Damtrean

Omgång 3

Madeleine Lidin säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål. Madeleine Lidin säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål.

Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 2-0 (0-0)

2013-05-16 - 19:00 - HK-vallen

1-0 Maja Sterner 58
2-0 Madeleine Lidin 86

Domare: Roger Backlund, Sundsvall

Publik: 54

Selånger har nu spelat tre jämna matcher men har förlorat två av dem. Vid ställningen 0-0 hade man en ribbträff efter hörna och mål där och matchen hade fått en annan utveckling.

Nu avgjorde istället Heffnersklubban tillställningen via två mål i den andra halvleken.

1-0 gjorde Maja Sterner på ett långskott i den 58:e minuten och slutminuterna säkrade Madeleine Lidin HK-segern med sitt 2-0-mål.

- Vi har spelat två jämna matcher i rad (Timrå och Heffnersklubban) och det känns som kryss hade varit rättvist i båda matcherna, men i stället har vi två torsk och 0-5 i mål. Surt! I dag luftade vi en del nya spelare som tidigare inte spelat i Damtrean. Nyttigt att få känna det spelet för de tjejerna, säger Selånger 2:s tränare Magnus Ohre.

(väntar på tränarsnack även från Heffnerklubban)

Heffnersklubban: väntar på info

Selånger 2: Frida Bergh spelade lugnt och säkert matchen igenom. Ett litet extra plus även för Elina Jonssons arbetsinsats.

Matfors IF 2 - Sundsvalls DFF 2 0-2 (0-1)

SDFF 2: väntar på info

Caroline Dahlberg gav NIK ledningen. Caroline Dahlberg gav NIK ledningen.

Timrå 2: väntar på info

Gamle elitspelaren Anna Svärdsudd satte två för Sund. Gamle elitspelaren Anna Svärdsudd satte två för Sund.

Sund IF - Torpshammars IF 2 4-0 (4-0)

2013-05-16 - 19:00 - Flodbergsudden

1-0 Anna Sjöberg Åkerberg 4
2-0 Anna Svärdsudd 26
3-0 Petra Blückert 32
4-0 Anna Svärdsudd 41

Domare: Andreas Wiklander, Söråker (bra)

Publik: 14

Sund såg till att spela hem den här matchen redan i den första halvleken då man kunde gå till pausvila med 4-0 i sin hemmagräspremiär på ett grönt Flodbergs IP i det sköna vårvädret.

På något sätt hade man fått reda på Lokalfotbollens tips inför matchen och avstod därmed att göra några mål i den andra halvleken och inte heller släppa in något.

Well, kanske inte helt sant men en intressant teori, eller hur?

Sund satte högsta fart från start och hade under första halvlek ett rejält spelövertag och tryck på Torpshammars tjejerna. Sund vann de flesta närkampen och rullade boll längs marken. Torpshammar satsade mer på ett snabbt omställningsspel men hemmalagets backlinje tog enkelt hand om de längre bollar som kom.

I den fjärde minuten kom ledningsmålet genom Anna Sjöberg som slog in ett vänsterinspel från Jenny Berglund.

Anna Svärdsudd kunde sedan i efterdyningen av en hörna utöka ledningen genom ett skott från straffområdeslinjen som gick in vid målvaktens högra stolpe.

Sund behöll trycket och skapade chanser genom stundtals fint passningsspel och många fasta situationer. Just en fast situation gav 3-0 till hemmalaget. Anna Svärdsudd slog en längre frispark där Petra Blückert är på plats vid målområdeslinjen och petar in den.

4-0 kommer innan halvtidsvisslan genom ett fint anfall som avslutas med att Anna Sjöberg spelar snett genom straffområdet till Svärdsudd som enkelt kan lägga in den i ett öppet mål.

I andra halvlek kommer Torpshammar ut och är lite mer aggressiva i närkampsspelet och samtidigt som Sunds rörelse och passningsspel blir sämre varvid matchbilden jämnar ut sig.

Halvleken bjuder inte på några fler mål även om Sund skapar några chanser som Torpshammars målvakt Anngelica Saari räddar.
En fullt rättvis seger för Sund som spelade stabilt försvarsspel hela matchen och kunde gjort några pytsar till.

- Vi tog en stabil seger. Vi var klart bäst i första medan det blev jämnare i andra. Som vanligt en bra domarinsats, de gör det bra utan hjälp av några assisterande på linjerna, säger Sundspelaren Petra Blückert.

(väntar på tränarsnack från Torpshammars 2)

Sund: Kollektivet
Torp 2: väntar på info