Oliver Widahl satte Luckstas segerboll på stopptid. Oliver Widahl satte Luckstas segerboll på stopptid.

Lucksta säkrade sämst kvalplats efter osannolik vändning mot Kuben

(2020-09-19)
Det bjöds på en riktig rysare på Sörforsvallen under lördagseftermiddagen där en kvalplats till division 3 låg i potten.
Hemmalagets Samuel Keflit gav hemmalaget ledningen redan efter fyra minuter sedan man utnyttjat en "indianare" från Kubenförsvaret.
Kuben tog därefter över initiativet på planen och efter dryga halvtimmen såg William Östman att Luckstakeepern var lite långt ut från sitt mål och laddade från halva planen med kvittering som resultat. Vaket!

Gästerna hade sedan lägen till ett ledningsmål men i den 69:e minuten drog Mahmoud El Assir på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch. Trots numerärt underläge fortsatte "Tigerränderna" att gå till anfall och med mindre än tio minuter kvar satte Dana Kaki 1-2 vilket var helt enligt matchbilden. Dana som på övertid själv fick syna det röda kortet...
Kuben såg ut att gå mot segern och chans till den där kvalplatsen men med två minuter kvar gick rullgardinen ner då Samuel Keflits skott ur snäv vinkel rann mellan händerna på Kubenkeepern och det var kvitterat. En klassisk s k "Rembrandt".

Kuben var tvungna att vinna matchen och satsade framåt för ett vinstmål men åkte på en kontring som avslutades med att tvåmålsskytten Samuel Keflit slog ett perfekt inlägg till Oliver Widahl som satte 3-2 en bit in på stopptiden och Lucksta har nu som sämst säkrat kvalspel till trean men har fortfarande även chansen på seriesegern, även om den är tunn.

– Känns otroligt surt. Vi är det klart bättre laget i den här matchen och vid 2-1-ledning låg vi närmare trean än de en kvittering och bland annat blev vi berövade en straff bara för att vår spelare är ärlig och inte kastar sig. Oavgjort hade inte räckt för oss och det var därför som vi gick all-in på slutet för ett segermål, säger Kubens tränare Mattias Johansson.
– Kuben var fantastiska och spelade jättefin fotboll men vi jobbade hela vägen in i kaklet och kunde vända trots att vi inte gör någon bra match, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Samuel Keflit, två mål och ett ass, var tillsammans med Oliver Widahl och Joakim Edström på mittfältet Luckstas främsta där annars många kan bättre men ska ha beröm för sin inställning att aldrig ge upp.
Kubens centrala mittfältare William Östman och Yahje Shino styrde matchen och i mittförsvaret imponerade Fredrik Thelander.

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 3-2
2020-09-19 - 16:00 - Sörforsvallen