Ola Hagberg nickade tidigt in 1-0 för Norr United. Ola Hagberg nickade tidigt in 1-0 för Norr United.

FC Norr United vann nykomlingsmötet med Sundsvalls FF: "De hade ingenting"

(2020-06-24)
FC Norr United vann nykomlingsmötet med Sundsvalls FF på Balders konstgräs.
Ifjol blev det osannolika 17-0 lagen emellan, idag slutade drabbingen med en 2-0-vinst.

– Vi hade dem hela matchen medan de hade ingenting, säger FC Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.

Ifjol möttes lagen i en seriefinal i division 6.
Då vann FC Norr United med...17-0!
Även den här gången kickade Norr United igång direkt och i den sjunde minuten nickade Ola Hagberg in en hörna och i mitten av första fick Uros Kalember en långboll, avancerade och lirade in till Amaro Bahtijar som lade upp för Said Gavador som behövde två försök innan han fick dit 2-0. Då var det många som "befarade" ett nytt målkalas.

SFF klev sedan närmare sina motståndare som samtidigt började "kladda" lite mer på bollen vilket drog ner tempot i matchen. Gästerna fortsatte att dominera men effektiviteten var inte på topp samtidigt som Johan Häggkvist vägrade låta sig överlistas fler gånger i matchen.
Med kvarten kvar drog Norr Uniteds Abbas Abdukadir Ibrahim på sig ett rött kort vilket medförde att hemmalaget fick lite mer och säga till om och vaskade också fram ett par halvchanser, dock utan att komma närmare i målprotokollet och skapa nerv i matchen.

– De var riktigt vassa före paus men i andra jämnade vi ut spelet och fick lite mer att säga till om även om vi aldrig fick till det hundra procent framåt. Tar med oss att vi spelade 0-0 i den andra halvleken. Trist att vi drog på oss flera skador i matchen bara. Hoppas inte att det påverkar matchen på söndag, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.
– Vi hade dem hela matchen medan de hade ingenting. Ska jag klaga på något är det att vi inte sätter fler av alla dessa chanser vi skapar, säger FC Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.

Johan Häggkvist i Sundsvalls FF:s mål är redan nämnd och svarade för en räcka bra parader. Albin Nylén och Douglas Kullmer på mitten var två ytterligare plusvarianter.
Hos Norr United blommade trion Ola Hagberg, Hari Halilovic och Amaro Bahtijar. Amaro som verkligen spelar i fel division och är i en klass för sig i den här serien.

Sundsvalls FF - FC Norr United 0-2
2020-06-24 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Ola Hagberg (7)
0-2 Said Gavador (24)
Utvisning Norr United: Abbas Abdukadir Ibrahim (73)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Sami Hassan och Jan Öberg