Fredrik Åhsén tränar våromgångens serieledare Kovlands IF. Fredrik Åhsén tränar våromgångens serieledare Kovlands IF.

Kovlands IF behåller serie-ledningen över sommaren efter målrik match hemma mot Ljustorp

(2017-06-26)
Efter en målrik första halvlek där Kovland och Ljustorp broderligt delade på fyra mål kunde hemmalaget göra den andra halvlekens enda två fullträffar genom Mikael Lindgren och Jonas Nilsson på ett slirigt Ånäsvallen.
– Vi gick in och stängde matchen första 20 i andra, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

Det blev en målrik tillställning när Kovland bjöd in Ljustorp till ett slipprigt Ånäsvallen. Regnet hade gjort att planen släppte ibland och det blev några vurpor.
Gästerna tog ledningen efter tio minuter sedan Daniel Nilsson nickat in Walter Castrillons frispark när hemmamålvakten "Lacke" var ute och "hängde tvätt".
Kovland kvitterade i den 32:a minuten efter ett nytt nickmål, denna gång av Victor Munter som satte pannan till Christoffer Gredemyrs hörna.
Åtta minuter senare hade hemmalaget vänt på steken. Casper Engstrand gick på djupet och spelade diagonalt in i straffområdet till Christoffer Gredemyr som glidtacklade in bollen vid den bortre stolpen.
Precis innan pausvilan vann Ljustorps Léon Engholm Solli ett motlägg och spelade fri Kuchi West som inte gjorde något misstag.

Bara nån minut in i andra fick Kuchi West ett bra läge i Kovlands straffområde men fick aldrig iväg något skott. I spelvändningen som följde satte sig Kovland i förarsätet istället. Casper Engstrand fick bollen djupt nere i Ljustorps straffområde och slog ett hårt inspel nästan längs med mållinjen som LjIF-keepern Alexander Hasselmalm inte hann ner på och bakom honom fick Michael Lindgren öppet  mål från en halvmeter och sköt – i mål.
Därefter släppte aldrig hemmalagete greppet om ratten och efter timmen spelad ökade Jonas Nilsson på till 4-2 med matchens tredje mål med huvudet. Joakim Seger slog inlägget och Nilsson styrde upp bollen i krysset med pannan.
Kovland låg sedan närmare 5-2 än gästerna en reducering. I och med segern står det klart att Kovland är i täten av Medelpadsfemman under sommaruppehållet.
– Det känns onekligen bra. Är nöjd med våren så när som på plumpen på Holmvallen, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén och fortsätter:
– Idag var det från matchmint 15-20 vår match, dom lade bara bollar mot deras anfallsvapen Kuchi West. Men vi fick bättre kontroll på honom i andra och dom första tjugo gick vi in för att stänga matchen. Något som vi också lyckades med. Egentligen skapade dom ingenting förutom målen, säger Åhsén.
– Sett över 90 minuter vinner dom rättvist. Vi kom inte alls upp i vår nivå, det var mycket slarv och missade passningar. Verkar som vi inte kan vinna borta. Fem matcher, två kryss och tre förluster. Hemma har vi gått rena, fyra vinster och 19-5 i målskillnad, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist, som under sommaren få försöka hitta ett vaccin mot bortaspelet.

Slitstarke mittfältaren Petter Olsson bäst i ett Kovland där annars kollektivet imponerade.
Bollvinnaren Daniel Nilsson på mitten är värd överbetyg i Ljustorp. Det är ävem Kuchi West för sin första halvlek. I den andra fick han inte så många bollar att jobba på och såg då lite loj ut.

Kovlands IF - Ljustorps IF 4-2
2017-06-26 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Daniel Nilsson (10)
1-1 Victor Munter (32)
2-1 Christoffer Gredemyr (40)
2-2 Kuchi West (44)
3-2 Mikael Lindgren (46), 4-2 Jonas Nilsson (59)
Domare: Michael Lie (utmärkt, höll en bra och jämn nivå)