Höstsexan

Omgång 4 (19 totalt inkl. Grundserien)

Vill ni ha referat från dagens matcher i Höstsexan?
Idag spelas det 13 matcher bara i Medelpadsfyran, Höstfemman, Höstsexan och Damtrean.
Det betyder minst 26 telefonsamtal till tränare/ledare plus ett antal domare som inte är så snabba att lägga in på fogis (resultat och matchfakta på Medelpads Fotbollförbunds hemsida).
Idag blir det en omöjlighet för mig att hinna med då jag, utöver matchen Ljustorp - Granlo, skall hjälpa en kompis att flytta.
Därför kommer här en vädjan till samtliga lags tränare och ledare:
Vill ni att det skall stå något om era matcher idag krävs det att vi alla hjälps åt. Jag be er därför skicka in ett kortare referat till Lokalfotbollen när ni kommer hem från matchen. Behöver inte vara någon roman utan bara lite om själva matchen, målen och en kommentar till hur ni såg på matchen plus vilka som var bäst i ert lag. Jag hjälper sedan till att redigera texten.
Skickas till: lokalfotbollen.se@hotmail.com eller om ni hellre vill sända ett sms till 0730 - 49 88 88.
Är det så att ni inte kan/vill/hinner/orkar så är det okey om ni ber någon annan i föreningen. Bara det kommer nånting.
Ber även dagens domare att lägga in matchfakta så fort som möjligt i fogis.
Tackar på förhand.
Tycker ni inte att Lokalfotbollen skall skriva om era matcher behöver ni inte göra någonting men offrar ni en kvart på mig så sparar jag kanske fyra-fem timmar och kan lägga in referat och matchfakta i eftermiddag eller sent ikväll när jag kommer hem.

Uppdatering:
När jag kom hem sent ikväll så hade jag fått matchinfo från Kuben 3 och Ljunga. Jag vill helst ha info och kommentarer från bägge lagen i en match annars är det svårt att göra ett någorlunda rättvist referat.
När det gäller Hassel - Torpshammar har varken domare eller klubbar bemödat sig om att varken lämna ifrån sig slutresultat och eventuella målskyttar...
Avvaktar till måndag förmiddag så får vi se om det kommer info från de klubbar som saknas.

Fem mål av Christof-fer Nerkman när Selånger 2 krossade Alnö 2. Fem mål av Christof-fer Nerkman när Selånger 2 krossade Alnö 2.

Christoffer Nerkman gjorde hälften av målen när Selånger 2 vann tvåsiffrigt
Både Alnö 2 och Selånger 2 har inlett Höstsexan med tre raka seger och man förväntade sig en jämn och spännande match på Släda IP.
Då hade man inte räknat med div. I-meriterade Christoffer Nerkman.
Selångerspelaren prickade egenhändigt in fem bollar och när anfallskompisen Hakim Rouass satte tre sylar hade det unga Alnölaget inte mycket att sätta emot. Duon gjorde åtta av SFK:s tio mål. Snacka om segerorganisatörer.
Selånger leder därmed fortfarande Höstsexan och är det enda laget i serien som ståtar med plusmålskillnad.
(väntar på mer info och kommentarer om matchen från både Alnö 2 och Selånger 2)

Publik: 23

Hade ingen bild på fyramålsskytten An-dré Svensson. Tog en på team managern Seth Larsson istället som hoppade in och var nära att klacka in 8-4 på slutet. Hade ingen bild på fyramålsskytten An-dré Svensson. Tog en på team managern Seth Larsson istället som hoppade in och var nära att klacka in 8-4 på slutet.

