Hattrick av Lucksta spelande tränare!
-
Lucksta saknade några tongivande spelare inför mötet med Essvik.
Poängchans för seriejumbon månne?
Nix! Då klev lagens spelande tränare Robert Johansson fram och snickrade till ett hattrick när topplaget 4-o-vann.
– Man blir aldrig för gammal för att tycka att det är roligt att göra mål. Och ett hattrick är extra kul, kommenterade 38-årige "Robban".


"Robban" nickade in ettan

Essvik ligger jumbo men har helt klart spelarmaterial för att ligga högre upp i tabellen. Skulle det vända i bortamatchen mot Lucksta? Hemmalaget saknade några vikitiga pjäser så omöjligt var det inte. Så lät i alla fall spekulationerna före avspark.
Båda lagen inledde trevande och det gick inte att utkristallisera vilket av lagen som tillhörde topp eller botten av tabellen.
Essvik hade ett par halvchanser innan Jimmie Nordbergs långa inlägg i den 26:e minuten nådde Robert Johansson, som från borte delen av straffområdet nickade in 1–0 för hemmalaget.
– Ja, det är inte ofta jag använder huvudet, skrattar "Robban".
Efter målet sjönk Essviks stridslystnad och man blev uddlösa framåt. 
– Det syns att Essvik inte har något flyt och att självförtroendet är som bortblåst. Efter vårt ledningsmål kändes det nästan som om dom gav upp, säger målnickaren Johansson.


Essvik effektiva i första halvlek

Men ett mål är ingenting i fotboll. Det kan räcka med en hörna eller en frispark så...
– Ja, så länge det bara skiljer ett mål är en fotbollsmatch öppen, säger "Robban".
Men ytterligare ett nickmål skulle stänga matchen.
Efter dryga timmen slog Jimmie Nordberg en högerhörna och på den knoppade Jens Andersson in 2–0.
Fem minuter senare kom även ett tredje nickmål mot ett helt uppgivet Essvik. Emil Svensson lyfte ett långt inlägg mot straffpunkten från sin högerbackposition. Där kom Robert Johansson farande och mötte perfekt med skallen och målet stod som en strut av den hårda träffen.


"Roligt att göra mål"

​På övertid fullbordade "Robban" Johansson sitt hattrick sedan han drivit in i straffområdet och avslutat distinkt i borte hörnet med sin vänsterfot. 
– Man blir aldrig för gammal för att tycka att det är roligt att göra mål. Och ett hattrick är extra kul, kommenterade 38-årige "Robban", som faktiskt kunnat gjort betydligt fler mål på egen hand.
– Deras målvakt (Niklas Pedro) gjorde två bra fotparander när jag var fri så vi hade kunnat vunnit större, säger Johansson.


Automatiskt beröm vid hattrick

Robert Johansson skall naturligtvis ha beröm i Lucksta. Gör man hattrick blir det automatiskt beröm av Lokalfotbollen. Även "Robbans" anfallskompis Johan Skog skapade en hel del framåt. Det var "bara" målen som saknades denna gång. Nygifte Jimmie Nordberg verkar ha kommit igång ordentligt och låg bakom många av Luckstas attacker och framspelningar.
Trots fyra insläppta skall målvakten Niklas Pedro ha beröm i Essvik. I övrigt var det många som började hänga med huvudet redan efter 0-1. Sånt håller inte om man vill spela div. IV-fotboll även nästa år...


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 10

Lucksta IF – Essviks AIF 4–0
2014-06-24 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Robert Johansson 26 
2-0 Jens Andersson 63
3-0 Robert Johansson 67
4-0 Robert Johansson 90+3
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (bra i lättdömd match)
Publik: 45
Matchfakta

Luckstas spelande tränare Robert Johansson klev fram mot Essvik och svarade för ett hattrick, varav två av målen kom på nick. Något som inte tillhör vanligheterna. Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.