Ljustorp gjorde tvåsiffrigt på Holm på en halvlek – vände 0–1 i paus till 10–2!
-
Holm ledde med 1–0 i paus och såg ut att gå mot en viktig seger på Ljustorps IP.
Men istället rasade man ihop som ett korthus i den andra halvleken och släppte in smått otroliga tio bollar!
– Vi slutar helt enkelt att försvara oss efter att dom vänt matchen. Istället börjar vi klaga på varandra och hitta fel hos medspelarna. Måste säga att jag skäms för vår insats i andra halvlek, säger Holmtränaren Thomas Åslin.

Vad hände?

Ljustorp och Holm möttes i en viktig match när det gäller uppflyttning till division 4.
Efter 52 minuters spel ledde Holm med 1–0 tack vare Rodnoi Khaosaart mål efter dryga halvtimmen och man höll uppe spelet riktigt bra och ledningen var helt motiverad.
Men vad hände sedan?
Ljustorp prickade nämligen in inte mindre än TIO mål på återstoden av tiden, varav hela sex sedan man själva fått en spelare utvisad.
Fitim Ugzmailji, som jagar seger i skytteligan, satte fem av bollarna.
– Egentligen sex. Sista var en hård frispark som touchade en Holmspelare. Tycker jag borde fått det målet men domaren skrev in självmål i matchprotokollet, säger Fitim lite besviket.

– Vi gjorde en dålig första halvlek, var lite bekväma och tog inga löpningar. Tog ett snack i paus att vi måste jobba hårdare och för varandra och vi kom också ut som ett helt annat lag efter paus. Men tio mål! Ofattbart, jag tror vi gjorde mål på allt. Jag har aldrig varit med om att göra så många mål i en halvlek tidigare, säger Ljustorps nästan chockskadade tränare Nedeljko Mitrovic, som också undrar om det här är nån form av rekord.

Besvikna ledarbröder

Det var två mycket besvikna ledarbröder efter matchen, tränaren Thomas Åslin och lagledaren Kenth.
– Att vara ledare i Holms Sportklubb just nu är inte det lättaste uppdrag man kan ha. Det är en strid in i det sista att inför varje match få tag på elva speldugliga och motiverade killar som vill vika en stund av helgen för att lira lite boll, säger Kenth.
– Ja, det är konstigt hur det har blivit och vilken prioritering som gäller numera. Vi får väl enbart konstatera att detta är vad som gäller nu förtiden då det inte bara är vi som brottas med dom här problemen och vi har inte lyckats ge truppen den rätta motivationen tydligen. Sedan ska det också sägas att vi brottas med skador och sjukdomar, men många gör det väldigt lätt för sig och tackar nej till spel nu på hösten, säger broder Thomas.

"Spelarna borde rannsaka sig själva"

Hur kunde det gå så här illa i dagens match?
– Vi slutar helt enkelt att försvara oss efter att dom vänt matchen. Istället börjar vi klaga på varandra och hitta fel hos medspelarna. I och med att moralen och humöret sänks så börjar spelarna att signalera för byte, och den nedåtgående spiralen är igång. Man bör nog hellre rannsaka sig själv och fråga sig vad man kan bidra med för att hjälpa laget. Måste säga att jag skäms för vår insats i andra halvlek, säger Thomas Åslin.
Idag var det nog bara målskytten Rodnoi Khasosaart som kan få godkänt.
–Han kämpar och försöker och det ska han ha all heder för, säger Thomas.
– Vill också nämna mittbacken Roger Lindahl som var den som agerade räddande ängel för oss idag när han med kort varsel ställde upp för spel, fyller Kenth Åslin i.
– Nu har vi en match kvar för säsongen och då hoppas jag att alla ställer upp och visar lite klubbkänsla, säger bröderna Åslin.

Publik: 38

Fitim Ugzmailji prickade på egen hand in hälften av Ljustorps tio mål i den andra halvleken mot Holm. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.