Samuel Keflit är nu helt klar för Lucksta. Samuel Keflit är nu helt klar för Lucksta.

Samuel Keflit nu helt klar för Lucksta – lämnar FC Norr United


(2020-03-18)
I helgen gjorde han fem mål för sitt nya lag mot sitt gamla.
Nu är Samuel Keflits övergång från FC Norr United till Lucksta IF helt klar.

– Vi är jättenöjda med förvärvet, säger Luckstas tränare Paul Thompson, som avslöjar fler tillskott både är klara och på ingång.

Ifjol spelade Kubenfostrade Samiel Keflit division 2-fotboll med IFK Timrå. Men efter att Timrå "havererade" tog han steget över till kompisgänget FC Norr United som överlägset vann Medelpadssexan ifjol. Väl där har han spottat in mål under DM-spelet vilket givetvis dragit åt sig intresse från klubbar högre upp i seriesystemet som t ex Svartvik och Lucksta.
I helgen träningsspelade Samuel med de senare i en träningsmatch mot just FC Norr - och svarade då för fem av målen i 7-2-segern.
Nu är han helt klar för Sörforsgänget.
– Vi är jättenöjda med förvärvet. Samuels tillkomst spetsar vår offensiv ytterligare, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Så här säger Samuel Keflit själv om övergången:
– Lucksta har något spännande på gång och jag vill vara med på den resan. De satsar på att gå tillbaka upp på direkten i år och jag vill vara med och hjälpa dem med det. Jag hoppas kunna bidra med mycket poäng och god energi till truppen. När det gäller övergången är det inga hard feelings mellan mig och FC Norr utan de önskar mig lycka till.
Samiel fortsätter:
– Min personliga målsättning är att jag får vara skadefri och att jag är med och utmanar om en skytteliga seger. Men viktigast är att vi vinner serien!

Lucksta har även värvat unge Melker Jonsson (född 2002) från seriekonkurrenten Selånger.
– En spelskicklig innermittfältare som vi nog kommer att använda på en kant. Tar hela tiden rätt beslut på planen men behöver träna upp tempot en aning, säger Paul Thompson.
Dessutom tränar 14-årige Jibril Ali med laget. Kubenspelaren provspelade i helgen mot FC Norr United och gjorde även då mål.
– En mittback som redan har verktygslådan full, snabb, spelskicklig, brytsäker och respektlös oavsett motståndare. Vi har en dialog med Kuben om att han får träna med oss men spela matcher med deras P17-lag, säger Paul Thompson.
Vore annars spännande med en 14-åring i Medelpadsallsvenskan. Inte många som debuterat i fyran innan vederbörande fått köra moped. Om det blir i Kuben eller Lucksta åteerstår att se.

Nyförvärv & spelarförluster Lucksta IF
Nyförvärv: Jakob Melander (Stöde IF), Felix Westerlund (Matfors IF), Marcus Krutzén, mv (Svartviks IF), Anton Stadling, mv (Medskogsbrons BK), Melker Jonsson (Selånger FK), Samuel Keflit (FC Norr United), Stefan Grönlund (comeback efter skada, senast i IFK Timrå 2018).
Förluster: Jimmy Ilvonen (Essviks AIF), Ola Hagberg (FC Norr United), Martin Drugge Eriksson (jobb i Göteborg, ny klubb ej klar), William Latifi (jobb i Stockholm, ny klubb ej klar), Felix Drewsen (studier i Umeå, ny klubb ej klar), Axel Andreasson (studier i Göteborg, ny klubb ej klar) och Elias Lindqvist (sabbatsår).

Tillbaka till div 4 Medelpad