SÖRÅKERS FF - LUCKSTA IF
Division 4 Medelpad
6 oktober 2018

Det var mycket publik på seriefinalen. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker vars försvarare Fredrik Ljuslinder hamnat i trubbel. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jimmie Nordberg försöker med ett vänsterinlägg från höger medan Victor Selander försöker täcka.
Pigge Oliver Widahl fri med hemmakeepern Mikael Gustafsson där den senare redde ut situationen. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Luckstamålvakten Mike Karinga Persson är illa ute på ett långskott men skottet svedde stolpen på utsidan. Luckstas Stefan Krantz och Söråkers Martin Vestin följer händelseutvecklingen. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Luckstas Hakim Rouass löper mellan Söråkers Jesper Andersson och lagkaptenen Oscar Fors. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers Joar Sten och Luckstas Stefan Krantz tar en dansom, Victor Selander (10) och domaren Reza Nematbakhsh tittar på. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ola Hagberg bombar på men våghalsige Joar Steen nickar liggande bort skottet. Hugga!!!
Emil Svensson i Lucksta söker passningsalternativ. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl slår den perfekta bredsidan. Söråkerspelarna Nicklas Mattsson, Martin Westin och Fredrik Ljuslinder imponeras . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hakim Rouass
Jimmie Nordberg driver förbi Victor Selander...
...men i momentet efter tog det tvärstopp för Luckstas spelande tränare mot Joar Steen. Kanske inte helt schyst... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Elias Lindqvist har löpt sig fri på en djupledsboll...
...men Mikael "G" Gustafsson kommer ut perfekt och avvärjer hotet.
Bollen i tryggt försvar hos Mikael Gustafsson.
Martin Drugge Eriksson slår in ett skruvat inlägg.
Elias Lindqvist driver in i straffområdet men skottet ur snäv vinkel smiter strax utanför Micke Gustafssons högra stolpe. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Khalil Masri jobbar hem, sträcker ut och bryter Stefan Krantz inlägg.
Här avgjörs serien. Oliwer Widahl rycker i mitten mellan Oscar Fors och Oliwer Karlsson...
...där Oliwer hinner ikapp och ser ut att rädda situationen...
....men seriens skyttekund får ändå med sig bollen och fri med Mikael Gustafsson rundar han denne och placerar in bollen i det övergivna målet. Med bara sex ordinarie minuter av Medelpadsfyran avgörs den. Foto: Pia Skogman,Lokalfotbollen.nu.
Glädje och sorg. Jublanden Luckstaspelare och deppande "Söråkare" där Oliwer Karlsson verkligen biter i konstgräset. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lucksta IF vände 0-1 till en 2-1-seger på Söråkers IP och tog hem 2018 års upplaga av Medelpadsallsvenskan och spelar nästa år i division 3. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
SÖRÅKER - LUCKSTA

Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean. Oliver Widahl sköt Lucksta upp i trean.

Oliver Widahls dubbel sköt upp Lucksta – och Söråkers firande

(2018-10-06)
Söråker var på väg mot division 3 efter Fredrik Ljuslinders drömmål i inledningen av den andra halvleken.
Men Lucksta vände efter två mål av Oliver Widahl, det andra så sent som i den 84:e minuten!
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg

Storpublik på "Löta"

Det märktes att det var seriens två bästa lag som skulle avgöra vilka som skulle gå direkt upp i division 3 och vilka som skulle få chansen att kvala sig upp.
Inför drygt 420 åskådare uppe på ett soligt men blåsigt "Löta" vaskade hemmalaget fram matchens första chans då Jesper Andersson träffade ribban i matchöppningen.
Både Söråker och Lucksta gillar att ställa om snabbt och kontraslå så det blev ett böljande spel där Sörååkers bästa chans var ribbskottet medan Oliver Widahl var nära att näta för gästerna men lyfte bollen över både Söråkerkeepern Mikael Gustafsson och ribban när han kom in i straffområdet lite till vänster.

Drömmål av Ljuslindeer

Det böljande spelet fortsatte i andra och i den 53:e minuten bröt Fredrik Ljuslinder ett bortaanfall högt upp i planen, drev förbi ett par motståndare, deibblade av någon till innan han skickade in 1-0 förbi Mike Karinga Persson via målramen.
Målet väckte Lucksta och det tog inte lång tid för Sörforsgänget att utjämna. En lång boll hamnade mellan uteförsvar och målvakt i Söråker där mittförsvaet tvekade och vips högg Oliver Widahl som en kobra och visade upp sin nästa för målchanser.

Oliver Widahl sköt upp Lucksta och Söråkers firande

Söråker föll tillbaka något (backade hem?) och Lucksta fick lite mer utrymme i offensiven, samtidigt som hemmalaget hela tiden var farliga i sina omställningar när man erövrade bollen. Patrik "PK" Lundgren fick en chans att återge Söråker ledningen men hans skott smet precis över "slanan"
Annars var det Lucksta som skapade mest och hade t ex ett friläge men skottet ur högerinnerposition rullade precis utanför den bortre stolpen plus ett par närskott som Mikael Gustafsson motade eller strandade på täckande försvarare.
Söråker så ut att för första gången i klubbens historia kvittera ut division 3-biljetter. Då fick Oliver Widahl tag i bollen , drev in i straffområdet och motläggsfintade sig förbi innan han rundade en utrusande Mikael Gustafsson innan han lyfte bollen över en glidtäckande Oliwer Karlsson (se bilden nedan).

Himmel & helvete

Sista sex minuterna av ordinarie tid och dom fem stopptidsminuterna försökte ett desperat Söråker moblisera för ett kvitteringsmål som skulle betyda serieseger. Men några farliga bollar in i straffområdet var allt man åstadkom och dom rensade Luckstas stabila försvar bort och när duktige domaren Reza Nematbakhsh pipa förkunnade att årets Medelpasallsvenska var över jublades det stort i Luckstalägret medan det var böjda huvuden i Söråker.
–  Otroligt tungt! Vi ville verkligen vinna och gå upp i trean inför storpubliken men vi satte inte våra chanser. Jag tycker annars att vi är det bättre laget idag. Men det är ju målen som räknas, säger Söråkers lagledare Tony Andersson, som inte ville prata kvalspel så här direkt på.

Glada Luckstatränare

Desto gladare var Luckstas tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och irländaren Paul Thompson.
– En fantastisk match och en fantastisk kamp i 94 minuter. Båda lagen spelade ganska bra fotboll och vi tände till lite extra när dom gjorde sitt mål och det var det som fällde avgörandet till slut, säger Luckstas Jimmie Nordberg.
– Vi hade en plan inför matchen och den följde vi och jag är jättestolt över grabbarna, säger Paul Thompson.

Kvalspel väntar för Söråker

För Lucksta väntar som sagt division 3-spel nästa år medan Söråker tvingas ladda om för kval för att den vägen nå trean. Ett gruppspel i enkelmöte som preliminärt kommer att bestå av Höga Kusten Fotboll, Offerdals IF, Sollefteå GIF (Junsele IF har tackat nej) och då Söråkers FF.
Spelar Söråker som man gjorde idag och under säsongen är det inte omöjligt att vi kommer att ha hela sju lokala lag i trean nästa år. Det är bara att hålla tummarna!

Segerjubel efter slutsignalen

Intervju med Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan avancemanget till trean var klart.

Söråkers FF - Lucksta IF 1-2

2018-10-06 - 14:00 - Söråkers IP
Målen: 1-0 Fredrik Ljuslinder (53), 1-1 Oliver Widahl (57), 1-2 Oliver Widahl (84).
Domare: Reza Nematbakhsh (lika bra som matchen)