LUCKSTA IF - IF ÄLGARNA
Div 3 Mellersta Norrlandd
6 maj 2019

Elias Lindqvist gjorde egentligen 1-0 för sitt Lucksta mot Älgarna. Men domaren valde att ge målet till Hakim Rouass istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Emil Ödlund mot ett samlat Luckstaförsvar. Till höger en liggande Wilfred Greenfield. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Emil Ödlund och Oliver Widahl i kamp om bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Del 2 av ovanstående duell. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Anton Jonsson med målet i sikte. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Och här lossar Anton högersläggan under överinseende av Älgarnas Emil Ödlund och sin lagkamrat Elias Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Dennis Moberg försöker ta sig förbi Filip Ahlenius..Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl jublar efter sitt sena nickmål till 2-2. I bakgrunden den besvikne Älgarmålvakten Eugeniu Cheptene. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Och här jublar Oliver efter sitt sköna utjämningsmål och är med språng på väg mot mittpunkten för jakt på mer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
LUCKSTA - ÄLGARNA

Lucksta kvitterade mot Älgarna i 88:e minuten: "Gav bort tre poäng"

(2019-05-06)
Efter en tidig ledning tappade Lucksta till ett 1-2-underläge mot Älgarna efter två snabba mål av Akeem Prince Smith efter dryga halvtimmen spelad.
Men med en man mer och två minuter kvar nickade Oliver Widahl in en hörna och räddade en viktig pinne.
– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.

Det började bra för Lucksta "hemma" på Westhagen då Elias Lindqvist mötte ett inspel och efter lite flyt hamnade bollen in bakom Älgarmålvakten. Lägen fanns sedan till utökning men efter dryga halvtimmen satte Akeem Prince Smith dubbla fullträffar och momentum låg plötsligt hos gästerna.
I den andra halvleken hade Lucksta svårt att hitta rätt med passen sista tredjedelen och det man skapade kom efter fasta situationer. Älgarna däremot hade ett par klara chanser där man borde "dödat" matchen.
Bränningarna skulle visa sig bli kostsamma och när man dessutom fick Phaniel Kakopande utvisad med kvarten kvar. Det gjorde att Lucksta kunde etablera en press men såg ändå ut att få lämna planen tomhänta då, i den 88:e minuten, Oliver Widahl nådde högst på en vänsterhörna och knoppade vid straffpunkten in kvitteringen till vänster om keepern. En viktig nick kan det visa sig långt fram i höst.

– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna. Man får inte bara tappa in två snabba mål som vi gjorde till 1-2 när vi har lägen till både 2-0 och 3-0, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.

Det var jämnt överlag. Bra första halvtimme och sista. Däremellan mest mellanmjölk.

Lucksta IF - IF Älgarna 2-2
2019-05-06 - 19:30 - Westhagen
1-0 Elias Lindqvist (10)
1-1 Akeem Prince Smith (34)
1-2 Akeem Prince Smith (36)
2-2 Oliver Widahl (88).
Utvisning Älgarna: Phaniel Kakopande (76)
Domare: Andreas Olsson