Haris Devic satte två tunga mål. Haris Devic satte två tunga mål.

Haris Devic fick matchen att väga över till Ånges fördel mot Sundsvalls FF: "En jättebra div. 5-match"

(2020-06-17)
Ånge håller ångan uppe i serieupptakten.
I afton kom andra raka segern, 4-2 på Balders konstgräs mot Sundsvalls FF i en välspelad match.
Rutinerade Haris Devic satte två påpassliga fullträffar och såg till att segern vägde över västerut.
– En jättebra division 5-match i högt tempo, säger Ånges tränare Filip Filipovic

Två lag som kom med en seger i ryggen efter premiären möttes i afton uppe på Balders konstgräs, Sundsvalls FF och Ånge IF.
Och det var gästerna som inledde imponerande med bra rull där man utnyttjade sina snabba kantspelare. 0-1 kom efter en kvart då Salman Alizaden matade David Danielian på djupet och han rundade hemmamålvakten innan han rullade in bollen i öppet mål,
Efter 25 minuter avtog Ånges offensiv och man bjöd in det helblå hemmalaget i matchen och ett par minuter före pausvilan utjämnade Emil Lindblom.

Ånge återtog initiativet direkt i andra men det dröjde till den 65:e minuten då Haris Devic lurade ett par hemmaspelare på liten yta inne i straffområdet innan han kyligt placerade in 1-2.
Det tog emellertid bara ett par minuter innan kvitteringen var ett faktum. På ett inlägg råkade en bortaförsvarare oturligt nicka in bollen i eget mål. Ett mål som krediterades William Persson.
Med kvarten kvar var Haris Devic i farten igen och efter ett väggspel drog han till med högern i "fel" hörn för målvakten, det hitre.

SFF gick nu ner på en trebackslinje och gick "all-in" för en ny kvittering och jobbade sig fram till ett friläge, som man dock bommade. Istället kunde gästerna kontra in 2-4 med fem minuter kvar. 16-årige Vincent Karlsson löpte sig fri efter en kontring på pass från Navid Taheri och lobbade fräckt in bollen och segern var säkrad.

– Vi skänker dem två mål och sånt har man inte råd med om man ska ta poäng av seriefavoriterna. Känns inte som att de vinner på på bättre spel utan på våra bjudningar. Vi har inte fullt flås ännu att orka två halvlekar men det är på gång och fortsätter vi spela så här bra fotboll är jag inte orolig, säger Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson.
– En jättebra division 5-match i högt tempo som vi inleder mycket bra i ungefär 20-25 minuter och tar också ledningen då.  Därefter slutar vi rulla boll och de kan ta över och gör 1-1. Vi hade ett bra snack i halvtid och tog över matchen igen, skapar lägen och kunde återta ledningen. Därefter fortsätter vi spela bra men slarvar till det där bak och de kan kvittera igen. Vi gör sedan några byten och får in ny energi och efter ett fint samspel kan Haris göra sitt andra mål för dagen. På slutet kunde vi snyggt kontra in fyran och fixa andra raka trepoängaren. Idag ställde vi upp med fem juniorer på grund av skador men killarna gjorde en kanonmatch och visar att Ånge IF har en fin framtid att se framemot. När det gäller Sundsvalls FF så har de ett mycket bra lag som kommer att ställa till det för många lag, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

Douglas Kullmer i mittförsvaret och duon Anton From och Hugo Strandberg på det centrala mittfältet var bäst i Sundsvalls FF.
Ånges främsta var Javid Azimi som var matchens gigant där löpviljan och den eminenta tekniken var på högsta nivå. David Danielian på den andra kanten var också en oroshärd för SFF. I försvaret var Salman Alizaden omöjlig att passera och dessutom spelade han fram till ett mål. Plus även till alla juniorer som gjorde en mycket bra prestation, ingen nämnd, ingen glömd.

Sundsvalls FF - Ånge IF 2-4
2020-06-17 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 David Danielian (16)
1-1 Emil Lindblom (42)
1-2 Haris Devic (65)
2-2 William Persson (68)
2-3 Haris Devic (74)
2-4 Vincent Karlsson (84)