Det var också han som jobbade ifatt en djupledsboll, kom runt på kanten och från kortlinjen spelade han snett inåt bakot till Jakob Larsson som mötte direkt, men MIF-målvakten svarade för en sanslös benparad. Larsson lär ligga sömnlös i natt och grunna på hur den där Dunberg lyckades rädda hans "givna mål".
- Ja, mål där och det hade blivit en helt annan match, säger en av Alnös tre tränare, Tomas Berglund.

I den andra halvleken började Matfors få lite mer ytor och tyngden i spelet började ge utslag men i mitten av halvleken var gästerna nära att få en kanonchans men en fri Måns Lind blev avvinkad för offside.
Med dryga kvarten kvar föll  matchens första mål, och det var snyggt. Brukets Blås Viktor Stefansson slog ett inåtskruvat diagonalinlägg bakom Alnöförsvaret och en framstormande Daniel Boström kunde perfekt nicka in 1-0 förbi en maktlös Kevin Källström.
Daniel Boström stod sedan för förarbetet till 2-0 med sitt snett inåt bakåt pass till Filip Andersson Roos i den 82:a minuten.
– Mest ställningskrig i matchen och Alnö hade dom bästa chanserna fram till dess att vi gjorde vårt förlösande ledningsmå. Därefter hade vi greppet och släppte inte till någon kvitteringschans. Vi har haft svårt att omsätta våra chanser i mål tidigare men idag satte vi hälften av våra lägen. En bra utdelning, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
– Det är små marginaler i fotboll. Hade vi fått ledningen på dom chanser vi skapade så kanske vi hade grejat poäng. Till och från så såg det ganska bra ut. Fortsätter vi jobba på så här kommer säkert poängen att trilla in, säger Alnötränaren Tomas Berglund efter sin debut som A-lagstränare.

Matfors var stabila bakåt med målvakten Jonas Dunberg i spetsen och hans uteförsvar med Johan Johansson, Axel Drewsen, Tony Salthammer och Ville Johansson.
- Jag vill även plussa för våra målskyttar, flikar "Tretjak" in.
I Robin Nymo hade Alnö "Matchens Lirare" och överbetyg även till högerbacken Erik Boman.

Matfors IF - Alnö IF 2-0
2017-08-01 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Daniel Boström (74)
2-0 Filip Andersson Roos (82)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (rättvis bedömning)