Zakaria Bel Mekki visade kyla och satte den andra straffen efter attha missat den första. Zakaria Bel Mekki visade kyla och satte den andra straffen efter attha missat den första.

Straffdramatik på övertid när Sund stal poäng av Matfors: "Känns som vi blivit rånade"

(2016-05-06)

Premiärkvällen i Medelpadsallsvenskan bjöd på en hel del dramatik.
Den största kom på Norrporten Arena där Sund kvitterade mot Matfors i den femte övertidsminuten – på en omtagen straff!
– Känns som om vi blivit rånade på öppen gata, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Så var den äntligen igång, Medelpadsallsvenskan!
Den soliga fredagskvällen bjöd på fyra matcher och i en av dom innehöll dramatik deluxe.
Matfors ledde med 2-1 då rutinerade Patrik Caro föll som en fura inne i straffområdet efter en handpåläggning av en Matforsspelare i samband med en hörna. Domaren Per Backlin blåste straff. Zakaria Bel Mekki stegade fram och bredsidadde bollen med vänstern. MIF-keepern Jonas Dunberg läste straffskytten rätt och gick åt höger och gjorde en fin, och trodde han, matchavgörande räddning.
Spelet fortgick i ett femtontal sekunder innan en av dom assisterande domarna påkallade Backlins uppmärksamhet då han sett att Dunberg tagit nåt steg framåt vid straffen.Något som ALLA målvakter oavsett nivå gör men inte är tillåtet. Fel hade alltså begåtts och straffen skulle till hela Tuna sockens protesterande gå om. Bel Mekki stegade åter fram, visade inga nerver utan gick mer på kraft den här gången och då var Dunberg maktlös.
– Förstår hur han känner det. Hade nog blivit vansinnig om det varit vi som drabbats, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Men det spelades fotboll i 90 minuter innan den stora dramatiken också.
Sund inledde piggast men det var Matfors som gjorde första målet då nyförvärvet från Hudiksvall, Fredrik Broman, hittade rätt i mitten av den första halvleken.
0-1 stod sig till pausvilan och var inte helt rättvist sett till spelet. Dock ganska chansfattiga 45 minuter. Sund hade ett gyllene läge men som vinkades av för offside. Rätt eller fel? Beror på om du frågar en röd eller en blå...
Amdra halvlek fortsatte likt den första med ganska få målchanser men så i den 63:e minuten kvitterade Sund rättvist då Michael Ankarmark fick på en rejäl häxpipa direkt på uppstuds och MIF-keeper Dunberg kunde bara titta på bollen när den wobblade över honom.

Matfors hade inte många chanser i matchen, men man var bra på att utnyttja dom. Med knappa 20 minuter kvar satte Johan Bergström bollen bakom Stefan Bjertung i Sundmålet till 1-2.
Ett resultat som alltså stod sig till straffdramatiken på övertid.
–Jag vet inte om domarna ville statuera ett exempel med det här att målvakterna går för tidigt på straffarna. Skall bli intressant att se hur man kommer att göra i fortsättningen av säsongen, frågar sig Patrik Jonsson, och fortsätter:
- I övrigt skötte sig domartrion bra kanske det vara bra att tillägga.
Patrik Jonsson var trots det snöpliga poängtappet nöjd med sina mannar:
– Jag är stolt över grabbarnas insats idag. Vi möter ett av dom tippade topplagen och spelar jämnt mot dom och gör en kanoninsats både defensivt som offensivt. Vi skapade mer än jag trodde på förhand. VI satte båda våra helchanser och sedan hade vi väl en fem-sex halvchanser plus några hörnor.
– Vi gjorde många bra saker idag, och många mindre bra. Stundtals var det bra spel men Matfors var duktiga att lura oss i fällan så vi gick ner i deras tempo. Chanserna som dom skapade kom efter misstag från vår sida. Vi är emellertid fortfarande obesegrade i år och det tack vare att vi aldrig viker ner oss utan alltid krigar i 90 minuter plus övertid. Som idag, säger Sunds tränare Göran Sundqvist, som ville hylla kollektivet i första hand.
– Men visst är Patrik Caro och Zakkari Bel Mekki viktiga för vårt spel. Det är inget att hymla om, säger "Sunkan".
Målskyttarna nyttigas toch bäst hos "Brukets Blå".

Värt att notera att MittMedia sände matchen live med "kommentator" och allt. Ett mycket bra initiativ.