Värmecupen 2014
Grupp D1

Omgång 3

Alnö mot slutspel efter 2-0-seger
Alnö behövde vinna med minst två mål för att ge sig själva chansen att gå vidare till slutspelet. Trots detta var det en händelsefattig första halvlek där Alnö bara skapade ett par resultatlösa hörnor, Heffnersklubban var ännu tamare och vaskade inte fram någonting matnyttigt.
Alnö fick emellertid en bra start i andra. Redan efter tre minuter sköt Erika Engblom 1-0 via en motståndarförsvarare.
Ö-tjejerna fortsatte att ligga på efter sitt ledningsmål men Heffnersklubbans 15-åriga målvaktslöfte, Frida Forslund, avvärjde med ett par djärva utrusningar.
I den 38:e minuten var hon dock chanslös. Maja Nyman matade då djupledslöpande Emma Jacobsson med en smarrig macka och avslutet lämnade ingenting i övrigt att önska. Det var kliniskt.
Ö-tjejerna jagade ett tredje mål vilket skulle betyda att dom var helt klara för slutspelet. Det ville sig inte utan man fick nöja sig med en tvåmålsövervikt.
- Ett fall framåt från våra tidigare matcher i cupen. Vi var tvungen att vinna med minst två mål och jag tycker ändå att vi klarade av att hantera den pressen bra, säger Alnös tränare Michael Brundin.
- Vi testade ett nytt spelsystem, 4-2-3-1, och försökte stå emot Alnö sä länge som möjligt. Alnö hade greppet men det var planerat att vi skulle spela defensivt. Är trots att vi inte gick vidare nöjd med vår insats i cupen, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Maja Nyman, drottning på mitten i Alnö, och mittbacken Isa Kollberg höjde sig över mängden i Alnö.
I målvakten Frida Forslund har Heffnersklubban och fotbollsmedelpad en jättetalang i vardande. Mittbacken Hanna Wiklund och mittfältaren Agnes Hurtig-Edlund är också värda ett omnämnande.

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2-0 (0-0)
2014-03-15 - 18:00 - Westhagen
1-0 Erika Engblom 28
2-0 Emma Jacobsson 38
Domare: Matz Vågeteg

Selånger kom med A-laget och krossade Timrå
Selånger ställde ikväll upp med sitt A-lag för första gången i årets VC och det tog bara 40 sekunder för div. I-laget att ta ledningen. Målskytt Angelica Lindholm-Forsell, snabbaste målet hittills i turneringen. Maxine Björkholm slog ett diagonalpass genom hela Timrås straffområde från vänster och där mötte "Angen" med ett direktskott som hon begravde i borte gaveln. Vackert!
I den åttonde minuten ökade Josefine Thunholm på då hon nöp till på en andravåg efter hörna.
Hazal Altuntas prickade stolpen efter 17 minuter men satte trean precis före paus istället, fint framspelad av 2-0-skytten Thunholm.
Fem minuter in i andra rann Angelica Lindholm Forsell igenom och placerade rutinerat bollen vid sidan om den helt utlämnade målvakten Madeleine Sjödin.
5-0 kom i den 38:e minuten efter hörna. Josefine Thunholm blev tvåmålsskytt efter att stött in bollen från nära håll.
Sjödin gjorde sedan lördagens räddning på Nathalie Strids närskott och nekade SFK sexan. Hur hon han från ena stolpen till den andra var rena pantersprånget.
En gång till tvingades dock den duktige timråkeepern vittja nätet när Julia Wänglund vrickade in 6-0 i slutminuterna och gjorde därmed sitt femte mål i årets Värmecup.
- Vi var så mycket bättre än dom trots att vi är inne i en tung träningsperiod. Vi hade redan haft en träningspass på två timmar tidigare idag. Kanske hade vi kunnat vara lite mer noggranna i passningsspelet, säger Selångers tränare Magnus "Fimpen" Svensson.
- Det var klasskillnad. Selånger var riktigt bra samtidigt som vi inte kom upp i normal standard. Vi visade dom alldeles för stor respekt och klev inte dit i närkamperna, säger Timrås tränare Kent "Gus" Gustavsson.
Anfallaren Josefine Thunholm och duracellkaninen på kanten, Angelica Lindholm-Forsell, bäst i ett bra Selånger.
Mittfältarna Marielle Bergman och Felicia Högqvist skötte sig bäst i Timrå tillsammans med redan nämnde målvakten Sjödin.

