Christoffer Gredemyr var giftig inne i boxen. Christoffer Gredemyr var giftig inne i boxen.

Tidigt bokslut mellan Kovland och Hassel

(2016-06-01)

Kovland vann med 5-2 hemma på Ånäsvallen mot Hassel. Redan efter 23 minuter stod det 4-0.
– Det kändes som vi stängde matchen tidigt men det blev lite nerv sedan dom reducerat till 4-2 men riktigt spännande blev det aldrig, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.

Kovland har haft det tufft med målskyttet i vår, bara fem mål på dom fyra inledande matcherna. Samtidigt har man en tät defensiv med blott ett insläppt.
Kanske skulle målskyttet släppa när nästjumbon Hassel gästade Ånäsvallen?
Och just så blev det. Redan efter 23 minuters spel ledde Kovland med 4-0, det fjärde fick man till och med hjälp med...
– Vi spelade riktigt bra och höll bollen bra inom laget i anfallen, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.
Därefter dog Kovlands målhunger och i halvleken sista minut kunde Hassel reducera.
När sedan Peter Eckman exekuterade en straffspark tidigt i andra blev det lite nerv i matchen.
– Vi blev lite stressade ett tag då men vi tog tag i spelet igen och sedan var det aldrig någon fara på taket, säger Lindmark.
När sedan Oskar de Vahl i den 62:a minuten löpte sig fri på en djupledsboll var segern definitivt säkrad.

Christoffer Gredemyr gör två mål och ligger även bakom deras självmål och visar att han är farlig inne i boxen och var Kovlands bästa spelare. Plus även till dom övriga i laget som alltså dubblade årets målskörd från fem till tio.

En lliten fundering. Är det lämpligt att en domare dömer ett lag han spelat matcher med under innevarande säsong? Helt okey enligt Medelpads Fotbollförbund. Själv är jag lite mer tveksam. Det finns onödiga risker till diskussion om det blir tveksamma och avgörande domslut i en match. Jag är så traditionell att man inte ens borde få döma matcher i samma serie som man själv spelar.