Essviks Jesper Hellström var en av matchens inte mindre än åtta målskyttar. Essviks Jesper Hellström var en av matchens inte mindre än åtta målskyttar.

Essvik kontrade sönder serieledarna på "Vallen": "Vårt omställningsspel fungerade bra idag"

(2017-06-20)
Serieledarna Ljunga/Fränsta gjorde matchens första och två sista mål på Essviksvallen.
Trots det blev det hemmasegeer.
Med 5-3!
– Vårt omställningsspel fungerade riktigt bra idag, både högt upp i pplanen och när vi vann boll på egen planhalva, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson efter att gett västralaget deras första smörj i seriesammanhang någonsin.

Den nya konstellationen Ljunga/Fränsta kom till Essviksvallen som serieledare och hade dessutom aldrig förlorat en seriematch sedan samarbetet inleddes i vintras.
Anders Boman gav också Ljunga/Fränsta ledningen redan i den sjätte minuten. Gästerna avslutade också målskyttet i matchen med att göra två mål sista två minuterna.
Trots detta fick man inkassera sin första serieförlust någonsin.
Essvik satte nämligen däremellan fem raka fullträffar!
Bara minuten efter gästernas ledningsmål knorrade Jesper Hellström in en hörna i medvinden och efter kvarten spelad satte Marcus Sawert 2-1 efter en omställning.
3-1 kom tio minuter senare. Mittbacken Jonas Westring slog en lång boll på djupet som Ramin Sajadi löpte sig fri på.
Det han inte gå tio minuter ytterligare till dess att 4-1 låg i kassen. Ludvig Leman Uppling spelade in till Peter Mackin vars avslut det inte fanns något att klaga på.

En kvart in i den andra halvleken ökade hemmalaget på till 5-1 efter det att Ramin Sajadi trollat på kanten på sin väg in i straffområdet och därefter lyfte in bollen till Ludvig Leman Uppling som nickade in fem-ettan.
I matchens sista två självande minuter hyfsade serieledarna alltså till siffrorna efter två reduceringar från Patrik Larsson och Stefan Lindman.
– Lite onödiga baklängesmål på slutet. Vårt omställningsspel fungerade annars riktigt bra idag, både högt upp i pplanen och när vi vann boll på egen planhalva. Faktum är att vi hade chanser att göra ännu fler mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson
Hur fick ni bukt på skytteligaledaren Oskar Nordlund?
– Vi satte Max Olsson på Oskar som inte kom nån vart alls, säger Martinsson.

Nämnde Max Olsson och företagssamme och snabbe teknikern Ramin Sajadi var inte bara Essviks bästa utan även planens.
I Ljunga/Fränsta kan samtliga bättre.
I övrigt värt att nämna från matchen kan vara att det var åtta spelare som delade på målskörden och att Essviksvallen hade celebert besök i form av landslagsstjärnan och tysklandsproffset Emil Forsberg.

Essviks AIF - Ljunga/Fränsta 5-3
2017-06-20 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Andesrs Bohman (5)
1-1 Jesper Hellström (6)
2-1 Marcus Sawert (15)
3-1 Ramin Sajadi (25)
4-1 Peter Mackin (34)
5-1 Ludvig Leman Uppling (60)