Utvisning Timrå 2: Rebecca Pettersson 84
Domare: Per Pålsson, Timrå
Publik: 40
Ett diciplinerat Söråker vann med 2-0 på Bergeforsens IP mot IFK Timrå 2.
Segern grundades när comebackande målvakten Sandra Sjögren räddade en straff efter ca halvtimmen i den första halvleken.
I den andra gjorde Wilma Josefsson 0-1 och tvåan satte seriens skyttekung Lina Ohlsson lite knappt tio minuter senare sedan hon touchat in Sofie Josefssons frispark.
Timrå flyttade upp på slutet för att få till en reducering och sedermera kvittering men hoppet dog då målvakten Rebecca Pettersson tvingades fälla en fri Lina Ohlsson utanför straffområdet och blev målchansutvisad med sex minuter kvar.
- Vi spelade ut dom totalt idag, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson, som en gliring till Timråtränaren Kent Thorns kommentar från förra mötet.
- Var faktiskt aldrig orolig. Vi spelade diciplinerat och släppte in till något mer än möjligen straffen då, säger Ohlsson.
Av dom förmodade tunga benen efter gårdagens DM-match mot Selånger syntes nada.
Söråker har i och med segern bara en pinne upp till serietrean Timrå 2.

Njurunda IK - Torpshammars IF 2 4-1 (0-0)

Publik: 30
Njurunda tog ett tidigt kommando hemma på Gumsekullen mot Torpshammar 2 men hade förtvivlat svårt att få till det i dom avgörande lägena. Endera slog man bort "sista passet" eller så brände man själva målläget.
Det tog nästan en timme innan Jennie Bäckman fick till det förlösande 1-0-målet. Efter det kom Camilla Nordin och Maria Westins båda mål som en ketchupeffekt.
Ida Skarpsvärd Olsson tröstmålade för gästerna i den 85:e minuten innan planens bäste spelare, Malin Karlsson, avslutade målskyttet för dagen med sitt 4-1-mål.

Sundsvalls DFF 2 - Selånger FK 2 0-1 (0-1)
2013-08-01 - 20:00 - Kubikenborgs konstgräs
0-1 Agnes Blomqvist
Domare: Daniel Jacobson, Sundsvall

Publik: 30

Igår spelade Selånger 2 DM-match på Söråkers IP:s höga gräs.
Idag spelade laget på inget gräs alls på Kuben.
- Konstgräset på Kuben är inte gjort för fotboll. Punkt slut. Tur att det finns för träning kanske men inte är det lämpligt att spela match på. Så var det sagt, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
Matchen då. En först halvlek där Selånger är det bättre laget och har ett visst övertag spelmässigt och även gällande målchanser. Ledningsmålet görs efter ett fint inlägg från högerkanten av Agnes Cöster som så när når en framstörtande Louisa Stridh, bollen går förbi, men vid bortre stolpen dyker Agnes Blomkvist och trycker in den i öppen bur.
Rättvis ledning i paus.
Den andra halvleken är bara några minuter gammal när Julia Wänglund vid ett friläge, skjuter men SDFF 2:s målvakt Emma Östling Lenz gör en kanonräddning. - I samband med det skadar Julia foten och sedan inom loppet av två minuter får vi två skador till så vi får under ca en kvart klarar oss med tio spelare, säger Ohre.
SFK 2 får dock åter in en av de skadade spelarna och kan spela sista delen av matchen med fullt manskap.
Spelet är inte det bästa men det är ganska jämt resten av matchen och resultatet står sig.
Utan den fenomenalt spelade Emma Östling Lenz i SDFF 2-buren hade det blivit något eller några mål till i segermarginal för Selånger 2.
Selånger 2:s Nathalie Stridh var bäst på plan i första halvlek men fick tyvärr kliva av i paus p g a skada.
- Under perioden när vi var en man mindre i andra halvlek klev födelsedagsbarnet Elina Jonsson fram stort på mittfältet, säger Ohre.
Även mittbacksparet "Jossan" Jonsson och Ebba Ohre spelade stabilt och säkert.
- Men med tanke på hur rörigt det blev under en period så ska hela laget naturligtvis ha en eloge för arbetsinsatsen mera än själva spelet, avslutar Magnus Ohre.
Tack vare segern så seglade Selånger 2 upp till spets i Damtrean, dock med en match mer spelad än Sund och Heffnersklubban.

Matfors IF 2 - Heffnersklubbans BK 2-4 (1-0)

Publik: 35
Jumbon Matfors 2 hade inte spelat ihop en enda poäng när serieledarna Heffnersklubban kom på besök.
Men den här gången var det nära. När Frida Björklund satte 2-0 i den 53:e minuten började det osa skräll på och kring Thulevallen.

Linnea Ödberg reducerade dock bara två minuter senare för Heffnersklubban och i den 64:e minuten skickade Ebba Thunholm in kvittering.
Som lök på Matforslaxen svarade sedan
Hanna Ekdahl för två snabba mål och såg till att "Klubban" kunde vända på steken.
Vore kul om ledarna i Matfors och/eller Heffnersklubban hade lust att ge oss lite mer info om den spännande matchen, eller hur?

Skytteligan, omgång 10

Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean.