Oturen grinade Medskogs rakt i ansiktet
-
Medskogs hade dom allra flesta chanserna men strandade endera på Luckstas eminente målvakt Linus Elfving eller överliggaren.
När man sedan bjöd Robert Johansson på två mål är det svårt att vinna.
- Vi är skitnöjda med segern. Medskogs är tippade att ligga i botten men dom kommer att lugga många lag på poäng, det är ett som är säkert, säger Luckstas coach Rickard Gillgren efter 2-1-segern i Marmenderbyt på Viforsplan.


Medskogs bättre än sitt rykte

Medskogs är av alla experter, bl a Lokalfotbollen, tippade att åka ur.
Det verkade inte Medskogs ta någon som helst hänsyn till när man hemma på Viforsplan mötte Lucksta i ett "Marmenderby".
Luckstas tunga spel med längre bollar försvarade sig Medskogs riktigt bra på och när man fick chansen så vände man spelet reptilsnabbt och var det lag som vaskade fram dom vassaste chanserna under den första halvleken. En träff i överliggaren, ett skott strax över, och man tvingade Luckstakeepern Linus Elfving till ett par bra paradeer, bl a en suverän enhandsräddning på ett friläge - men inga mål.
 

Missade skopan

Fem minuter in i andra halvlek blev det mål - till Lucksta. Robert Johansson sköt ett hårt markskott som Anton Stadling bara skulle plocka upp i skopan, men caramba, bollen gick rakt igenom.
Medskogs ruskade bara av sig kallduschen och jagade sedan ett kvitteringsmål men det hjälpte in hur många lägen man skapade, Elfving var omutlig eller så brast det i skärpan i avsluten.
I slutminuten snappade istället alltid lurige Robert Johansson upp en för löst slagen bakåtpassning, rundade Stadling innan han ur liten vinkel rullade in 0-2.


Märkligt mål av Emil

På övertid lyckades emellertid Medskogs spräcka nollan, och det var ett lite märkligt mål. Emil Norrman fick på en bra träff utifrån som träffade ribban, bollen gick högt upp i luften och när det landade studsade den via backspinnen upp i nättaket.
- Vi är skitnöjda med segern. Medskogs är tippade att ligga i botten men dom kommer att lugga många lag på poäng, det är ett som är säkert, säger Luckstas coach Rickard Gillgren.
- Ikväll grinade oturen oss i ansiktet, jag vet inte hur många chanser vi brände. Men det handlar om att göra mål och Lucksta har "Robban" Johansson. Jag har själv spelat med honom och vet vilken måltjuv han är, säger Medskogs tränare Jerry Nerén, som verkar ha fått ihop ett bra manskap precis lagom till seriestarten. 


Fem "lokalfotbollar" till Linus

I Medskogs spelade veteranerna "Peo" Ohlsson och Jakob Melin som om dom fortfarande bara är 23 år. Plus även till ungdomarna Emil Norrman och Alex Forsberg.
Linus Elfving får fem "lokalfotbollar" för sin målvaktsinsats. I övrigt går några bollar även till "Robban" Johansson vars två mål avgjorde matchen framåt samt Felix Drewsens för sitt hårda och bollvinnande jobb på mitten.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

läs mer om omgång 1
-

Medskogsbrons BK - Lucksta IF 1-2 (0-0)
2014-05-06 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Robert Johansson 51
0-2 Robert Johansson 90 (inte Olle Edfast som det står på MFF:s hemsida)
1-2 Emil Norrman 90+2
Domare: Tomas Berglund, Sundsvall
Publik: 55
Matchfakta

22-årige Luckstamålvakten Linus Elfving satte griller i huvudet på Medskogsspelarna p g a sina räddningar.