Matchfakta & Referat

Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 12

Robin Bergman gjor-de ett äkta hattrick under den första halvleken när Kuben gick ifrån till en 3-0-ledning borta mot Frånö. Robin Bergman gjor-de ett äkta hattrick under den första halvleken när Kuben gick ifrån till en 3-0-ledning borta mot Frånö.

Robin Bergman svarade för ett äkta hattrick när Kuben 5-2-vann borta mot Frånö
Idag var det dags att sparka igång seriespelet efter sommaruppehållet.
I vårens sista möte hade Kuben Frånö i säcken men glömde knyta åt och tappade segern i slutminuterna.
Idag var det dags för returmatch på "Tuvan" i Frånö - och revansch.
Kuben tog tag i taktpinnen direkt i första halvlek och i den 16:e minuten gjorde Robin Bergman 0-1 efter en fin passning av Anton Henriksson.
Efter en halvtimme sköt Bergman ett skott som touchade en back och seglade över en chanslös Joakim Tjäder i hemmamålet.
Strax innan halvtid fullbordade Bergman sitt äkta hattrick efter fint samspel med Fredrik Thörnqvist.
I andra halvlek satsade Frånö allt på att knappa in på Kubens ledning och i den 53 minuten så lyckades Erik Saavedra spräcka Anders Östman nolla.
Glädjen blev dock inte långvarig för Frånö då Pontus Lund knoppade in 2-4 på ett fint inlägg av Niklas Edin bara tre minuter senare.
Frånö gav hedrande inte upp och kom tillbaka och tryckte på och i den 65:e minuten reducerar man ännu en gång. Mv-Östman var chanslös på Ken Jonssons kanonskott.
Närmare än så kom inte Frånö utan Mattias Svelander visade även han att kan kunde kanonskjuta när han i den 77:e minuten spikade slutsiffrorna till 2-5.
- Skönt med vinst och ett bra kvitto på att hårt jobb lönar sig. En bra laginsats med extra plus till de centrala mittfältarna Mattias Svelander och Niklas Nygren. Självklart hamnar Robin Bergmans hattrick på pluskontot, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.
Frånö hade fyra ordinarie spelare borta, bland annat båda mittbackarna, men det skall inte förringa Kubens insats.
/ Lokalfotbollen.nu och Mikael Häggqvist

Brad Grayson var ende britt, av sju i startelvan, som målade för Ånge. Foto: Björn Sjödin. Brad Grayson var ende britt, av sju i startelvan, som målade för Ånge. Foto: Björn Sjödin.

Ånge IF med sju britter i startelvan återtog serieledningen
I vårepilogen förlorade Ånge inte bara mot Spöland Vännäs med 1-3 utan blev även av med serieledningen till västerbottningarna.
Idag tog man en rejäl revansch när serien vände.
Ånge, med hela sju britter i startelvan, vann med klara 5-1 efter 2-0 i paus och återtog därmed serieledningen inför höstens fortsättning.
Ånge var klart bäst under den första halvleken men Spöland Vännäs inledde den andra halvleken bäst men när Lloyd Saxton gjorde en kanonräddning på ​Filip Brändström Nyström nick vid ställningen 0-2 gick luften ut västerbottningarna.
Alla britter till trots gjordes hemmalagets fyra första fullträffar av "svennar". Elliot Kårelind satte Ånges båda mål i den första halvleken. 1-0 i den 14:e minuten och tvåan i den 41:a.
Mattias Thorsell och Oskar Nordlund spädde på med två mål inom loppet av en minut i mitten av den andra halvleken.
Jesper Berglund stack emellan med ett tröstmål på straff innan engelsmannen Brad Grayson avrundade matchen med sitt 5-1-mål efter en kontring i den 85:e minuten.
Nya engelsmännen Jake Wholey och Kieron Kenny debuterade med den äran och lär bara bli bättre ju längre hösten går.