Jimmy "Finnen" Ilvonen nickade in Essviks segermål med fem minuter kvar. Jimmy "Finnen" Ilvonen nickade in Essviks segermål med fem minuter kvar.

Essvik vände till uddamåls-seger efter 0-2-underläge i paus mot IFK Sundsvall: "Spel mot ett mål i andra"

(2020-08-07)
IFK Sundsvall ledde i halvtid med 2-0 på Essviksvallen men efter två mål av Danne Johansson och ett avslutande nickmål av Jimmy Ilvonen med fem minuter kvar vände hemmalaget till egen favör.
– Efter en trevande första halvlek kom vi igång i andra och då var det bara spel mot ett mål. säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Ett diciplinerat IFK Sundsvall tog loven ur Essviks spel under den första halvleken och tätade till bakåt samtidigt som man utnyttjade sina chanser framåt. En taktik som höll nästan hela halvleken...
Jonas Lundin satte 0-1 efter en hörna i minut 19 och man hade sedan halvlägen till ett andra mål men det dröjde till fem minuter kvar av halvleken innan "tysken" Johannes Hoerschelmann ökade på till 0-2.
Men precis innan pausvilan gjorde man sitt enda misstag då Danne Johansson snappade upp en för lös bakåtpassning och kunde reducera.

Målet visade sig blir psykologiskt då Essvik omvandlade framgången till energi och raserade allt spel som IFK byggt upp under den första fyrtiotrean. Hemmalaget tog över mittfältet och fick en framgång tidigt då Danne Johansson gjorde sitt andra mål och utjämnade.
Men trots massor av skapade chanser, den halvleken då från Essvik, tog det till fem minuter kvar innan avgörandet kom. Jimmy "Finnen" Ilvonen fick på ett bra skott, som dock tog i ribban. Men "Finnen" följde upp med att nicka in sin egen retur och se till att samtliga poäng blev kvar ute på halvön.

– Efter en trevande första halvlek kom vi igång i andra och då var det bara spel mot ett mål. Sett till övertag i spel och skapande av chanser ska nog IFK vara nöjda att det inte blev fler mål. säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– En match med två olika halvlekar. Första 45 följer vi våran gameplan till 100 procent, sätter pressen och tvingar dem att slå långt som vår backlinje har full koll på. Vi leder också med två mål då vi slarvade så de fick reducera på slutet. I den andra halvleken höll vi oss inte alls till matchplanen och tappade allt, speciellt på mitten, där vi släppte genom dem gång på gång och de lyckades även få till en segerboll. Sett till hela matchen tycker jag ändå att vi borde fått med oss en poäng, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.

Överbetyg till hela Essvik efter paus med en extra glass till mittbacken André Sjödal och förre keepern Nicklas Pedro som var utsökt som högerback i sin första match från start för säsongen.
Johan Sundberg gjorde en fin match i IFK-målet och ska inte lastas för förlusten. Det ska inte heller Oscar Moss göra som var dominant i mittförsvaret.

Essviks AIF - IFK Sundsvall 3-2
2020-08-07 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Jonas Lundin (19)
0-2 Johannes Hoerschelmann (40)
1-2 Daniel Johansson (44)
2-2 Daniel Johansson (50)
3-2 Jimmy Ilvonen (85)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall