Berners Cup
Grupp 1

Ali Mirzad må ha varit planens kortaste spelare men det hindrade inte Östavalls nyförvärv från Torpshammar att nicka in matchens enda mål mot Söråker. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Skott kommer!!!! En Östavallspelare provar stora kanonen men bollen sveper i hög hastighet en bit utanförmålet under påseende av Söråkers Samuel Frisk och ÖIF:s nyförvärv från Ånge, Haik Danilelian. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 3

Minst på plan nickade in segermålet
Ali Mirzad smög upp vid den första stolpen och nickade direkt i inledningen av den andra halvleken in 1-0 för Östavall mot Söråker. Något som visade sig bli segermålet.
Söråker hade några chanser till att ta ledningen under den första halvleken men i andra var det Östavall för mestadels av pengen och segern var rättvis.
Jonas Axelsson i Östavall och Robert Lagergren i Söråker utsågs till bästa spelare i respektive lag.

Söråkers FF – Östavalls IF 0-1 (0-0)
2014-01-03 - 13:00 - Ånge IP
0-1 Ali Mirzad 26
Domare:
Publik: 55

Stugun tog hem grupp 1
Matfors inledde bra, kom runt fint på kanterna och hade bra flyt i spelet men fick inte hål på Stugun i gruppfinalen.
När jämtarna satte 0-1 i slutet av den första halvleken dog "Brukets Blå" nästan helt och dom gulsvarta hade sedan inga problem att sedan utöka segermarginalen till 0-3 innan matchen var över.
I Matfors plussar vi för Jimmy Söderberg och Kevin Larsson.
Stugun hade matchens lirare i löpvillige Johan Sahlin.

"Robban" höll på att rädda Östavall
Stugun hade flera chanser under den första halvleken att ta ledningen mot Östavall men fick istället retroaktiv utdelning i den andra när Jonas Andersson gjorde 1-0 med sju minuter kvar och Tijan Touray dödade sedan matchen med sitt 2-0-mål med matchens sista spark.
En bra match där Stugun vann rättvist.
Bäst i Östavall var skäggige målvakten Robert Karlsson som länge höll kvar sitt lag i matchen.

Rättvist kryss mellan blått och rött
Matfors och Söråker spelade rättvist 1-1 sedan bägge målen kommit tidigt in i matchen.
Max Källströms ledningsmål för Matfors var vackert och kom i matchminut sex, fint framspelad på djupet av nyförvärvet från Ånge, Tony Salthammer.
Glädjen blev dock kortvarig då Söråker kvitterade bara ett par minuter senare efter att Alexander Gode osjälviskt bjudit Emil Sjögren på öppet mål.
Därefter avtog intensiteten i matchen och den nådde aldrig några högre höjder.
Jonas Bergström bra på mitten som vanligt i Matfors medan löpvillige Joar Steen var Söråkers främste aktör.

Stabil seger för Söråker
Marcus Häggström nickade in 1-0 efter en hörnvariant och Robert Moberg ökade sedan på när Söråker vann med 2-1 i sin öppningsmatch.
Segern var rättvis i en hyfsat underhållande match i duggregnet.
Yttermittfältaren Emil Sjögren var mycket bra så länge man matade bollar på djupet åt honom. När passningarna försvann försvann även Sjögren successivt. Överbetyg även till lagkaptenen Robert Lagergren och stabile målvakten Joakim Jönsson.

Östavall brände bort segern
Östavall och Matfors avslutade den första cupdagen med att kryssa, 1-1, i en match där ÖIF brände massor av lägen och får skylla sig själva att man tappade segern.
Adam Forsström gav Matfors en tidig ledning innan Jesper Andersson kvitterade ur snäv vinkel i den 19:e minuten.
I den andra halvleken hade Östavall mängder av möjligheter att ta ledningen men brände allt. David Nordberg hade ett kanonläge men nickade över öppet mål och vid en sekvens var bollen på väg in bakom Matfors 44-åring i målet, Glenn Källström, men på något outgrundligt sätt höll sig bollen undan nätmaskorna.
I Matfors var Johan Bergström på mitten helt outstanding medan Östavall mer levde på laget även om mittbacken Robert Olsson stack ut lite extra med sitt resoluta spel. Positivt var också att man skapade ett flertal chanser, men som sagt - brändes i det allt ymnigare snöandet...

Östavalls IF - Matfors IF 1-1 (1-1)
2014-02-28 - 21:00 - Ånge IP
0-1 Adam Forsström 8
1-1 Jesper Andersson 19