5-2 Rasmus Söderman 86
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 22
• Viktig seger i våravslutningen för jumbon IFK Sundsvall 2 (scrolla ner)

Henrik Larssons två snabba mål fixade segern till Fränsta. Henrik Larssons två snabba mål fixade segern till Fränsta.

Publik: 42
• ”Hjulet snurrar men hamstern är död” (scrolla ner)

Publik: 28
• Hassel vände 0–2 till 5–2-seger och visade både... (scrolla ner)

Elias Wennerbergs 3-1-fullträff höll inte snigelfart. Elias Wennerbergs 3-1-fullträff höll inte snigelfart.

Publik: 45
• Ljustorp nära att bryta Ånge 2:s långa svit (scrolla ner)

Skytteligan

Ljustorps Fitim Ugzmailji leder skytteligan i Medel-padsfemman. Ljustorps Fitim Ugzmailji leder skytteligan i Medel-padsfemman.

Det var aldrig något snack om saken!
Idag ville Holm vinna och visa alla hemvändande spelare att man är ett lag att räkna med.
Man avfärdade gästande Ljunga med klara 6–0 efter att haft ha dubblat ledningen efter paus.
Man kunde se redan under dom första minuterna att det var ett heltaggat hemmalag som skulle sälja sig dyrt för dagen. Man tog tag i spelet och skapade chanser på löpande band. Lars-Eric Sollén hade för dagen flyttats upp i kedjan och det skapade stor oreda i bortalaget. "Larssa" löpte kopiöst och störde tillsammans med kedjekompisen Rickard Severin bortaförsvaret till misstag och panikrensningar.
I den 21:a minuten kunde Rickard Severin göra 1–0 efter att målvakten Viktor Nordlund kommit lite för långt ut och "Risse" enkelt lyft bollen i det övergivna målet.
Efter det fick Niklas Wikholm, som för dagen spelade yttermittfältare, göra tre mål på raken och samtliga på nick. Inte ofta man gör ett hattrick med huvudet.
I minut 67 tilldömdes hemmalaget en straff som Rasmus Staaf säkert satte i mål och sedan fick Rickard Severin avsluta med att göra sitt andra mål och Holms sjätte då det återstod fem minuter av matchen.
– Vi spelade riktigt bra idag och fick göra lite mål också, säger Holmtränaren Thomas Åslin, som själv fick göra ett inhopp sista fem minuterna i hemmamålet för att visa upp sig för publiken, bygdens store son. Ett populärt inslag som fick publiken att glatt applådera.
Trist var det dock att blixtinkallade Tomas Näslund, som kom in i andra halvlek, skadade foten och tvingades utgå efter bara en kortare visit in på planen. Tomas som såg riktigt spelsugen ut.
– Mittbackarna för dagen, Daniel Haglund och Martin Mehlin, var felfria idag och ska ha ett omnämnande. Men hela laget ska ha klart godkänt för dagens insats, avslutar Thomas Åslin.
(väntar på åkerkoppling från Ljungas ledare)

Publik: 115

Viktig seger i våravslutningen för jumbon IFK Sundsvall 2
Jumbon IFK Sundsvall 2 riskerade att tappa mark gentemot lagen ovanför vid förlust i dagens tidiga match på Baldershov mot Torpshammar, också ett lag i den nedre regionen av tabellen.
Gästerna inledde piggast men IFK-keepern för dagen, Martin Älander (hemma på ferier från Umeå) var spelsugen och visade att han skulle bli svåröverlistad denna dag.
Istället kunde Jens Lundgren sätta två snabba i minut 20 och 22 och efter ytterligare två minuters spel kunde unge Casper Engstrand öka på till 3–0 efter rejält slarv i bortaförsvaret.
– Dom slog en alldeles för hårt bakåtpassning till sin målvakt, som inte fick grepp på den utan tappade ut den direkt till mig och det var bara att dra honom och lägga in bollen, säger målskytten Engstrand.
– Vi släpper in alldeles för enkla mål och att vända 0–3 kändes i det läget uppgivet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, som emellertid lättade lite på smilbanden när Sadat Emerlahu reducerade till 1–3 efter en halvtimmes spel.
Matchen stod sedan och vägde och det kändes som att nästa mål skulle bli extra viktigt. Ytterligare en Torpshammar reducering och det skulle bli rejäl nerv i matchen, ett IFK-mål och matchen stängd.
Det blev det senare scenariot då Oscar Palmqvist kunde skarva in en frispark till 4–1 med kvarten kvar och därefter ökade Erik Torstensson på till 5–1.
Rasmus Söderman avslutade målandet för dagen då han i slutskedet satte gästernas andra mål.
– Vi gjorde stundtals en bra match där vi hela tiden försökte rulla boll genom mittfältet men även hade svackor i spelet. Men jag är ändå nöjd med tre poäng och fem gjorda mål. Och jag lovar att vi kommer att klättra över nedflyttnings-strecket under hösten, säger IFK-tränaren Fredrik Allgren efter våromgångens sista match där hans lag ligger jumbo inför sommaruppehållet.
– Vi har tappat för många poäng i vår på rent slarv. Idag bjuder vi på minst tre av målen och då hjälper det inte om man spelar bra i övrigt. Hade vi skärpt till oss så hade vi haft bedydligt fler poäng efter vårens matcher och inte behövt kriga i botten, säger Torpstränaren Blom syrligt.

