Robin Bergman gjorde hattrick under den första halvleken borta mot Anundsjö. Robin Bergman gjorde hattrick under den första halvleken borta mot Anundsjö.

Matfors avgjorde mot Anundsjö på bortaplan redan innan pausvilan – stod 5-0 och hattrick av Robin Bergman

(2020-08-15)
Redan efter den första halvleken hade Matfors kört över fjolårets division2-lag Anundsjö på deras egen Olympia och ledde med 5-0.
– Och ändå var vår första halvlek kanske vår sämsta rent spelmässigt i år, men vi var effektiva när vi fick våra lägen, säger tränaren Andreas Jonsson.

Ifjol spelade Anundsjö i division 2 och Matfors i den lokala fyran.
Idag så det ut som om det var tvärtom när Brukets Blå åkte upp till Olympia i Bredbyn och blåste hemmalaget av planen och vann med 5-0. Samtliga mål redan före paus, tre av dem från Robin Bergman.
0-1 gjorde Robin redan i den fjärde minuten och två minuter senare satte Oskar Åman 0-2. Efter en effektfull omställning med halvtimman spelad satte Sebastian Koivisto Persson trean.
Under halvlekens fem sista minuter fullbordade Robin Bergman sitt hattrick och Brukets Blå kunde gå till pausvila med  osannolika 5-0 i ryggen!

Den andra halvleken spelades mer eller mindre av och Matfors enda intresse var att Joel Molin skulle få hålla nollan medan hemmalaget bara ville få slut på "förnedringen".
Matfors har nu spelat tre matcher i trean sedan återkomsten, och vunnit rubbet. Anundsjö å sin sida har inlett sin återkomst med fyra raka förluster och det ser synnerligen dystert ut för Bredbynslaget.

Tränarsnack:
– Vi gör fem mål under den första halvleken och ändå var den kanske vår sämsta rent spelmässigt i år, men vi var effektiva när vi fick våra lägen. I den andra gick vi in för att bara hålla tätt bakåt och var kanske den tråkigaste halvlek jag coachad sen jag kom till Matfors. Fast det klart, kanske synd att klaga när vi vinner med 5-0 utan att spela på topp, säger tränaren Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
I Matfors plussar vi givetvis för hattrickskytten Robin Bergman som är fri från sina skadekänningar och är på väg mot gammalt gott slag. Bäva månde motståndarnas backar och målvakter.

Anundsjö IF- Matfors IF 0-5
2020-08-15 - 15:00 - Olympia, Bredbyn
0-1 Robin Bergman (4)
0-2 Oskar Åman (6)
0-3 Sebastian Koivisto Persson (30)
0-4 Robin Bergman (41)
0-5 Robin Bergman (44)
Domare: Mauritz Grendin