Dory Yates lyfter in en frispark när Östavall vann mot Anundsjö med 4-1 och tog tre friska poäng. Foto: Lars-Gunnar Nordlander, ÖIF.
Trots lång skadefrånvaro har inte Petter Thelin glömt hur man gör mål. Trots lång skadefrånvaro har inte Petter Thelin glömt hur man gör mål.

Två mål av nyförvärvet Petter Thelin när Östavall tog tre viktiga poäng via 4-1 mot Anundsjö

(2020-08-22)
Matchen:
Östavall fick inte igång sitt lir hemma mot Anundsjö men kunde ändå ta ledningen när Jordan Binns satte 1-0 i mitten av den första halvleken.
Gästerna från Bredbyn, i stort poängbehov i botten, replikerade nästan omgående när Alexander Callsen utjämnade, inte helt rättvist sett till matchbilden.
Efter ett snyggt anfall bara ett par minuter senare där man kom runt på kanten fick Elias Wennerberg ett pass snett inåt bakåt som han mötte med bredsidan och bollen satt otagbart i nättaket. Ordningen återställd.
Efter pausvilan kom nyförvärvet Petter Thelin in på planen och han utökade hemmalagets leedning till 3-1 med ett klassmål. Petter tog emot bollen inne i straffområdet, vände runt och sköt stenhårt in bollen tätt invid stolproten.
Den gode Petter var inte klar för dagen. Efter att Anundsjö decimerats efter ett rött kort kunde han ur fritt läge kallt chippa bollen över en utrusande målvakt till 4-1 i den 82:a minuten.

Tränarsnack:
– Kul för Petter att få komma in och visa upp sig med två mål. Annars gör vi en sisådär match men tack vare att vi har individuellt duktiga spelare vinner vi den här matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.