Elva mål när Hassel 7-4-vann
Torpshammar vann vårmötet mot Hassel med 4-0.
En seger i returmötet på Hasselbacken mot serietvåan skulle betytt mycket i jakten på ett nytt div. V-kontrakt.
Och det började bra för gästerna som inledde matchen med ett klart spelövertag och Sadat Emerlahu gjorde också 0-1 redan efter fyra minuter och därefter hade man ett skott som tog i ribbkrysset. Så nära 0-2 var man.
Sedan råkade man ut för André Svensson.
Mellan minut 16 och 37 svarade Hasselanfallaren för ett äkta hattrick, samtliga efter snabba omställningar.
Mohanad Abbas kontrade sedan in 4-1 i den 39:e minuten och det hann bara gå lite dryg 60 sekunder innan Fitim Ugzmailji lobbade in femman från halva planen. Bollen smet in precis under ribban utan chans för Olle Eriksson, mittbacken som fick vakta målet för andra matchen på raken.
Med underläge 1-5 och bara en avbytare var läget hopplöst för Torpshammar. Man försökte ändå odla ett passningsspel och gå framåt då man tidigt in i den andra halvleken åkte på en ny omställning. Willilam Dalenius avslutade anfallet ur högerinnerposition då han skickade upp bollen i det borte krysset. Applåd!
Torp fortsatte att lira bollen efter marken via mittfältet och fick också till två redcuceringar genom Patrik Högdahl och den för dagen grinige Joakim Jonsson. Hade kunnat blivit flera mål om man utnyttat sina många fina frisparkslägen bättre.
André Svensson släckte emellertid alla eventuella poängförhoppningar i den 84:e minuten då han gjorde sitt fjärde mål i matchen.
Slutresultaten kom sedan att skrivas till 7-4 sedan "Jocke" Jonsson avslutat målskyttet.
- Vi vann matchen för att vi var mycket vassare i våra avslut och omställningar  än vad dom var, säger team managern Seth Larsson, som själv hoppade in på slutet och var ytterst nära att klacka in 8-4.

Det var många år sedan Hassel gjorde sju mål i en och samma match och hela Hassel förtjänar beröm.
Topparna var fyramålsskytten André Svensson och Tim Davies som slet hela machen i det tysta.
- André gjorde sin i särklass bästa match i Hasseltröjan, berömde Larsson efteråt.
(väntar på kommentarer om matchen även från Torpshammar)

Publik: 10

Johan Skog var den ende som hittade målet på Kubens konstrgräs. Johan Skog var den ende som hittade målet på Kubens konstrgräs.

Ett mål avgjorde dålig match när Kuben 3 slog nästjumbon
Dagens match på Kubens konstgräs går inte till historien som de nmest välspelade.
Det blev inte mycket till spel från något av lagen. Mest handlade om långbollar till respektive lags snabba forwards men allt som oftast blev de ett lätt byte för båda försvaren.
- Kändes som Stöde 2/Nedansjö skapade de hetaste chanserna men när dom väl kom igenom stod vår oldtimer Björn Hallberg stabilt i målet och gjorde några avgörande räddningar, säger Kuben 3:s lagledare Roger Norrman.
Även Kubens framstötar var i tamaste laget. Även om man många gånger pressade tillbaka gästerna kom man sällan till bra avslut. Emil Norrman hade några bra skott från långt håll.
Undantaget kom i den 65:e minuten och som vanligt var det Johan Skog som nätade sedan han kallt rullat bollen vid sidan av målvakten efter ett friläge.
Kuben var nära att punktera matchen i den 84:e minuten då Anton Granat kom igenom och fälldes. Domaren pekade på straffpunkten och fram klev Robin Holmlund som dock rullade bollen utanför målramen.
I slutet på ordinarie tid fick Bletuart Sallauka ett friläge men avslutet gick utanför. Svårt att stänga kiosken för Kuben. Skulle det kosta?
Med tillägg p g a spelavbrott återstod det ca 10 gastgramande minuter. Mycket tid i fotboll.
- Dom flyttade upp allt dom hade för en kvittering men vi lyckades reda ut framstötarna ända in i kaklet, säger Norrman.
Bra i Kuben var nämnde målvakten Björn Hallberg samt backarna Tim Ströberg och Miguel Hernandez Osorio. Ett plus även till Bletuart Sallauka  som gjorde ett piggt inhopp som forward/mittfält. De tre sistnämnda från U17-laget.
(väntar på info och  kommentarer om matchen även från Stöde 2/Nedansjö)

