Matchfakta & Referat

Omgång 20

Eric Larsson avgjorde på klassisk fotbollmark när han gjorde 2-1 för GIF mot Degerfors på Stora Valla. Foto: gifsundsvall.se

Giffarna upp i serieledning
GIF Sundsvall vann igen.
Eric Larsson blev segerskytt när Degerfors besegrades med 2–1.
GIF Sundsvall hade chansen att rycka ifrån Degerfors i Superettan ordentligt när lagen möttes på Stora Valla i Degerfors.
Det började också bra när ett piggt och initiativrikt GIF tog ledningen med 1–0 genom Daniel Sliper, som elegant chippade in bollen efter att ha blivit frispelad av Pa Dibba. Då hade det gått en kvart av matchen.
Därefter kom hemmalaget tillbaka mer och mer och efter en halvtimme kom kvitteringen. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna tog bollen olyckligt på Stefan Ålander innan den gick in i mål.
Efter 57 minuters spel hittade dock Johan Eklund fram till Eric Larsson som distinkt pricksköt in 2–1, Larssons första mål i GIF-tröjan och som också skulle visa sig bli segermålet.
Segern innebär att Giffarna går upp i serieledning, tre poäng före Örebro som dock har en match mindre spelad.

GIF Sundsvall vann toppmatchen mot seriefyran Degerfors med 2-1 efter en stark laginsats.
På klassisk fotbollsmark såg GIF Sundsvall till att ta tre poäng av Degerfors IF på söndagen. Målen gjordes av Daniel Sliper och Eric Larsson.
Det började lovande för gästerna från Sundsvall. Redan efter 30 sekunder borde Johan Eklund ha förvaltat Adam Chennoufis inlägg bättre när han nickade utanför, helt fri, vid den bortre stolpen. Ledningsmålet gjordes istället i den 15:e minuten och det var vackert. Daniel Sliper väggspelade smart med Pa Dibba och fri med August Strömberg chippade han in 1-0 med vänsterfoten.
En hörnvariant höll på att ge önskad utdelning i minut 25 men Maripuus tunga skott täcktes av försvarare. Degerfors visade upp offensiv skicklighet matchen igenom och farligheterna kom ofta genom bra kantspel och farliga löpningar av Rennie. Men det var på en hörna som kvitteringen kom och målnickare var Pontus Jakobsson.
Bara någon minut efter detta var GIF farligt framme på nytt denna gång rensade Patrik Anttonen undan på mållinjen.
I den andra halvleken inledde Johan Eklund med en farlig nick på Chennoufis inlägg men likt den chans han hade i början av matchen så gick bollen just utanför. Amadaya Rennie missade sedan grovt framför mål och Degerfors hade en bra period i matchen. Men i minut 57 stod Eric Larsson för en imponerade räd från sin högerbacksposition. Efter väggspel med Eklund tog han sig in i straffområdet och rullade in 1-2 intill den vänstra stolpen. Det var Larssons första mål för klubben.
Degerfors försökte och försökte att hitta fram till en kvittering men ett stabilt försvarsspel från gästerna såg till att det inte blev så. Det var nära både i minut 76 och 83 men GIF Sundsvall kunde stå emot bra och vann också matchen.

När GIF Sundsvall behövde det som mest så slog Eric Larsson till.
Med sitt första mål i GIF-tröjan sköt han hem tre poäng – och firade med en akrobatisk målgest.
– Det fick bli en volt, skrattar matchvinnaren.
Innan GIF Sundsvall besökte Stora Valla i Degerfors hade brukslaget förlorat blott en av åtta spelade matcher på hemmaplan under säsongen.
Spelaren som såg till att GIF kunde vända hem efter en veckas tid på resande fot var högerbacken Eric Larsson.
22-åringen som kom till Giffarna från Gefle inför den här säsongen har spelat sig in som ordinarie på högerbacksplatsen. Och i omgång 20 av Superettan slog han till att peta in sitt första mål i GIF-tröjan.
– Det är alltid roligt att göra mål, och extra roligt nu när det blev 2–1 också som gör att vi kan vinna, säger Larsson.

Stora Valla måste vara Gif Sundsvalls favoritarena.
På lördagen kom sjunde raka fullpoängaren på Degerfors högborg.
Degerfors lyckades inte störa topplaget som vann med 2-1 (1-1) inför 2 970 åskådare.

Fjärde raka hemmasegern blev aldrig femte. Degerfors IF förlorade mot ett "tyngre" GIF Sundsvall, 1–2 (1–1).

Östersunds FK - GAIS 2-0 (0-0)
2013-08-24 - 15:00 - Jämtkraft Arena

Degerfors IF - GIF Sundsvall 1-2 (1-1)
2013-08-24 - 16:00 - Stora Valla

Ljungskile SK - IK Brage 4-1 (1-0)
2013-08-24 - 16:00 - Skarsjövallen

Ängelholms FF - Jönköpings Södra IF 2-2 (1-2)
2013-08-24 - 16:00 - Ängelholms IP