Publik: 22

”Hjulet snurrar men hamstern är död”
Det bjöds länge på en händelsfattig och påver fotbollsunderhållning på Släda IP mellan Alnö 2 och Fränsta när vårens matcher skulle göra bokslut.
Hemmalaget inledde dock förtroendeingivande första kvarten men då man inte fick någon utdelning försvann mycket av inspirationen och då inte heller Fränsta var på hugget blev det en sömning tillställning i 80 minuter.
– Man kan lugnt påstå att hjulet snurrade men hamstern är död, förklarade Alnötränaren Stefan Röström matchen så långt.
I den 80:e minuten var hemmalaget på besök inne i Fränstas straffområde men blev av med bollen och gästerna kunde kontra med en långboll på snabbe Andreas Modén. Jesper Nyman jagade ikapp och fällde "Modde" precis när han skulle avsluta. Domaren hade bara att döma straff och visa ut syndaren.
Henrik Larsson brukar vara drypsäker från elva meter och var det även denna gång och dödläget brutet.
Med en man kort försökte Alnö 2 flytta upp för en kvittering men istället blottade man sig bakåt och samme "Böjjen" Larsson kunde öka på till 0–2 i den 84:e minuten och innan matchen var över hade även Andreas Modén och gamle Jerry Backlund hittat nätet mot ett uppgivet hemmalag.
– Med ett mål i baken och lite tid att spela på så tvingades vi satsa på en offensiv i syfte att få med oss någon poäng. Som det kan bli så blev vi rätt glesa bakåt, med en man mindre dessutom, så det rann i väg lite för mycket, säger Röström.
– Det släppte rejält efter det första målet och blev rena islossningen sedan, säger Fränstatränaren Marco Padellaro, som fortsätter:
– Inför hösten har vi bara en poäng upp till platsen som ger uppflyttning till fyran. En spännande utmaning att se framemot med tanke på att Ånge 2 som leder serien inte får gå upp.

Publik: 42

Hassel vände 0–2 till 5–2-seger och visade både bredd och styrka
Selånger 2 mot Hassel var bara ett av flera viktiga möten i bottenstriden denna sista omgång för våren.
SFK blixstartade med 1–0 redan i den första minuten genom Mehdi Iskandari och Dennis Nilsson dubblade ledningen efter tio.
– Föga överraskande. Det var tredje matchen på raken som vi ligger under med 0–2, suckar Hasseltränaren Benny Stiernström.
Gästerna repade emellertid mod och kom med ett för dagen både bra lag på papperet och bredd på avbytarbänken.
– Skönt att kunna koncentrera sig på själva coachningen och att inte vi äldre som jag själv, Kenneth Jansson och Seth Larsson måste hoppa in och spela, säger Stiernström, som fick se William Dalenius psykologiskt reducera i slutet av den första halvleken.
Strax innan målet blev hemmalaget reducerade till tio man sedan målvakten Mike Karinga Persson blivit målchansutvisad.
Hassel dominerade den andra halvleken markant och med en man kort orkade inte SFK stå emot dom tyngre och välspelande gästerna. Med kvarten kvar kvitterade Ricky Lövgren och därefter såg Tobias Runsvik till att Hassel var förbi i målprotokollet.
Sista fem kom också fyran och femman för Hassel och svarade således för en vacker vändning från 0–2 till 5–2 och kunde inkassera tre viktiga poäng.
– Selånger hade inte mycket att sätta emot i den andra halvleken och vi hade med lite bättre skärpa kunnat gjort ännu fler mål, säger en nöjd Hasseltränare.
(väntar på återkoppling för Selånger 2:s ledare)

Publik: 28

Ljustorp nära att bryta Ånge 2:s långa svit
Ånge 2 kom till matchen mot Ljustorp med nio raka segrar.
Skulle det även bli vinst i våromgångens sista match och gå till sommarvila med "rena lakan"?
André Svensson ruskade emellertid om hemmalaget då han redan i den andra matchminuten satte en frispark förbi Ånges veteran mellan stolparna, Tony Eklund.
Ljustorp fortsatte att kriga om varje boll och hemmalaget fick inte alls till någon speluppbyggnad och fick faktiskt vara nöjda med att bara ligga under med 0–1 i paus.
I den andra höjde sig det vitdressade hemmalaget och tog över allt mer men fick verkligen slita för att kunna bryta ner det hårdnackade motståndet.
I den 70:e minuten lyckades emellertid Filip Filipovic kvittera efter en fast situation och åtta minuter senare fick Jesper Gulliksson det att väga över i hemmafavör.
Blott 16-årige talangen Elias Wennerberg satte sedan en vacker punkt för matchen med sitt 3–1-mål. "Snigeln" drev upp bollen på offensiv planhalva i 30–40 meter innan han drog iväg en rejäl projektil som Fredrik Enqvist i LjIF-målet inte hade en suck på.
– Trots förlusten gör vi kanske vår bästa kämpasinsats i år. Synd att vi inte orkade stå emot hela vägen. Hade varit kul att vara det första laget som snuvat Ånge på poäng, säger ordföranden Mats Moberg.
(väntar på återkoppling från Ånges ledare)