Kubikenborgs IF 3 - Stöde IF 2/Nedansjö IK 1-0 (0-0)
2013-09-15 - 16:00 - Kubikenborgs konstgräs
1-0 Johan Skog 65
Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall
Publik: 25

Ljunga bröt både förlusttrend och måltorka
Tre raka förluster i inledningen av Höstsexan fick räcka för Ljunga.
Sund 2 skickades i eftermiddags hem från Ljungalid med 0-4 i baken.
- Idag var spräckte vi två nollor. Både första målet och första segern i Höstsexan, säger lagledaren Roy Bertil Olsson.
Ljungas måltorka tog slut sju minuter in i matchen. Alexander Sjödin serverade Fredrik Lundqvist en delikat passning. "Lunkan" tackade, tog emot och satte den otagbart för Sundmålvakten.
Sund 2 fick sin enda rikiga målchans i den första halvleken efter dryga kvarten, dock utan resultat i målprotokollet.

2-0 kom i mitten av halvleken och den här gången gjorde Fredrik Lundqvist målet helt på egen hand.
- Våra chanser avlöste varandra nu ett tag, säger Olsson.
Ali Reza Heidari sköt över helt fri och Tommy Zaar nickade stenhårt i ribban ("Norsken" som är hemma från vårt västra grannland och gästspelade som toppforward) innan Ted Carlsson jobbade sig fram på vänsterkanten och via en Sundspelare satte 3-0.
- Andra halvlek fortatte som den första. Vi skapade massor med chanser, flera hörnor men ingen som resulterade i några mål, säger Olsson.
Men ytterligare ett mål skulle Ljunga få till och precis som tidigare lystrar målskytten till namnet Fredrik Lundqvist. Från långt håll dundrade han in 4-0. Ett vackert sätt att fullborda ett hattrick.
Sund 2 hade även en vass chans i den andra halvleken och det var ett rungande skott i ribban när det återstod en kvart av matchen.

- Idag gör laget en stabil insats men i ärlighetens namn var väl motståndet inte av någon högre dignitet, erkänner Olsson.
Ingen föll ur ramen i Ljunga men det går naturligtvis inte att undgå att hylla tremålsskytten Lundqvist lite extra.
Tack vare segern placerar sig Ljunga IF i dagsläget på rätt sida nedflyttningsstrecket.
- Nu måste man kliva in och styra upp ser jag efter att ha sett Ljungas kommentarer från matchen. Det var jag som stod i mål i Sund 2 och det säger det mesta. Och jag gjorde noll räddningar och tre målvaktstavlor. Så under 90 minuter hade dom egentligen två målchanser, en som dom satt, 1-0 målet efter friläge, och sen hade dom en nick i ribban. Dom övriga tre målen hade vilken normal målvakt som helst tagit för det var inte ens målchanser. Nu ska tilläggas att vi skapade ett ribbskott och två till lägen. Möjligtvis så vi var precis lika usla som dom. En dålig fotbollsmatch som egentligen inte var värd att delas ut några poäng alls i, säger Sund 2:s tränare Tommy Ankarmark bestämt.

Ljunga IF - Sund IF 2 4-0 (3-0)
2013-09-15 - 16:00 - Ljungalid
1-0 Fredrik Lundkvist 7
2-0 Fredrik Lundkvist 22
3-0 Ted Carlsson 41
4-0 Fredrik Lundkvist 63
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (bra)
Publik: 30

Aktuell tabell, omgång 4 (19 totalt inkl. Grundserien)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 4 (19 totalt inkl. Grundserien)

Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort sex mål i Höstsexan, totalt 23. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort sex mål i Höstsexan, totalt 23. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.