VÄRMECUPEN
grupp H3

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Essviks AIF – Söråkers FF 0-2
2017-03-12 - 20:00 - Westhagen
0-1 Martin Westin (30)
0-2 Konrad Ålund Smedlund (38)
Matchen:
Lagen hade varsin halvlek och satsade på fysisk fotboll före skönspel. Essvik bäst den första då man hade mycket boll, dock utan att vässa fram någon riktig spets.
Den andra halvleken tillhörde Söråker och efter fem minuter fick Martin Vestin på en halvvolley från 25-30 meter som svepte in precis under ribban.
Åtta minuter kontrade löpstarke Konrad Ålund Smedlund in 2-0 och segern var "biff".
– Vi ägde den andra halvleken och kanske borde vi satt ett par mål till på slutet men då var skärpan inte riktigt på topp. Vi är glada för segern men vi kan mycket bättre än så här men det är tidigt på säsongen så vi har mycket tid att slipa vidare, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
Konrad Ålund Smedlund bäst i Söråker. Farlig framåt med sina ständiga löpningar samtidigt som han tog sitt ansvar i defensiven.
– Vi förde spelet i första men efter deras ledningsmål tappade vi mycket av vårt initiativ. Efter 0-2 försökte vi jobba oss in i matchen igen men släppte till stora ytor bakåt. Vi tar med oss den första halvleken som var helt okey, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Bäst i Essvik var Elias Staffansson som slet som en galärslav så länge orken höll.


Stöde IF 2 (1) – Sidsjö-Böle IF 0-0 (0-0)
2017-03-12 - 21:00 - Westhagen
Utvisning Sidsjö-Böle: Andrew Gorgis (42)
Matchen:
Turneringens första mållösa 50 minuter kom i den sista matchen första dageen. Stöde 2 tog hand om taktpinnen där gamle Hasse Sjölander var den som skapade flest farligheter men även arrangörsklubben var inte helt ofarliga i sina framstötar och prickade bland annat målställningen två gånger. Enda anteckningen i domarprotokollet blev nu Sidsjö-Böles Andrew Gorgis som fick ett rött kort sedanhan klappat till duktige Stödekeepern Patrik Sandström med åtta minuter kvar. En annan tråkig incident av att S/B-keepern Fredrik Hultman åkte på en hjärnskakning efter en kollision och har värmecupat färdigt för i år.
– Tycker vi gör det riktigt bra efter förutsättningarna med ett helt nytt lag samt noll förberedelser på stor plan. Skapar många lägen och borde kanske satt någon boll. Så kryss med mersmak tycker jag, säger Stöde 2:s spelande tränare Linus Sjölander, som ville framhålla "laget". 
Nåja, dom som var där och bevittnade tillställningen vill höja en lans för just Linus som var stabil värre i sin ovana roll som mittback. Målvakten Sandström redan nämnd.
– 0-0 borde genom min otroligt nyanserade och opartiska bedömning
varit 3-2 till oss. Vi hade bl.a två ramträffar och ett antal andra bra chanser men tyvärr dålig skärpa, säger Sidsjö-Böles tränare för dagen Mikael Bergdahl.
Spelarberöm i S/B går till nye mittbacken Tim Ströberg, ny från Kuben 2, och yttermittfältaren John Hellberg, ny från GIF U.


Söråkers FF – Stöde IF 2 (2) 1-3 (0-0)
2017-03-14 - 21:00 - Westhagen
1-0 Victor Selander (31), 1-3 Hans Sjölander (inkl. två bonusmål) (37).
Matchen:
Det är det här som är charmen med Värmcupen och handikap-systemet. Även om kanske inte Söråkers spelare och ledare håller med om just i afton...
Division 6-laget Stöde 2 visade i Söråker från fyran någon respekt utan tog tag i taktpinnen. Söråker jobbade sig in i matchen allt eftersom och bägga lagen skapade chanser men lyckades inte bryta dödläget.
Tio minuter in i andra kom så matchens första mål då Söråkers Victor Selander fick på ett lågt hårt pressat skott från straffområdeslinjen.
Sex minuter senare kom den rejäla vändningen. Filip Bergman hittade en mot främre stolpen löpande Hasse Sjölander och han hann före sin försvare och stötte in 3-1 till Stöde 2. Tack vare att två divisioner skiljer lagen fick dessutom västralaget två bonusmål
Söråker hade sedan mycket boll då Stöde 2 backade hem för att försvara sin ledning.
– En fin seger. Vi inledde bra och skapade mycket och hade press på dom. Därefterämnade ut sig fram till paus och efter blev vi passiva och då gjorde dom också sitt mål. Men vi gav inte upp utan lyckades få in dom där bonusmålen och efter det tycker jag vi försvarade oss bra och låg hela tiden rätt i våra positioner. En underbar jävla inställning under hela matchen av grabbarba, säger Stöde 2:s spelande ledare Linus Sjölander.
Extra plus till duon vb Staffan Lundgren och Anton Skarpsvärd på sin ovan innermittfältsplas.
– Dom förtjänar segern, var bättre än oss helt enkelt även om vi hade två ramträffar vid 1-0-ledning. Men Stöde visade mycket hjärta och lär vinna sexan med det här laget, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic, som inte ville höja någon av sina spelare till skyarna i denna match.
– Det var slätstruket och alla kann bättre.


