Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall. Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall.

Frågetecknet uträtat till ett utropstecken – Robert Englund återvänder till
IFK Sundsvall


(2019-11-18)
I kamp med klubbar högre upp i serie-systemet vann IFK Sundsvall kampen om Robert Englund som tränare.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer


I förrgår avslöjade Lokalfotbollen att tränaren Robert Englund funderade på att träna IFK Sundsvall 2020 trots flera fina anbud från föreningar högre upp i seriesystemet., bland annat Svartviks IF och Ytterhogdals IK (Scrolla ner här på sidan för artikel).
Nu är frågetecknet uträtat till ett utropstecken då "Robban" bestämt sig för att återvända till sin moderklubb.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang. Vi hoppas ju att han ska kunna behålla den här sköna kamratskapen som vi satsat så hårt på där Claudio Moraga och Olle Nordberg gjort ett hästjobb. Olle som förövrigt kommer att assistera "Robban" i ledarskapet. Två drivna killar som kommer skapa nåt bra är jag övertygad om, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer som nu, som Lokalfotbollen skrivit om, kommer att ta över tränarrollen hos seriekonkurrenten Söråkers FF.

Så här säger "Robban" om varför det till slut blev ett återvändande till moderklubben IFK Sundsvall i division 4 och inte Ytterhogdal i tvåan eller Svartvik i trean:
– Efter fyra år på division 2 nivå känns beslutet att komma hem och bli huvudtränare för IFK Sundsvall i division 4 helt rätt. Under hösten har jag haft förmånen att få många förslag från olika klubbar vilket har varit smickrande och som jag är väldigt tacksam över. Den bekräftelsen är nyttig att få ibland, även som tränare. Rent egoistiskt så hade jag erbjudanden från högre nivå som kittlade mycket men beslutet att komma hem känns rätt utifrån två perspektiv:
– Det första och största är på det personliga planet. Med en aktiv och socialt engagerad sambo och med tre barn i åldrarna 5-11 år med sina respektive  aktiviteter samt jobbet som enhetschef på Skandia behövdes det att ta ett steg tillbaka för att kunna få en lugnare tillvaro. Åren med IFK Timrå har varit väldigt givande och lärorika men det har gått åt mycket kraft och energi.
– När jag väl valt bort erbjudandena från div 2 var inte valet så svårt egentligen då mitt hjärta och DNA finns hos IFK Sundsvall.
Jag började spela fotboll när jag var fem år i IFK och har sedan gått alla steg tills jag som 15-åring blev uppflyttad till A-laget där jag spelade 14 säsonger. Sedan inledde min tränarkarriär med B-laget i division 5 och sedan A-laget i trean. Nu är det ju en helt ny utmaning i sig i och med att jag aldrig varit tränare i Medelpadsallsvenskan tidigare vilket ska bli kul.
– Ska bli roligt att få Olle Nordberg som assisterande då han har ett stort engagemang. Sedan att få möta Göran ”Sunkan” Sundqvist, tränarkollegan i IFK Timrå och numera åter i Sund, är ju bara det en temperaturhöjare, avslutar en leende Robert Englund.