Selånger FK - IFK Timrå (1) 6-0 (3-0)
2014-03-15 - 19:00 - Westhagen
1-0 Angelica Lindholm-Forsell 1 (40 sekunder, snabbaste målet hittills!)

4. Heffnersklubbans BK (II) 3   1 0 2 4 - 6 3
Kalabaliken innan Maya Hulinder gjorde Alnös reduceringmål i slutet av matchen mot Selånger. 3-0 blev då tack var handikappregeln 3-2 men något kvitteringsmål hann inte alnötjejerna inte med. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Julia Wänglunds hattrick tungan på vågen när Selånger vann
Matchen på ett mycket blåsigt Westhagen började böljande.
Efter dryga tio minuter stack Selångers Julia Wänglund på djupet i en löpning mot Celina Byrén. Emma Häggberg i Alnömålet räddade men Julia han först på returen - 1-0.
Efter målet tog Alnö över spelet, men många felpass och en hel del felaktiga beslut gjorde att man inte skapade något vasst framåt.
I den andra halvlekens första minut kom Julia Wänglund fri men Emma tog hand om skottet. Ingen retur att slå in den gången.
Fem minuter senare tog Linn Haglund en fin löpning på kanten och slog in bollen i mitten men Selångerförsvaret var först och rensade undan.
Alnö hade nu greppet över matchen men fortsatta slarvpass i avgörande lägen gjorde att Selånger kunde hålla sin ledning.
Ständigt oroande Julia Wänglund utnyttjade ett par olyckliga pass i Alnös backlinje med fem minuter kvar och kunde behärskat sätta 2-0.
Julia Wänglund kunde sedan tacka alnökeepern för sitt hattrick efter en misslyckad utspark. Emma räddade emellertid första skottet men Julia kunde nicka in returen.
Alnö gav dock inte upp utan minuten senare jobbade man till sig en hörna och efter full kalabalik hamnade bollen hos Maya Hulinder som från några meters håll kunde reducera till 3-2. Handikappregeln ni vet då Selånger i år spelar en division högre än Alnö.
Någon chans till kvittering hann inte Alnö med på den lilla tid som återstod utan Selånger kunde vinna med sitt div. II-lag. Nu är det upp till A-laget att besegra IFK Timrå i sista matchen för att ta sig til slutspel och chansen att behålla VC-bucklan.
- Tyvärr alldeles för slarvigt hos oss idag även om anfallet jobbade bra trots att bollarna sällan nådde fram. Selånger kämpade mest och slog iväg bollen när man fick tag i den. Man lyckades med det sättet att spela och vinna tre poäng, säger fotbollspappan i Alnö IF, Fredrik Lundqvist.
- Man ska aldrig underskatta ett utvecklingslag! Med en svårbemästrad vind så spelade vi en väl taktisk genomförd  match där man kanske vill lyfta fram hela laget för ett hårt jobb över hela banan men det går inte att blunda för Julia Wänglunds tre mål. Alnö skapade väl inte så mycket förutom på några hörnor som det även blir mål på i sista minuten. I stora hela en rättvis seger tycker jag, säger Selångers div. II-tränare Thomas Johnsson.