Sidsjö-Böle IF (1) – Essviks AIF 2-1 (1-0)
2017-03-14 - 22:00 - Westhagen
0-1 Jens Andersson (13), 2-1 Henrik Eriksson (inkl. bomusmål (straff i 45).
Matchen:
Den andra matchen på raken som avgjordes med bonusmål – och dessutom i samma grupp. Men det var bara en del av spänningen i denna "nattmatch".
Essvik dominerade den första halvleken och i mitten av den satte Jens Andersson 1-0 på ett välplacerat skott efter en tredjevåg på hörna.
Njurundalaget hade sedan flera chanser att öka på och med sju minuter kvar av matchen fick man ett extra gyllene tillfälle men Peter Mackin slog inte en straff bättre än att arrangörsklubbens nye målvakt fråm Arnäs, Pontus Sandin, kunde gå åt rätt håll och rädda. Två minuter senare var det Sidsjö-Böles tur att få en "elfmeter". Henrik Eriksson stegade fram, Essviksmålvakten Niklas Pedro gick åt rätt håll och fick fingrarna på bollen, men den tog sig ändå över mållinjen. Målet betydde två mål i och med cupens sinnrika bonussystem då S/B lirar i femman och Essvik i fyran.
– Vi tokdominerade matchen, speciellt i första och borde gjort tre mål till i med tanke på spelövertaget. Men då vi inte kunde ombesörja chanserna i mål blev vi på slutet straffade på ett handikappmål. Känns lite surt, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson vars lag nu inte kan avancera till helgens kvartsfinaler trots att en omgång ännu återstår.
– Essvik var bättre än oss i första och ledde rättvist men jag tyckte dom tröttnade i andra. Kändes som dom slutade springa då. Sedan när Pontus räddade straffen fick vi ny energi!Vi krigade hela matchen en riktig lagseger! Nu blir det spännande på lördag, säger Sidsjö-Böles ass. tränare Mikael Bergdahl.


Essvik AIF – Stöde IF 2 (2) 1-4 (0-3)
2017-03-17 - 21:00 - Westhagen
0-3 Samuel Andersson (inkl. 2 bonusmål) (19), 0-4 Linus Sjölander (42), 1-4 Elias Staffansson (49).
Matchen:
Division 6-laget Stöde 2 är efter 4-1-segern mot Essvik klara för morgondagens kvartsfinaler. Samuel Andersson satte det viktiga "trissmålet" i den 19:e minuten sedan han lyft bollen över Essvikskeepern. När sedan Linus Sjölander bröt ett uppspel, dribllade en back och avslutade själv till 4-0 med åtta minuter kvar var Essvik definitivt ett slaget lag. Njurundalagets Elias Staffansson avslutade emellertid Essviks deltagande i årets Värmecup positivt med en reducering. Dock bara av akademisk art då jumboplatsenredan var cementerad. Målet kom efter ett vackert anfall där 16-årige Ludvig Lehman-Uppling passade snett inåt bakåt.
– Fotboll går ut på att göra mål. Vi brände fruktansvärt med lägen medan Stöde satte sina. Annars hade vi många fina anfall som borde resulterat i mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
Kreative Ludvig Lehman-Uppling visade framåtanda och det hände alltid något när han fick bollen. Likaledes 16-årige vänsterbacken Anton Bylin gjorde en bra match i Essvik trots förlusten. 
– Många fick spela sin första match i cupen så det tog ett tag innan vi kom in i matchen och sedan såg det också bättre ut. Vi visste förutsättningarna att vi skulle gå vidare om vi inte släppte in en massa mål så defensiven fick gå i första hand, säger Stödes spelande tränare Linus Sjölander.
Anders Carlsson hoppade in mellan stolparna och gjorde det på ett förtjänstfullt sätt. I övrigt jämnt överlag i Stöde 2 som nu spelar kvartsfinal i morgon alltså.


Söråkers FF – Sidsjö-Böle IF (1) 2-2 (0-0)
2017-03-18 - 10:00 - Westhagen
0-2 Tony Jonasson (inkl. bonusmål) (28), 1-2 Anton Jonsson (41), 2-2 självmål (46).
Matchen:
Förutsättningarna innan matchen var att Söråker var tvungna att vinna för att ta sig till kvartsfinal. När Tony Jonasson satte 2-0 inklusive bonusmålet till Sidsjö-Böle strax efter paus blev uppförsbacken brant för det röda laget. Sista tio jobbade man sig ikapp i målprotokollet via mål av Anton Jonsson och ett självmål. Men något segermål för Söråker fick aldrig se dagens ljus och det blir arrangörsklubben Sidsjö-Böle som tillsammans med Stöde 2 tar dom två kvartsfinalplatserna från gruppen.
– Sjuk match. Vi ägde den 99 procent men kunde inte omsätta det i fler än två mål. Det var ramträffar och uteblivna straffar och jag vet inte vad. Deras målvakt borde fått rött kort efter en ful kapning på Anton Jonsson nere vid hörnflaggan. Böle hade ett anfall och gjorde mål på det efter ett motlägg. Vi gör annars spelmässigt en bra match så det är synd om grabbarna att inte få spela kvartsfinal, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
väntar på återlkoppling från S/B:s tränare.

Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Stöde IF 2 (6) 3      2      1      0      7 - 2      7
2. Sidsjö-Böle IF (5)               3      1      2      0      4 - 3      5
3. Söråkers FF (4)   3      1      1      1      5 - 5      4
4. Essviks AIF (4) 3      0      0      3      2 - 6      0SKYTTETOPPEN
1.