Hakim Rouass var tungan på vågen tack vare sina två mål. Hakim Rouass var tungan på vågen tack vare sina två mål.

Luckstas vapen mot Sund
– diciplinerad defensiv och snabba omställningar

(2017-05-25)
Med diciplinerad defensiv, hårt lagarbete och giftiga omställningar kunde Lucksta besegra Sund med 4-1.
Matchvinnare blev Hakim Rouass med sina två påpassliga mål.
– Vi jobbade som en enhet från minut 1 till 92 och var säkert svåra att möta. säger mittfältsdynamon Jimmie Nordberg.

ett längre referat kommer

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart. Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart.

Holm vände mot Hassel efter Niklas Wikholms äkta hattrick på en kvart

(2017-05-24)
Holm låg unde med 1-2 mot Hassel och såg ut att gå mot sin fjärde raka förlust.
Då fick Niklas Wikholm en lidersk knäpp och fixade till ett äkta hattrick på en kvart.
Då hjälpte det inte att gästerna reducerade i slutminuten.
– Niklas var verkligen i målform ikväll, säger Holmtränaren Andreas Lundberg

Hassel hade medvind i regnet under den första halvleken på Holmvallen och trillade boll riktigt bra trots det svåra underlaget.
I den fjortonde minuten kom en lyftning över Holms högt stående backlinje och lånet från Lucksta, "Jocke" Jonsson löpte sig fri och satte 0-1.
Hassel hade sedan ett strafftillbud. Den assisterande vinkade för straff men huvuddomaren avvärjde till gästernas förtvivlan och bedjande till högre makter.
Istället kunde hemmalaget kvittera i minut 24. På en lång lyftning löpte tre Holmspelare ifrån sin bevakning inne i straffområdet och en av dom, förre Hasselspelaren, Robert Sundin satte ohotad dit skallen.

Tidigt i andra återtog Hassel ledningen. Esmail Azimi sparkade ihop med en hemmaspelare och bollen gick i en båge över en maktlös Thomas Axelsson i hemmamålet. Typiskt sådana mål ett bottenlag brukar få emot sig i jämna matcher.
Men Holm, med veteranen Niklas Wikholm, vek inte ner sig. Först kvitterade han i den 56:e minuten efter en snabb omställning. Därefter satte samme man en straff efter det att Hassels mittback Mohamadou Sumareh glidtacklat både boll och motståndare inne i straffområdet.
– Tycker nog straffen var lite tveksam. I mina och lagets ögon tog han bollen först men domaren blåste straff för hårt spel, säger Seth Larsson.
– Straffan var solklar, kontrade Holms tränare Andreas Lundberg.
Oavsett vilket gjorde Niklas Wikholm inget misstag från elvameters-punkten.
Men den stekhete Wikholm var inte klar. I den 71:a minuten bröt han in från kanten och avlossade ett vänsterskott sombegravdes i den bortre gaveln. Inte bara ett äkta hattrick på en kvart utan avslutade den med en guldkantad prick över i:et.

Hassel försökte sig på en forcering sista kvarten men en storspelande Axelsson i Holmmålet storspelade. Det var först med matchens sista spark som gästerna lyckades få in en reducering. Det var Mohamadou Sumareh  som revanscherade sig från straffen när han gjorde 4-3 från nära håll efter en tilltrasslad situation.
– Niklas var verkligen i målform vilket räddade oss ikväll. Vi gör en godkänd men ganska ojämn insats men det är starkt att resa oss trots underläge med både 0-1 och 1-2, säger Andreas Lundberg
– Vi gjorde en bedrövlig andra halvlek med obefintligt försvarsspel och mycket slarv. Den här matchen gav vi bort, säger en besviken Seth Larsson efter matchen.

I Holm var högerbacken Mikael Johansson hundraprocentig i såväl defensiven som offensivt. Plus också till Thomas Axelsson i målet och den där hattrickskytten Wikholm.