Selångers tremålsskytt Sami Hassan. Selångers tremålsskytt Sami Hassan.

Sami Hassan gjorde ett äkta hattrick i sin allra första riktiga fotbollsmatch

(2017-05-06)
Selånger fick en bra start när Medelpads-sexan kickade igång.
Sami Hassan gjord ett äkta hattrick i andra halvlek i sin allra första riktiga fotbollsmatch och såg till att laget kunde gå från 1-1 till 4-1 mot Söråker 2.
– En gedigen laginsats från vår sida, säger Selångertränaren Tomas Jonsson.

Söråker 2 kom till premiärmatchen mot Selånger med bara en startelva och inga avbytare. Inte dom optimala förutsättningarna direkt.
Det tog bara tre minuter för gästande Selånger att ta ledningen. Kittisak "Toto" Sombatwong lade fram bollen till Abraham Brhane Tesfamariam som ur snäv vinkel ändå hittade nätet.
Hemmalaget gav inte upp utan jobbade på så gott det gick och man fick också lön för mödan i den 37:e minuten. Efter en hörna blev det flipper framför mål innan Oskar Andersson satte dit foten och tryckte in kvitteringen.
– En relativt jämn första halvlek med något mer boll för oss, säger Selångers tränare Tomas Jonsson,

Den andra halvleken gick i Sami Hassans namn. Redan i den första minuten satte han 1-2. Målet påminde en hel del om Söråkers 2:s kvitteringsmål, hörna, flipper, lång fot och nätrassel.
Strax innan timmen spelade nådde Amahadari Zerai Berhane upp en förlupen boll vid kortlinjen, tittade upp och frispelade Sami Hassan som enkelt kunde göra Selångers tredje mål för dagen.
Med 20 minuter kvar fullbordade Sami Hassan sitt hattrick. En trött Söråkerförsvarare slog en dålig bakåtpassning till sin målvakt. Sami stressade och målvakten rensade rakt på honom och kunde sedan promenera in med bollen i öppet mål.

Söråker 2 fick sedan avsluta matchen med nio utespelare sedan  Jesper Andersson fått syna det röda kortet med kvarten kvar.
Någon mer målproduktion blev det dock inte i matchen utan Selånger kunde avgå med en 4-1-seger och en Sami Hassan som gjorde ett hattrick i sin första riktiga fotbollsmatch.
– Av förklarliga skäl blev Söråkerspelarna trötta men dom försökte ändå flytta upp då dom låg under och skapade faktiskt ett par chanser. Samtidigt ställde vi om bra och utnyttjade ytorna och gjorde också tre mål efter paus, säger Tomas Jonsson och fortsätter:
– Vi presterade ett homogent spel och jobbade bra tillsammans som en enhet, avslutar Jonsson.

Söråkers FF 2 - Selånger FK 1-4
2017-05-06 - 11:00 - Timrå IP Konstgräs
0-1 Abraham Brhane Tesfamariam (3)
1-1 Oskar Andersson (37)
1-2 Sami Hassan (46)
1-3 Sami Hassan (58)
1-4 Sami Hassan (70).
Utvisning Söråker 2: Jesper Andersson (76)
Domare: Anton Fandén (gott betyg till hela trion)