Tufft att ta sig till slutspel för IFK Timrå trots kvällens seger
Lina Ohlssons båda mål på varsin sida om pausvilan blev avgörande för vart segern skulle hamna i den byiga vinden.
Målen blev matchens enda när IFK Timrå besegrade Heffnersklubban med 2-0.
Trots en seger och en oavgjord så här långt krävs nog poäng i den sista gruppspelsmatchen. Kan bli nog så kämpigt då Selånger aviserar att komma med sitt A-lag till skillnad mot dom två tidigare gruppmatcherna som div. II-laget tagit hand om. Rättvist? Inte om du frågar mig...
Mer info om matchen kommer under fredagen då jag själv inte hann bevittna tillställningen.

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK 2-0 (1-0)

4. Alnö IF (II) 2   0 1 1 3 - 4 1
Timrå hittade nätet i mitten av den andra halvleken i matchen mot Alnö i den första gruppspelsmatchen men "målet" blev lite tveksamt bortdömt för offside. Matchen slöt till slut 1-1 vilket får anses som rättvist. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 1

Heffnersklubban vände 0-2-underläge mot Selånger
Systrarna Olivia och Julia Wänglund gav Selånger en 2-0-ledning i slutet av den första halvleken.
Olivias 1-0-skott kom från straffområdeslinjen och studsade över den liggande HK-målvakten. Målet var förövrigt nummer 5 555 i Värmecupens historia!
2-0 stötte sedan Julia in från nära håll.
I den andra kvitterade Hanna Ekdahl nästan direkt tack vare handikappregeln efter ett vackert anfall på högerkanten. Nästan omgående satte samma tjej 3-2 för "Klubban" sedan hon nickat in en hörna.
Selånger fick en gyllende kvitteringschans med åtta minuter kvar men Julia Wänglunds avslut på friläge rann strax utanför den vänstra stolpen. Bra utrusning av Soziar Bamyr-Hansen i HK-målet störde.
Istället kunde Johanna Broman säkra Heffnersklubbans seger med ett distinkt skott i vänstra hörnet i slutminuten.
Nämnda Johanna Broman och Hanna Ekdahl bäst i Heffnersklubban medan systrarna Wänglund lyste mest i ett ungt Selånger. SFK som i denna match inte ställde upp med A-laget utan sitt div. II-lag. Detta skall emellertid inte förringa Heffnersklubbans seger som var rättvis.
- Vi tar Värmecupen som träning och spelar med vårt div. II-lag idag och på torsdag medan div. I-laget spelar på lördag, säger tränaren Thomas Johnsson, som trots förlusten var nöjd med sitt unga lags spel.

Selånger FK - Heffnersklubbans BK (1) 2-4 (2-0)

Alnö tappade segern mot Timrå
Första halvleken bestod till stor del av ställningskrig och den enda som hittade nätet var Timrås Erica Höglund men målet blev tveksamt bortdömt för offside.
I den andra tog Alnö över men hade svårt att skapa några sylvassa chanser. Timrå hade däremot ett friläge som dock brändes eller rättare sagt så räddade
Emma Häggberg.
Alnös övertag gav i den 38:e minuten utdelning när Erika Engblom satte 1-0 med en chipp över Timråkeepern Madeleine Sjödin från nära håll, fint framspelad av Pernilla Lundgren.
Sista fem kom Timrå tillbaka något och med tre minuter kvar på klockan löpte sig Lina Ohlsson fri från mittlinjen och iskallt placerade in bollen vid Häggbergs vänstra stolpe.
- Kul att äntligen vara ute på en riktig plan med stora ytor och jag är riktigt nöjd med matchen trots att vi tappade segern på slutet, säger Alnös tränare Michael Brundin.
- Vi var orörliga och slarviga i passningsspelet men det blev bättre sista kvarten, säger Timrås tränare Kent Gustafsson.
Mittbacken Celina Bjurén och Jessica Fröberg skall ha överbetyg i Alnö medan mittbackarna Emelie Åkersten och Isabell Forslund tillsammans med målgörande anfallaren Lina Ohlsson extra plus hos IFK Timrå.

IFK Timrå - Alnö IF 1-1 (0-0)
2014-03-11 - 19:00 - Westhagen
0-1 Erika Engblom 38
1-1 Lina Ohlsson 47